reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

aneta taaa, zakochana, chyba w jedzeniu:-Da dziś jak szukałam dokumentów u mamy znalazłam takie zdjęcie M ze studiów, pierwsze jakie mi dał, i przywiozłam to domu, pokazałam mu i ostentacyjnie z nim chodze i całuję a M sie pyta co ja tak to ja na to że tego gościa to ja bardzo kocham:-D:-pten się żachnął że teraz niby to co a ja że teraz to nic, że tamten był fajniejszy:-D

louise glukoza i badanie siusków to chyba jedyne tanie rzeczy w ciąży:-p

A od rana mi mamii chodzi po głowie:sorry:nic nie wiadomo?

reklama
jedyneczka no dokladnie ze jedyne tanie :-)...a M to zamiast sie cieszyc ze go calujesz (znaczy podobizne ) to cos jeszcze marudzi...eh te chlopy :-D:-D:-D boze zezarlam wszystko co sobie nalozylam. dobrze ze nie umylam wszystkich tych winogron tylko polowe bo bym pozarla co jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no mammi sie wlasnie nie odzywa choc emih juz 2 esy do niej napisala...

louise ja leże obżarta jak jakiś waleń wyrzucony na brzeg i ledwo dycham, pierogi, pomidorowa z chlebkiem wkruszonym i batonik leon, aż mi się pod prysznic ciężko zebrać:-p

perla witaj z powrotem :-):-):-)

Ja zaraz będę wcinać kolacyjkę, umyję się, wezmę tabletki i pooglądam tv, wieczór pełen wrażeń normalnie :-D:-D

Witam!! My juz po spacerku synek wyszalal sie na rowerku a mnie tak nogi bola ze szok w tej ciazy to wiecznie cos mi jest i wszytsko boli masakra nie spodziewalam sie jedna kazda ciaza jest zdecydowanie inna.
Ja wlasnie walcze z nadrabianiiem i zaraz z allegro bede ciuszki wystawiac.
Vanikla a co do twoich hemoroidow to jak robilas badanie to srodkowy strumien dawalas?? bo to bardzo duzo zmienia jesli chodzi wynik badania.
Dzama wszystkiego choc spoznione najlepsze zyczenia imieninowe. Tez by z checia upiekla jakies ciacho i chyba to zrobie.Macie jakie fajne i latwe przepisy na dobre ciasta.??
Kasik ja bym na twoim miejscu zadzonila raz jeszcze do tej przychodi i powiedziala o samego poczatku ze jestes w ciazy i chcialabym sie umowic itd itd. A jak to pierwszy raz to do innego lekarza bym zadzwonila.
Madzik ale mi smaka zrobilas na te pierogi oj zjadlabym sobie tez ale ruskie i odsmarzane ze smietankom mniam mniam
Dziewczyny to normalne czym blizej porodu tym wiecej takich mysli do glowy przychodzi ale tak naprawde wszytsko wyjdzie podczas porodu jedne znosza to gorzej inne bez bolu.Ale natura robi swoje niestety. Chociaz mimo iz ja juz raz rodzilam to i tak nadal mam w glowie to co sie dzialo i modle sie by teraz lzej bylo:)
Tweenie u nas tez nie ma znieczulenia i nawet placic ni da rady chybaze moze w lape ale nie wiadomo mi nic o tym u nas dostaja tylko te osoby co chodza do szkoly rodzenia przy szpitalu i zrobia odpowiednie badania w 35tygodniu tzn usg.
Dziewczyny te co paczuszki dostaly z loveli co trzeba bylo zrobbic ze tak was obsypali??
Louise ja tez wlasnie wcinam winogron z biedry. mniam mnia i nie drogi polecami. pomimo iz wole zielony.

Witam ...

Pogoda chyba i na mnie wpłynęła jakoś negatywnie i marudnik mi się włączył od samego rana..
Małżowi się zebrało za całokształt a mi wcale lepiej nie było..

Poprawiłam se humor pierogami ze śmietaną i cukrem - kupiłam kilka kosmetyków , ciastolinę i księzycowy piasek dla Donia i pożarłam teraz pączka..
Zgagolec mnie własnie męczy po nim:oo:

Nie mogę wstawić komody, poukłądać ciuszków dzidziusia i zobaczyć co muszę dokupić. Wkurza mnie to..

Echh kasik, u mnie to samo :baffled:.. Czekam aż Małżowi zachce się ruszyć 4 litery i zajedziemy wreszcie zamówić szafę narożną do dziecięcego ..
Do tego zdało by się dokupić jakieś półeczki, dywanik czy nawet coś z dekoracji do pokoju - a jemu się nigdy nie chce tyłka ruszyć bo wielce zarobiony jest :confused2:
Nie wiem, oni sobie chyba sprawy nie zdają że potem na ostatnią chwilę wszystkiego kupowac nie będziemy .. Jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy...

Ale w czwartek mu nie odpuszczę - muszę załatwić masę spraw od samego rana .. Urząd miejski, Urząd Skarbowy , bank.. Potem M jedzie obejrzeć auto które chcemy kupić i zaś ze 3 godziny jak nie więcej z tego dnia wyjęte .. a wieczorem wizyta u gina jeszcze..

Do bani wogóle...

Własnie, balsamik brązujący zdało by się też nabyć.. nie ma co straszyć białymi odnóżami :errr:

idę coś wciągnąc słodkiego jeszcze bo czuję nerw mi po tym pączku nie minął wcale..

ania_pestka zdrówka kochana!
magdzia
gratuluje,że się już uporałaś z licencjacką:tak:
perła witamy z powrotem!Fajnie,że wrociłaś!:-)

Paskudna pogoda za oknem:baffled: Zmogło mnie i położyłam się spać na ponad 2 godzinki.Szaro buro i nic mi się nie chce...:confused2:

witam wieczorowo:-)
wybrałam się na małe zakupy, ale nic nie kupiłam, co u mnie niespotykane:-D później odwiedziłam koleżankę (tę od kleszcza) i póki co, nic nie można zrobić, trzeba czekać 5 dni i dopiero badania ewentualne, ale oczywiście jak to w naszym kraju-najwazniejsze papierki, skierowania, ksiązeczki, pieczątki... ehh:no: wizyta u gina zaliczona-wieści takie sobie, a najbardziej zawiedziona jestem, że na szkole rodzenia mogę popatrzeć, ale raczej nie ćwiczyć:-( no trudno, co do sytuacji porodówkowej, to mnie gin uspokoił, że mnie nie odeślą-jest ruch w interesie, ale dają radę, najwyżej postękam chwilę na korytarzu:-D

louise z tym oglądaniem się po spacerach, to masz rację oczywiście, ale są już takie fragmenty mego odwłoka, gdzie nie sięga wzrok:-D a że kleszczory obleśne to fakt, ja jak mój pies złapał to jechałam do veta na sygnale, żeby wyciągnął, jak D nie było (bo on wyciąga jak coś)
tiffi tak na zakończenie przykrego tematu relacji mama-córka, to relacji chyba nie da się odbudować-to już 10 lat, więc... a kiedyś było inaczej, ale cóż-życie, jeśłi Cię w jakiś sposób uraziłam tym porównaniem-przepraszam:-(
malewa mnie też się dzisiaj śnił diabeł-tzn. siostra D:-) 'seksił' hahha moja kuzynka używa tego określenia:-)
tweenie odpowiedz sąsiadowi heavymetalem:-D
atabe powiało wielkim światem:-) zdaj koniecznie relację!
perla witaj!
jedyneczka to pojechalaś z tą fotką!!! dobre dobre:-D

Witam!! My juz po spacerku synek wyszalal sie na rowerku a mnie tak nogi bola ze szok w tej ciazy to wiecznie cos mi jest i wszytsko boli masakra nie spodziewalam sie jedna kazda ciaza jest zdecydowanie inna.
Ja wlasnie walcze z nadrabianiiem i zaraz z allegro bede ciuszki wystawiac.
Vanikla a co do twoich hemoroidow to jak robilas badanie to srodkowy strumien dawalas?? bo to bardzo duzo zmienia jesli chodzi wynik badania.
Dzama wszystkiego choc spoznione najlepsze zyczenia imieninowe. Tez by z checia upiekla jakies ciacho i chyba to zrobie.Macie jakie fajne i latwe przepisy na dobre ciasta.??
Kasik ja bym na twoim miejscu zadzonila raz jeszcze do tej przychodi i powiedziala o samego poczatku ze jestes w ciazy i chcialabym sie umowic itd itd. A jak to pierwszy raz to do innego lekarza bym zadzwonila.
Madzik ale mi smaka zrobilas na te pierogi oj zjadlabym sobie tez ale ruskie i odsmarzane ze smietankom mniam mniam
Dziewczyny to normalne czym blizej porodu tym wiecej takich mysli do glowy przychodzi ale tak naprawde wszytsko wyjdzie podczas porodu jedne znosza to gorzej inne bez bolu.Ale natura robi swoje niestety. Chociaz mimo iz ja juz raz rodzilam to i tak nadal mam w glowie to co sie dzialo i modle sie by teraz lzej bylo:)
Tweenie u nas tez nie ma znieczulenia i nawet placic ni da rady chybaze moze w lape ale nie wiadomo mi nic o tym u nas dostaja tylko te osoby co chodza do szkoly rodzenia przy szpitalu i zrobia odpowiednie badania w 35tygodniu tzn usg.
Dziewczyny te co paczuszki dostaly z loveli co trzeba bylo zrobbic ze tak was obsypali??
Louise ja tez wlasnie wcinam winogron z biedry. mniam mnia i nie drogi polecami. pomimo iz wole zielony.

o jakie badanie Ci chodzi ,bo ja zadnego nie robilam :baffled:chyba mnie z kims pomylilas ...?

perla no witaj wkoncu :happy::happy:

narzekacie na pogode,a ja siedze z lapkiem na ogrodku i slonce jeszcze grzeje ...dzisiaj chyba byl najcieplejszy dzien !!ja chce deszczu powaznie :tak:!!!
wogle jakiegos dola zalapalam i poszlam sie wyryczec do pokoju przed M i synkiem :-:)-(czasem mam naprawde dosc juz tej ciazy :confused2::confused2:

reklama
ja właśnie wciągnęłam 3 kromki chleba razowego z pasztetem i pomidorkiem:-) oczywiście, zaprawiłabym czymś słodkim, ale resztki silnej woli mnie powstrzymują-póki co;-)

Do góry