reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

zbieram wlasnie materialy do pracy magisterskiej korzystajac z archiwum Rzeczpospolitej, Gazety Wyborczej oraz Warsaw Business Journal. Wszedzie dostep jest platny, ale napisalam wszedzie maile z prosba o udostepnienie materialow do pracy mgr i wyobrazcie sobie Warsaw Business Journal napisal, ze pomoga mi bezplatnie. Zobaczymy co na to GW i RP. Mam nadzieje, ze podobnie. Nie chce mi sie placic za szperanie w archiwach!!

reklama
Louise- w ostatnim miesiącu byłam u gina 2 razy: 37 i 39tydz (I TO ZGODNIE Z ZALECENIAMI) może dlatego że nic się nie działo (urodziłam 40+1). Wczesniej, jak przytyłam 6kg w miesiąc wzywał mnie co tydzień podejrzewając zatrucie ciązowe ale pod koniec alarmu nie siał- tylko nr komórki dał ;)

o kurcze-no tak by mi zdecydowanie lepiej pasowalo...juz i tak teraz nie bardzo rozumiem dlaczego co 3 tygodnie chodze na wizyty jak jest wszystko w zupelnym porzadku u mnie-przynajmniej jak do tej pory...(odpukac)...moze moj gin tez nie bedzie wymagal wizyty co tydzien...

a tak z innej beczki czytam teraz majowe M jak mama i jest napisane o obrzekach. ze podobno mozna zakupic bez recepty jakies kapsulki CYCLO 3 FORT ktore poprawiaja napiecie naczyn zylnych skutecznie przeciwdzialajac obrzekom. hmmmmm...zapytam dzisiaj gina na bank o to-ja juz naprawde dzien w dzien budze sie zapuchnieta i mam twarz jak pekinczyk , a palcow u rak nawet nie umiem zgiac...

o kurcze-no tak by mi zdecydowanie lepiej pasowalo...juz i tak teraz nie bardzo rozumiem dlaczego co 3 tygodnie chodze na wizyty jak jest wszystko w zupelnym porzadku u mnie-przynajmniej jak do tej pory...(odpukac)...moze moj gin tez nie bedzie wymagal wizyty co tydzien...

a tak z innej beczki czytam teraz majowe M jak mama i jest napisane o obrzekach. ze podobno mozna zakupic bez recepty jakies kapsulki CYCLO 3 FORT ktore poprawiaja napiecie naczyn zylnych skutecznie przeciwdzialajac obrzekom. hmmmmm...zapytam dzisiaj gina na bank o to-ja juz naprawde dzien w dzien budze sie zapuchnieta i mam twarz jak pekinczyk , a palcow u rak nawet nie umiem zgiac...

kurde az tak juz masz?
nieciekawie ;/
wez porozmawiaj z gine czy cos na to moze poradzic ...
Wiem co czujesz kochana bo ja w pierwszej ciazy mialam to samo !!od 5 miesiaca sie meczylam opuchnieta i palce jak balony ;/

emih No to macie juz jeden klopot z glowy:)

kama Ja rowniez czekam na fotki !!

nie jestem na bierzaco ,przeczytalam na szybkiego bo wrocilam dopiero z przychodni i parku ..musze ogarnac conieco ,rosolek sobie podgrzac i zasiade :)

vanilka no bardzo mam...:-( pamietam ze wlasnie mowilas ze w 1 ciazy tez tak puchlas...niby wstepnie gina pytalam o te obrzeki-kazal diete bezsolna ale ja nie umiem...wiec jestem sobie sama troche winna...naprawde nie smakuje mi nic kompletnie jak jest jalowe w smaku. ale zapytam o te kapsulki...a rosolek....ale mi ochoty narobilas...smacznego :-)

mnie gin powiedziała, że sól należy ograniczyć, ale nie można całkowicie wykluczyć, bo też jest potrzebna...

mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia - czy ja się muszę jakoś przygotować specjalnie, coś zabrać, jakoś ubrać?

mnie gin powiedziała, że sól należy ograniczyć, ale nie można całkowicie wykluczyć, bo też jest potrzebna...

mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia - czy ja się muszę jakoś przygotować specjalnie, coś zabrać, jakoś ubrać?

calkiem????takiej opcji to w ogole nigdy nie bylo!!! :-) ale ja nawet ograniczyc nie potrafie. to juz M soli o wiele mniej niz ja. nie no musze sie troche ogarnac...
ubrac to sie musisz w cos wygodnego chyba (cwiczenia) a tak to wez notatnik i chyba tyle. a jak nie jestes pewna to zadzwon do polznej prowadzacej-na pewno cos podpowie. ale chyba wiecej nie tzreba brac. a w kazdym razie na 1 zajecia :-)

ide sie jeszcze polozyc na pol godzinki.

vanilka no bardzo mam...:-( pamietam ze wlasnie mowilas ze w 1 ciazy tez tak puchlas...niby wstepnie gina pytalam o te obrzeki-kazal diete bezsolna ale ja nie umiem...wiec jestem sobie sama troche winna...naprawde nie smakuje mi nic kompletnie jak jest jalowe w smaku. ale zapytam o te kapsulki...a rosolek....ale mi ochoty narobilas...smacznego :-)
Ja wlasnie mialam diete praktycznie bezsolna i musialam jesc duzo grejfrutow ...ale i tak kurde malo co pomagalo ..teraz za to od poczatku mam diete bezsolna i moze dlatego nie mam tych obrzekow jak wtedy ? nie mam pojecia .
a rosolek to tez praktycznie jem taki mniej slony ..juz sie przyzwyczailam .
tez jestem ciekawa tych kapsulek .

vanilka to zapewne wlasnie dlatego ze bezsolna dietke masz...:tak: kurcze zebym ja miala taka silna wole...a o kapsulki sie zapytam i wieczorem dam znac co i jak...

reklama
louisie ja też ciekawa co to za kapsułki...ale ty masz faktycznie często te wizyty...ja co 5 tyg. jak dotychczas.

ja się najadłam i zaraz mi lepiej;-)

Do góry