reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witam się i ja !!!

i od razu uciekam do zębisty. Boziu nigdy się nie bałam ,a adzisiaj jakoś mnie strach obleciał buuuu ja nie chcę ...:-(

Miłego dnia - odezwę się po....

nie taki diabel straszny jak go maluja:)bedzie bezbolesnie zobaczysz;-);-)

Hej kobitki :-) melduje z moim maleństwem jest wszystko okej :-D Będzie SYNUŚ :-) Bardzo sie cieszę mimo że obstawiałam córeczkę. A mój M jak szczęśliwy... Zaraz po wyjściu z gabinetu powiedział mi: "dobrze, że kupiłem te autko dzisiaj" :-D

Beatka, gratuluje serdecznie córci :-)

gratuluje syneczka,moge sobie wyobrazic jaki maz szczesliwy,moj M ostatnio stwierdzil ze jak beziemy wiedzieli ze to chlopak to kupi mu JUZ PS3,po jakiego ciorta pytam?!pozniej zamiast maluchem sie zajmowac bedzie gral:baffled:

Ten tydzień na prawde mieszany jest, także wizytujący dziś i jutro - strzeżcie się :-) Jade wkońcu poszaleć na zakupach synkowych. Odezwe się jak wróce i wtedy dokładniej opiszę wizytę.

Miłego dnia dla wszystkich, tym bardziej że chyba nareszcie wiosna zawitała :-D :-D :-D

u mnie wiosna na calego jakies 10 stopni w plusie juz jest i pieknie swieci sloneczko,az chce sie zyc,tylko zeby jeszcze w nocy pospac szlo:zawstydzona/y:

Ja o 4 się obudziam i do 6 nie spałam.Nie wiem co mam z tym spaniem :(

witaj w gronie z tym ze ja przed 4 dopiero zasnelam a po 5 bylam juz wyspana.

dzień dobry wszystkim!!
mam pytanko i nie bardzo wiem w jakim wątku je umieścić (przydałby się jakiś wątek o urodzie i kosmetykach w ciąży i po ciąży, chyba że juz jest a ja nie wiem to prosze mnie pokierować;))
proszę tylko nie zrozumcie mnie źle bo wiem że panuje przekonanie że na takie rzeczy jest czas po porodzie ale mam problem z cellulitem i to okropny. po pierwszej ciązy troche sie go zrobiło ale teraz to już obłęd jakiś. chciałam wiedzieć czy nie znacie jakichś sposobów dozwolonych w ciąży na jego likwidację bądź choć powstrzymanie??? boję się że po porodzie to już będzie po przysłowiowych "ptokach" i sobie z nim kompletnie nie poradze.

niestety nie znam zadnych sposobow,w naszym"stanie"niestety prawie wszystkie specyfiki zabronione,nawet smarowanie tego ciulstwa nie za bardzo pomaga,najlepszy jest ruch ale w ciazy za wiele mozliwosci niestety nie masz.lacze sie w bole bo moje udziska tez takie tluste i posmortlane od cellulitu:sorry2:

Ello laski

Milego dzionka zycze
Slonko swieci oby zostalo juz :-)

JA znowu lazienkowe koszmary :zawstydzona/y: w nocy mi sie snilo ze pan powiedzial ze plytki sa tak krzywe ze on nie bedzie ich kladl bo szkoda jego nerwow a mnie i tak ciezko dogodzic i idzie sobie :szok::szok::szok::szok: i zostalam z lazienka z kilkoma plytkami na scianie :-(
Juz nei wiem jakie sny lepsze ze musze sama flizowac czy ze mnie M zostawia :-D

O 19 wizyta i prosze zaczynam sie denerwowac bo kontrola po tym wypadku, a z drugiej strony lokator tak wczoraj wywyijal ze az skakalam:tak: tylko kopie do srodka a nie na zewnatrz i M bidak znowu nic nie czul a ja skakalam od kopniakow :-D Czyzyby znowu dawal znac jak przy genetycznym ze wszystko ok i zeby na luz wrzucic

kama witam w gronie siwiejacych, wlasnie sie ostatnio przegladalam ze pasowaloby koor na wlosy rzucic bo zaczne straszyc i patrze a tu siwy wlos :szok: i to wredny na samym przodzie glowy :zawstydzona/y:

twoje nocne lazienkowe koszmary mnie dobijaja:-)chyba lepiej czasami pomeczyc sie z ta bezsennoscia. za wizyte kciuki zacisniete-bo przeciez musi byc dobrze!!!moj tez mnie tam gdzies do srodka kopie,tak bardziej w strone tylnia:szok:od malego ma matke w dupie:-D

Ja tylko się przywitać i zyczyc miłego dnia chciałam bo znów mam zapier..... od rana, juz mnie wk........ ta cała firma, tak na łapu capu wszystko nagle założył nic nie dograne i tylko jakieś jaja teraz przez to wychodzą:wściekła/y:Nie dopytał księgowej co i jak, namotało się i teraz wielce nerwy a ja sie ku... kisze w domu tygodniami. Pier... dzisiaj wychodze z domu bo mam już dość:wściekła/y:

Mówiłam wam juz miłego dnia?:-)

tak tak mowilas:-)
nie ma jak to obudzic sie z dobrym humorkiem z samego rana:-D:-D

a ja po 1,5h rozmowie z mama przez tel. a co czemu ja mam tylko nie spac:-D

A słyszałyscie cos o wózkach : CONECO TOLEDO, albo Jet Babyactive ?

niestety nic nie slyszalam:(

reklama
A ja poprzednia ciaze od 5 miesiaca jazdy z cisnieniem ...a teraz co wizyta ksiazkowe hehe ostatnio 112 /80 .
Oby tak dalej :)
madzik Napewno lepiej brac leki na wysokie cisnienie jak z nim chodzic ...od cisnienia lozysko moze sie nagle odkleic i wiadomo co z tym zwiazane .....
dlatego takie wazne w ciazy jest dobre cisnienie ...jwiekszosc kobiet ma problemy z cisnieniem w ciazy i wiekszosc tabsy bierze na to ..

hehe kopniaki sa słodkie ale jak mi ostanio niunia przyłożyła w pełny pęcherz nad ranem to do kibelka nie zdążyłam dolecieć i majty mokre:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dzien dobry dzewczynki
jedyneczka kochana przeciez wiesz xze z firmami wiecznie jest jakies halo wiec sie kobito nie stresuj ,a wogóle to prosze mi tu nie stresowac mojej synowej bo sie dziecko w sobie zamknie,i wogóle jakich Ty słów ja uczysz !!!!!!!!!!!!!!!!!
ashika wyobraz sobie ze ja jak dzis otworzyłam oczeta to pierwsze co pomyslałam to ze dzis o 19 masz wizyte,i ze bedzie dobrze co do tego co tam ma dzidzia miedzy nózkami ,to za cholere nie mam zadnym przeczuc ,wkurza mnie tylko fakt ze to jeszcze cały dzien
ale ten Pan Robert ci w głowie zawrucił ,no,no nie martw sie jakby faktycznie tak cie zostawił z płytkami to spoko ,mozaika teraz modna
supcio wyczuwam w twoim poscie lepsze samopoczucie,jesli mam racje to no brdzo sie ciesze ze jest lepiej .
ide nadrobic bo nie wiem co jest na tapecie.
a jescze jedno ,któras sie pytała o celulitis ,najlepsze co moze byc jeszli chodzi o kosmetyki na likwidacje tego swinstwa jest peeling drobnoziarnisty i odpowiednia rekawica.2 razy w tyg teraz w ciazy mozna spokojnie robic i na spokojnie masowac ,a nie prawie zdzierac skóre ja do tej pory uzywam i mam luz.

Dzamena ja właśnie pilinguję się i masuję a do tego ćwiczę codziennie. odżywiam się zdrowo, pije dużo wody, wcale nie przytyłam dużo bo tylko 3 kilo a cellulit rośnie... i bąź tu człowieku mądry! no ale chyba nic wiecej zrobic nie moge na razie.
dzieki wszystkim za odpowiedzi:)

Dzamenka:
Troche lepiej jesli chodzi o forme psychiczna, eM dalej mnie wkurza, ale ucze sie olewac te jego zachowania, i mowie mu spokojnie, ze ma zmienic ton i sposob w jaki ze mna rozmawia bo sobie tego nie zycze, on krzyczy ja na luzie calkowitym on sie rozlacza przez telefon , ja na luzie dalej, i za chwile dzwoni sam z przeprosinami jak ja sie nie odezwe :-D

A co do cellulitu, to co bysmy nie robily i tak troche bedzie, bo przeciez ta woda nam sie zatrzymuje. Odrobimy sobie po ciazy.

twoje nocne lazienkowe koszmary mnie dobijaja:-)chyba lepiej czasami pomeczyc sie z ta bezsennoscia. za wizyte kciuki zacisniete-bo przeciez musi byc dobrze!!!moj tez mnie tam gdzies do srodka kopie,tak bardziej w strone tylnia:szok:od malego ma matke w dupie:-D

(
Ja to bym raczej wolala zeby on mi w dupe dawal teraz niz mnie w niej mial :-D a co do koszmarow to ja raczej wole te koszmary lazienkowe bo pierwszy trymestr spalam po 3 godz dziennie i dziekuje bardzo wole te koszmarki :tak: ciekawe na co sie przerzuca jak remont sie skonczy :confused: a we wtorek odzyskamy juz lazieneczke :tak::tak::tak:

Dzamenka:
Troche lepiej jesli chodzi o forme psychiczna, eM dalej mnie wkurza, ale ucze sie olewac te jego zachowania, i mowie mu spokojnie, ze ma zmienic ton i sposob w jaki ze mna rozmawia bo sobie tego nie zycze, on krzyczy ja na luzie calkowitym on sie rozlacza przez telefon , ja na luzie dalej, i za chwile dzwoni sam z przeprosinami jak ja sie nie odezwe :-D

A co do cellulitu, to co bysmy nie robily i tak troche bedzie, bo przeciez ta woda nam sie zatrzymuje. Odrobimy sobie po ciazy.

I tak trzymac, moze M po prostu ma humory ciazowe zamiast ciebie ? wiem glupie tlumaczenie, ale u nas tak jest ze ja nie mam apetytu a moj M odwrotnie i czasami je takei mieszanki ze zadna ciezarna by sie nie powstydzila takich miksow:-D

reklama
Cześć dziewczynki wszystkim z "rana" :-D

Ja juz po obowiązkowym "spacerku" do przedszkola i spowrotem- jakieś 3kilosy i jeszcze raz trza będzie iść a rwa już zarwała :baffled: Ale na takie słońce aż miło dzioba wystawić :tak:

Ashika- ja też, nie dość że intensywnie o Tobie myślę przez tą dzisiejszą Twoją wizytę to na dodatek na tyle intensywnie że mi się śniłas i to z moim M!!!! :wściekła/y: Jak żeś cudnie wyglądała w tym kwiecistym body i wypętą pupą w kierunku mojej lodówki :cool2: Masakra, co z tymi snami my ciężarne mamy! :-p

Keeejt- wielkie gratki SYNUSIA :tak::tak::tak:

Kusska, faktycznie w ciąży się nie smaruje kremami anty, ale pociesze CIę ze chyba nie wiele z nas może się pochwalić ze tego dziadostwa nie ma! Na pocieszenie dodam jedynie, że kiedyś czytałam, że w ciąży to głównie woda a nie cellulitis zbiera się w tkance łącznej, ale wygląda jak cellulitis :confused: Jednakże pójdę za głosem tłumu i... kupię peeling i rękawicę PS> Podobno najlepsze są natryski: ciepła-zimna woda (kończymy na zimnej) Ja w ten sposób się "leczyłam" po porodzie i nie powiem- pupa i uda dość szybko do "normalności" wróciły :tak:

Tweenie- ja też czekam na czereśnie, ale chyba zbyt wiele nie skosztuję, bo niby termin z OM na 12 ale z USG 2 lipiec a to same początki tych przesmakowitych owocków. A potem... nie można :-(

Kama- nie zazdroszćże niepokoju związanego z tymi upławami, bo faktycznie skąd masz wiedzieć- jest taka cienka linia między tym co w ciąży "normalne" a "niepokojące". Może to być tylko śluz... A od jakiego czasu to obserwujesz? Może faktycznie lepiej dopytać lekarza...

Mysza- trzymamy kciuki za twoje zębiska i stan ducha przede wszystkim :tak:

Supcio: takie ciśnienie jest w normie. Lekarze przyglądają się bliżej jesśli ta druga "liczba" zaczyna rosnąć powyżej 90, a pierwsza chyba (z tego co pamiętam) 140-150 :tak:

Jedyneczka- ależ bojowo jesteś dziś nastawiona do życia, aż mnie zamurowało! ;-) Życzę udanych wędrówek, owocnych zakupów i poprawy nastroju. My też mamy jazdę z firmą, aż nie chcę o tym myśleć ani pisać bo mnie krew zalewa :wściekła/y:

VAnilka, to i CIebie bidulko dopadło?! Faktycznie pogoda zdradliwa- u nas też. Ja wczoraj wieczorem usnęłam o 21 bo miałam takie dreszcze jakbym max gorączki miała dostać, a tylko córę do przedszkola zaprowadziłam....

Louise- z tą naszą wagą (naszą, bo ja też obstawiam u sibie jakieś 9 kg na plusie) też podejrzewam wodę. Bo również patrząc na to co dziewczyny szamają w ciągu dnia, to ja jedną drugą a może i trzecią. Moje śniadanie to serek wiejski i koniec, głodu nie odczuwam a rosnę. ALe ostatnio w szpitalu zostawiłąm 10kg i 3 czy 4 w ciągu następnego tyg w domu, więc myslę że będzie powtórka z rozrywki. Jak pomyslę o tym stanie i lecie- modlę się aby w tym roku lato przyszło dopiero po naszych porodach ( a słyszałam ze już w maju :baffled::baffled::baffled:)

Ania-pestka- to udanych zawirowań w kuchni życzę... Jak sobie przypomnę jak moja córa jeździła bananami po szybach i lepiła kotlety z mielonego- mam gęsią skórkę ;)

Do góry