reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A jeszcze mam do Was jedno pytanie - macie jakieś sprawdzone informacje o szkodliwości solarium w ciąży? Przyznam szczerze, że przed ciążą korzystałam regularnie, raz w tygodniu, dla utrzymania ładnego kolorku - mam naturalnie bardzo jasną karnację i teraz po kilku tygodniach, wyglądam blado :confused2: Nie ukrywam, że wolałam mój ciemniejszy odcień skóry ;-) Zapytam o to lekarza przy nastpnej wizycie, ale jak na razie wyczytałam opinię jednego lekarza, że po 12 tygodniu nie ma żadnych przeciwwskazań (poza takimi samymi jak poza ciążą oczywiście)

reklama
:-)
A jeszcze mam do Was jedno pytanie - macie jakieś sprawdzone informacje o szkodliwości solarium w ciąży? Przyznam szczerze, że przed ciążą korzystałam regularnie, raz w tygodniu, dla utrzymania ładnego kolorku - mam naturalnie bardzo jasną karnację i teraz po kilku tygodniach, wyglądam blado :confused2: Nie ukrywam, że wolałam mój ciemniejszy odcień skóry ;-) Zapytam o to lekarza przy nastpnej wizycie, ale jak na razie wyczytałam opinię jednego lekarza, że po 12 tygodniu nie ma żadnych przeciwwskazań (poza takimi samymi jak poza ciążą oczywiście)

Hmm ja bym nie ryzykowała!! Ogólnie duzo się mówi że solarium jest szkodliwe wiec w ciązy może nie ma co próbować!! ale upewnij się co na to lekarz!!:-)
Ogólnie się mówi że farbowanie włosów też nie jest wskazane, tipsy akrylowe, nawet żelowe też gdzieś czytałam!! Myślę że są rózne opinie w tym temacie!:-)

A nie możesz używac samoopalacza!!?

Witam!
Co do meliski, to można ja spokojnie pić, tak mi się wydaje...
Polecam link, to stronka o ziołach w ciąży, kiedyś ją zapisałam i kilka razy skorzystałam:
Zioła pomocne w ciąży - Żywienie - - Onet.pl Dziecko

Jeśli chodzi o solarium, to ja byłabym ostrożna. Opinie są różne, to fakt. Ale ja nie ryzykowałabym zdrowia dzidziusia, przecież on jest tu najważniejszy:-)
Znalazłam taki artykulik:
Solarium w ciąży - Ciąża - Jestem w ciąży - Onet.pl Dziecko
Też ubolewam nad coraz bledszą karnacją, bo od czasu do czasu korzystałam, ale cóż...
Polecane są balsamy brązujące...

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie odwiedzające dziś lekarzy:tak:

Cześć Dziewczyny :-)
Wczoraj się nie odzywałam, bo coś z komputerem się stało, ale już naprawiony:tak:
Dziś mój M wyjechał na 2 dni na studia do innego miasta i zostałam sama. Trochę mi smutno:-(. Mam straszne mdłości, a czasem i wymioty :eek:.
I tak jak wy nie mogę spać. Budzę się po kilka razy, cierpnę. Ale póki co mogę sobie odpoczywać także w dzień, bo mam zwolnienie z powodu plamienia. Biorę luteinę i jakoś idzie. Nie mogę doczekać się wizyty u gina, a jednocześnie się boję (po ostatnich przebojach z lekarzem), że znów wyda jakąś błędną diagnozę.
Mam straszny problem z wyborem lekarza. W ciągu ostatnich 3 lat przerobiłam chyba z 7 ginekologów w Koszalinie i na koniec oni zawsze dochodzą do błędnych diagnoz albo coś zaniedbują, albo po prostu naciągają bezczelnie na kasę. Teraz, żeby być pewna mam 2 wizyty dzień po dniu u 2 różnych, ale nie chcę całą ciążę tak latać, bo dla Maleństwa chyba też nie jest dobrze, żeby tak często usg robili. Jak myślicie?
Ufacie swojemu lekarzowi? Czy sprawdzacie jeszcze dla pewności u innego?
Ma któraś z was już kartę ciąży założoną? Albo zlecone badania?
Bo ja ani jednego, ani drugiego.:no:

Hej lipcówki kochane,
Mi net nie działał wogóle od wczoraj i szału tu dostawałam:wściekła/y:
Polianna ja jestem z Poznania, co prawda, nie mieszkam tu od urodzenia, ale od kilu lat owszem:tak: a ty też jestes z Poznania??
Ogólnie czuję się jakby ktoś przekręcil mnie przez maszynkę do mięsa:eek: posprzątałam dzis w szafie- postanowiłam wywalić wszystkie przyciasne rzeczy i stwierdzam, że muszę wybrać się na zakupy, bo za dużo mi nie zostało ...tylko ja niecierpie zakupów:wściekła/y: Niby na wadze nie przytyłam, ale brzuch mi wyskoczył już nieźle, nawet jak leże to mi już przeszkadza i spodnie się nie dopinają:eek:

Hej lipcówki kochane,
Mi net nie działał wogóle od wczoraj i szału tu dostawałam:wściekła/y:
Polianna ja jestem z Poznania, co prawda, nie mieszkam tu od urodzenia, ale od kilu lat owszem:tak: a ty też jestes z Poznania??
Ogólnie czuję się jakby ktoś przekręcil mnie przez maszynkę do mięsa:eek: posprzątałam dzis w szafie- postanowiłam wywalić wszystkie przyciasne rzeczy i stwierdzam, że muszę wybrać się na zakupy, bo za dużo mi nie zostało ...tylko ja niecierpie zakupów:wściekła/y: Niby na wadze nie przytyłam, ale brzuch mi wyskoczył już nieźle, nawet jak leże to mi już przeszkadza i spodnie się nie dopinają:eek:

Witaj :-)Ja nie mialam neta chyba z dwa tyg .oj tez szalu dostawalam :wściekła/y:
Ja tez nie cierpie zakupow wrrrrrrrr ..nie jestes sama ;-)

Rety zaraz 12 tydzien mi stuknie wow

Lenka ja mam właśnie zlecone badania- całą liste i na dniach się za nie zabiore, na wizytę idę 21 grudnia i muszę mieć wszystkie wyniki i wtedy założą mi kartę ciąży. Ja nie chce się nkręcać i póki nic się dzieje chodzę do jednego lekarza- mam nadzieję, że tak pozostanie do końca ciąży:tak:

Vanilka dla mnie zakupy to koszmar, nie wiem jak sie można przy tym relaksować:eek: ale teraz to już mus bo w samych majtach nie wyskocze:-D

reklama
Do góry