reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Maluszek pewnie jeszcze spi. Moj to juz od 4 kopał ale teraz pewnie zasnoł bo sie uspokoił. Zauwazyłam ze jak jest tak ciepło to kopie strasznie mocno. Ja juz chodze do szkoły rodzenia od prawie 2 miesiecy. Mamy spotkania tylko raz w tygodniu ale od 16-21. Połączone wykłądy z cwiczeniami. Ja na dzis mam załatwione sprawy.

reklama
a ja wlasnie zamiast lezec to wstawilam pieczen i posprzatalam cale mieszkanie. zostal mi jeszcze tylko wreszcie dywan ze schowka przyniesc. na szczescie lekki. i odkurzyc. teraz siedze (a raczej klecze) przy kompie. wynioslam do mycia podlog wszystkie krzesla z duzego pokoju a w przedpokoju plytki schna wiec jestem unieruchomiona :-D ehhh no i nosi dupa-nie da sie odpoczac.wrrrr.
louise - Ty jestes po prostu szalencem!!
- daj znac koniecznie jak tam po weselichu i poprawinach!!

jedyneczka- no umieram ze smiechu, z tym pieknieniem na porod, naprawde samoopalacz az w ruch pojdzie?? Cholerka, no to przeciez ja tez musze by gorsza nie byc!

magdzia - lody smietankowo-krowkowe. TO JEST TO! Ale mi smaka narobilas! To z algidy? Tez zdania jestem, ze powinnas naciskac na obrone przed porodem, potem ciezko bedzie cokolwiek sie pouczyc!!

agatha - ciesze sie ze na zabkach sie zelastwo trzyma i ze po wizycie wszystko ok! Moj J. tez zaraz dostanie wlasnie misje ogolenia mojej Pusi, sama tez nie daje rady, z boko ja atakuje :)
- Jestem pelna podziwu, ze nadal do pacjentow jezdzisz!!

patipaula - biedna cora, dobrze, ze na pogotowiu zareagowali, jak sie teraz czujecie?

mysza - ja tez w dziecinstwie uwielbiama "mala ksiezniczke"!!!!

tiffi - milo, ze w kolejce przepuscili! Rzadko sie zdarza, a mysle ze Pani przy kasie najlatwiej zwrocic uwage, w koncu nikt jej nie zlinczuje! :)
- plyty: wisnia malaga - jak dla mnie zdecydowanie!
- blat: kamien salamanka

tiffi, geperty, atabe - ja tez mam taki bialy sluz, jakby bialy kiesielek, uplawy. Gin mi powiedzial, ze to normalne w ciazy i 90% ciezarnych go ma. Przy kazdej wizycie ginekologicznej on go widzi, bo zostaje na sprzecie, takze z pewnoscia wie o tym, choc zawsze warto zwrocic na tonjego uwage.

oliwia-
przykro mi, ze tesciami kontakt nieciekawy, to co ta siostra M tam nabroila ze tacy cieci sa na Ciebie? ja licze miesiace tak jak zaproponowalas, czyli ostatnia miesiaczka 10.10. kazdy miesiac zaczyna sie wiec od 10 dnia - chyba najlatwiej by sie nie pogubic :)

kropa - a o co chodzi z tymi wkladkami, one sa jednorazowe?

gaja- szczerze zazdroszcze urlopu, nawet nie prosze o zadne zdjecia, bo ja truposz jestem,a Ty pewnie teraz opalona brzoskwinka :/

asienka - chyba jeszcze sie nie poznalysmy, wiec czesc i czolem. Przeczytalam Twojego posta i musze powiedziec, ze dzielna jestes przeogromnie. Ciesze sie, ze wyniki sa dobre i bede sie modlic oraz trzymac kciuki za Twoja mala po porodzie!

tweenie - ciaza z zaskoczenia? to jakis film jest?

dzamenko - bidulko, zdrowka dla synka!

ewcik - kiedy Ty w koncu zwolnisz! Tiffi nakrzycz na nia!!

donia - witaj!

Dziewczyny,

nadrobilam caly weekend :) w skrocie u mnie:
- stetoskop to jakas sciema, staram sie i staram, ale tetna malej nie slysze! :/
- czytam "ciezarowka przez 9 miesiecy" i umieram ze smiechu, to tak jakbym czytala jedyneczke, mysze i tweenie razem wziete non stop ;)
- zamowilam wozeczek xlandera xa o tym na watku cztery kolka, chcialam tylko napisac dziewczynom zainteresowanym, ze czeka sie na niego ponad miesiac, wiec niech biora to pod uwage!
- mnie dzis od rana bola biodra/boczki prawy i lewy od spania na nich, czy wy tez tak macie??
- jakos ciezej mi sie tez oddcyha, nos zapchany cala ciaze i jeszcze mala przytulona do przepony. No nic! juz i tak 11 tygodni tylko, alez to leci!!!

Miluszka. Boczki od spania bola strasznie, i plecy. Tez przeczytałąm cieżarówką przez 9 miesiecy, i polecam ja goracą. Przynajmniej pokazane jest jak z usmiechem i dystansem moza podejsc do tematu ciązy a nie tylko straszenie. Co do wózka to bardzo chetnie bym juz kupiłą i wozek i lózeczko i ubranka, ale jak to powiem nie pozwalaja mi w domu twierdza ze nie powinno sie kupowac.

hejka

Dawno mnie mnie było ale dopadły mnie problemy zdrowotne.
Ciupkę się też u nas pozmieniało. Na ostatniej wizycie okazało się, że jednak będzie drugi syn a nie córa. Nie jestem zaskoczona, czułam wewnętrznie że będzie syn i się sprawdziło :-)
Od prawie miesiąca jestem na L-4, biorę leki na nadciśnienie, oszczędzam się ile mogę (mam za nisko łożysko), leże do góry pupcią i leczę krtań. Z tym ostatnim ciężko mi idzie bo leczę się już od 2 tyg. biorę bioparox od środy ale niestety bez rewelacji.
Postaram się zaglądać częściej.
Pozdrawiam

Witajcie dziewczynki!!!
Ja po tym weekndzie w górach byłam wczoraj troszkę zmęczona i szybko poszłam spać.
Objadłam się tam jak nie wiem ,ale cały czas mam 7,5 kg na plusie więc chyba nie jest źle.
U nas też super pogoda więc chyba pójdę na spacerek a pózniej podjadę do Reala po truskawki homegenizowane hihi
Asieńka dobrze ,że mała nie ma wad genetycznych -bardzo się cieszę!!
Dzamena mam nadzieję,że synkowi szybciutko przejdzie
Vanilka korzystaj z ładnej pogody :))
Louise czekam na relacje z wesela i fotki -mam nadzieję,że dobrze się bawiłaś!!
tiffi, geperty, atabe ja też mam ten śluz i własnie teraz coraz więcej ,więc to chyba normalne
Beatka to gratulacje z drugiego synka i kuruj się!!!
Donia witaj!!!
Miluszka to fajnie,że wybór wózka masz z głowy :)))

witam się poniedziałkowo :)

i witam donię:tak:

u mnie ostatnio zaczynają się ciężkie noce, niby śpię pięknie, ale często się budzę, a rano nie mogę podnieść się z łoża... Dziecię mnie dziś od 6 skopało - od biodra do biodra -> tego jeszcze nie było, bo zawsze czułam Małą tylko z jednej strony brzucha, a w dodatku zawsze tak delikatnie się przelewała :) Ja to się śmieję, że to chyba miało być budzenie dla mojego M. Wszystko pięknie, tylko dlaczego mnie się oberwało? ;-)
U nas taka ładna pogoda była wczoraj, a dziś już chłodno i mówią, że będzie padało. A ja się pytam - czy zdążę moje letnie spodnie ciążowe założyć, skoro ta pogoda taka bezpłciowa?
Dziś kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia. Najpierw idziemy na godzinę na oddział pooglądać, co i jak. Bo położna stwierdziła ostatnio, że jak coś znane, to mniej straszne. Akurat:-p Na dzisiejszych zajęciach będę słuchać uważnie, bo dziś ma być o znieczuleniu przy porodzie. Hmm, w sumie dajcie mi podręcznik do chemii, czy fizyki, to zaraz się zahipnotyzuję i będzie po kłopocie:rofl2:

Witam :-)

Ja juz po sniadanku-duzym sniadanku:zawstydzona/y: Niedziele spedzilismy tradycyjnie u rodziców. Z córcia juz lepiej wraca do zdrowia, jak to wczoraj babci powiedziała ze jest zdrowa prawie jak rybka:-) Zaraz bedzie trzeba ogarnac mieszkanko, a pózniej na spacerek pójsc i zakupy zrobić.

oczekiwanie avatarek masz śliczny :-)

Asieńka no nareszcie się odezwałaś, dobrze ze malutka nie ma zadnych wad genetycznych:-)

tiffi1 ja tez czasami tak mam z tym sluzem. Czuje tak jakbym okres dostała, wtedy lecę do toalety patrze a tu poprostu duża ilość śluzu.

Beatka25 Oj to sie pozmieniało u Ciebie. No to gratuluję drugiego syneczka, i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia.:-)

Donia Witaj

reklama
Hej dziewczynki...​

U mnie weekend pod kątem:​

potwornego bólu zębów (dzisiaj już lepiej i z każdym dniem będzie lepiej:-)
składania huśtawko-zjeżdżalni ogrodowej (mega frajda dla Majki, nauczyła sie wreszcie sama huśtać)
pogrzebu pary prezydenckiej (w TV)
tapetowania i składania mebli
brania leków moich (naliczyłam w sumie 17 tabl dziennie - masakra, nigdy tak nie miałam, ale z pęcherzem lepiej)
truskawek homo z Reala​

W pt byłam na wizycie u gina, powiedział, że wyjątkowo dużo mam bakterii Coli w moczy, dostałam Augumentin, z małą wszystko ok - fika, szyjka się nie pogorszyła, krążek trzyma.​

atabe po antybiotyku (dzisiaj 3 dzień) juz mi nieco lepiej, mam nadzieję, że ponowne wyniki moczy będą dobre)​

jedyneczka, moja lodówa Samsung też gada, ale na dole, a śpimy na górze więc jej nie odpowiadam - prowadzi monolog:-)​

Asieńka, przede wszystkim wielka radość, że wszystko ok i się poukładało:tak::tak:. Po drugie wielki OPR,że się nie odzywałać, nawoływałyśmy Cię kilka razy i naprawdę się martwiłyśmy, tak się nie robi:no::no:

Tweenie, też oglądałam ciążę wczoraj, i myślę: ojejku, zaraz mnie tez to czeka.....dzieciaczki fajne, ale ten poród: ból ponad 20 w skali 1-10:-(​

Dzamenka, u nas znowu alergicznie, MAjka weekend poszalała na podwórku, w tej trawie i pyłkach i juz sa efekty: zielony katar z nosa i czerwone suche plamy na dłoniach i przedramionach. No ale nie uwiążę dziecka w domu przecież....​

Anetko, aparat założyłam 07/10/2009 i zdejmuję po 2 latach, czyli ok 10/2011. Teraz tylko miałam dół dołożony.​

Do góry