reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

mysza to miłego wietrzenia:-D

ashika to jakiś mężczyzna z sumieniem Cię zatrzymał;-)Fajnie że się już nie rozwodzicie:-) ja się pochwale że już gdzieś od miesiąca się nie wyprowadzam:-DA taką łazienkę "stylową" ma moja mama -lata 70te:tak:

reklama
Czesc laski:happy2:
Ja dzis standardowo wstalam o 8-ej :happy2:
Potem 1,5 godzinna rozmowa z mama na skypie :-):-)
Dopiero w sumie teraz mam czas co by poczytac Was i tv ogladnac .

Obiad mam z wczoraj wiec luzik :tak:
Wiecie u mnie ta ciaza jeste naprawde inna jak pierwsza :baffled:
No w pierwszej to pakowalam M co ok.2 tygodnie walizki zeby sie wyprowadzil bo tak Go dosc mialam !!! Zreszta on mnie tez :sorry2::-)
Cale 9 miecha wojowalismy ,po porodzie chyba z rok tez mialam jazdy ....
A teraz...M kazdemu gada ,ze jestem wspaniala w tej ciazy :-D:-D:-D
Ale ja naprawde jakos nie mam ochoty naskakiwac na niego :no:Wrecz odwrotnie ...Jeszcze bardziej Go kocham :-)Czasem jak sie wkurw..to zaraz sie smiejemy bo zartujemy z tego bo mnie naprawde teraz smiesza te ciazowe nastroje ..jak urodzilam w pierwszej ciazy i wszystko sie ustabilizowalo to potem wstyd mi bylo za mnie co ja wyprawialam w ciazy :sorry2:
Teraz bardziej wyluzowalam .
Jedyne co mnie kurw...i wsprawia w zlosc to WAGA :wściekła/y:i to jak sie powoli rozrastam :wściekła/y:ale to mnie nawet wkurw..przed ciaza bo jak wiadomo kobiety nie lubia jak tyja :happy2:
No i modle sie tylko zebym po porodzie nie miala jazd bo tez hormony niezle wtedy daja czadu :baffled:

mammi Jak Ci idzie to allegro ?Sprzedalas juz cos ?
Dawaj linka do aukcji ,moze ktoras z nas cos kupi :happy2:

Ashika trafil sie chyba jakis normalny policjant ,a nie jak wiekszosc przypalowcy ;/!

jedyneczka to pojadlas wczoraj :-)Super ,ze imprezka udana :tak:

Mysza moj M tez w pracy ..:nerd:
U nas pogoda piekna ale nie chce mi sie isc na spacer bo caly tydzien mnie czeka odwiedzanie placu zabaw...wiec dzisiaj odpoczywam i czekam na taniec z gwiazdami :-D
Poza tym fajne filmy,programy leca w tv w niedziele :happy2:

Ostatnia edycja:
No my już wrócilismy z zakupów :)zaliczyłam Mcdonalda niestety :((Ale co tam... obiecałąm sobie ,że od jutra nie będe jeść słodyczy i omijać McDonlda -mam nadzieję,że mi się uda :)
Vanilka mnie też wkurza że się rozrastam , a zawsze byłam szczupła ,a teraz taki pączek w maśle hihi
Dobrze, że poszalałam na zakupach to humor troszkę lepszy odrazu :)
A nic mi sie ogólnie nie chce więc będe cały dzień tv oglądać.
Buziaki dla was

czesc laski-witamy sie ze Staśkiem niedzielnie :-) ja jeszcze w szlafroku pomykam, chociaz juz sie wykapalam i natarlam rznymi specyfikami anty-rozstepowymi. zaraz wlaczam "spadkobiercow" na tv4-polecam-ba smieszne. wczoraj wieczorkiem poszlismy na spacerek i na droge zakupilismy goraca czekolade na stacji-pyyyyyycha. fajnie: wieczorek, swiatla, snieg, czekolada....ahhhhh jedyneczka no to fure prezentow Ci naobiecywali i podarowali -az milo. okna maja poprawiac jutro od rana bladego-mam nadzieje ze tym razem dobrze zrobia bo nam caly weekend zepsuli. wrrrrrrrrr. mysza to uwazaj-bo ta dolegliwosc jest wstepem do gorszej po sliweczkach ;-) takze ze za bardzo nie oddalaj od domu :-) :-) :-). dolaczam sie do grona ciezarnych szoferow :-) tez jestem juz na etacie :-) ashika super ze tez masz remont jak ja-nie bede osamotniona :-) bo tiffi ma narazie przerwe. b dobrze ze sie sie jednak zdecydowalisci-ne ma na co czekac jak sa dobrzy a maja terminy. ps-o niezapinaniu pasow wiem juz od jakiegos czasu i radosnie korzystam ;-) vanilka mm tak jak ty-ja sie wrecz uspokoilam w tej ciazy i wyciszylam i tylko i jedynie waga mnie doprowadza do szalu i wscieklosci. z reszta daje rade. zmykam bo sie zaczynaja spadkobiercy

Hej laseczki:-)

Ashika
, przynajmniej uniknęłaś mandatu no i wspaniale,że z M się jakoś już układa ;-)

asienka dobry zestaw swiezy, tylko ostatnio slyszalam duzo niepochlebnych opinii o farbach dulux podobno cos tam z nimi ostatnio nie tak, jakas wpadka na linii produkcyjnej i odlaza ze scian, wiec na wszelki wypadek dopytaj fachowca,
Dzięki za radę,ja się raczej decyduje na tapety więc mam nadzieję,że nie będzie problemu;-)

cześć dziewczynki !!!
Ale mam dzisiaj fajny humorek, wprawdzie dopiero wstałam i jem śniadanie, ale sam fakt, że śniegu nie ma za oknem jakoś dobrze na mnie wpłynął.
O dziewczyno...zazdoszczę!U mnie to środek zimy się znowu zrobił :confused: Już mam tego dosyć!Ile można,ja chce wiosne!!:baffled:

magdzia, mądrego masz męża:-) ekonomiczny pomysl z tym kwiatkiem:-p

Wyglądam jak wampir!Mam mega zaczewienione oczy od alergii.Na dodatek to boli:-( Zakropiłam sobie je jakimiś specjalnymi kroplami i już tak nie boli ale nadal wyglądam jak dziwak:dry:

Co do jedzenia to ostatnio mam jazdę na białą kiełbasę i od kilku dni jem ją codziennie na śniadanie lub kolacje:-p

Miłej niedzieli mamuśki ;)

madzik heheh ja codziennie mowie "od jutra ..."i nici z tego:baffled:

louise brakowalo mi slowa ...wyciszylam sie :tak:wlasnie tez tak czuje u siebie...gdyby jeszcze to tycie tak nie dreczylo...

asieńka nie wyglądasz jak dziwak z tymi oczami, wyglądasz jak ja:baffled::-D

Vanilka to nieźle "przechodziliście " pierwsza ciąże:szok::-)dobrze że nie macie powtórki z rozrywki:-)

louise jak ja bym chciała już remont bo tak się stracham żeby zdążyć no i chciałabym wszystko poprać i poukładać a teraz w takim bajzlu mieszkam:shocked2:a tu projekt, zgody na budowe eh.Powiedz fachowcom od okien że muszę zrobić idealnie bo klątwa ciężarnej to nie żarty:-)

A ja leże w piżamie a M mi wszystko przynosi, teraz będzie kawka:-p

asieńka nie wyglądasz jak dziwak z tymi oczami, wyglądasz jak ja:baffled::-D
Nie no tak jak ja nie można wyglądać.To jest szczyt wszystkiego.Jakby mnie jakies dziecko zobazyło to by uciekło z krzykiem :-D:-DChociaż na szczęście już powoli przechodzi :-p

A ja leże w piżamie a M mi wszystko przynosi, teraz będzie kawka:-p
Tobie to dobrze :-p Mój niestety w pracy...:blink:

Jedyneczka, Asieńka ja też mam alergię-też mnie oczy szczypią i kicham buuuuuu
Ja wam powiem,że jestem mniej nerwowa w ciązy niż przed-też się troszkę wyciszyłam :)
Jedyneczka, ale Ci dobrze-jeszcze w piżamce i na dodatek Twój M taki dobry :) :)
Ashika to fajnie ,że udało Ci się uniknąć mandatu i cieszę się ,że z M się jakoś dogadałaś-a co do pasów to ja czytałam ,że jednak lepiej zapinać , a a najlepiej kupić taki adapter do pasów dla kobiet w ciązy i chyba tak zrobię bo niedługo będe dużo jeżdzić w góry na weekndy.

reklama
asieńka oby te nasze sny były prorocze :-) a co do alergii na oczy połóż sobie waciki moczone w rumianku, albo w herbacie
magdzia czyli polecasz ten z knorra? to muszę wypróbować, moja dzidzia tez ucichła, ale byłam na wizycie w piątek i ginka sprawdziła i ładnie biło serduszko, więc mam nadzieję, że tak jest tylko jakoś inną pozycję przyjęła. No chińszczyzna i schabowe, cóż za połączenie
mammi no ja miałam wtedy tak z tymi bąbelkami, a teraz czasem pojedyncze, ale to chyba śluz
jedyneczka ja już przestałam mieć złudzenia, ja mu trąbie jak mnie to wkurza jak irytuje, on coś w głowie pomyśli, nie powie nic, a potem dalej to samo i do kolejnego razu. fajnie że wieczór się udał i miło zostać obdarowanym jakimiś fajnymi rzeczami, zwłaszcza jak człowiek pomyśli, ile by go to kosztowało, gdyby chciał kupić od ręki
ashika no niby tak tak jest ze kobieta w ciąży nie musi zapinać pasów, ale ja zawsze zapinam, mam brata policjanta i uwierz lepiej niech kobieta w ciąży zapina pasy. Dobrze że się dogadałaś z M, mam tylko nadzieję, że na stałe, a nie na chwilowe - będzie dobrze.
louise Spadkobiercy - uwielbiam, Górski jest moim idolem, po prostu ten człowiek sprawia, że od razu mi się śmieje buźka. Niestety często przegapiam to, a szkoda. Ja mam przerwę, ale generalnie musze działać, bo jak wrócą moi fachmani to ja musze mieć wszystko gotowe. Mój M coś tam robi jakiś projekt w 3D (tak amatorsko), żeby łatwiej nam byo jakoś to poustawiać. Nie wiem czy czytałaś, ale spotkaliśmy się z bratem kumpeli, który jest architektem i trochę nam podpowiedział, trochę zmieniła nam się koncepcja łazienkowa, trochę nam podpowiedział jak z kuchnią i wychodzi na to, że będziemy miec kuchenkę elektryczną, a ja wolałam gazową buuuuu

Ja dzisiaj w nocy się obudziłam, bo sąsiedzi zrobili imprezę o 3-ej w nocy, głośna muzyka strzelanie drzwiami, co za bydło (ja nikomu nie zabraniam robić imprezy, ale można wziąć pod uwagę, że 3 w nocy to nie najlepszy moment), całe szczęście ucichli po chwili.
Rano M zrobił śniadanie (miały być jajka na miękko, wyszły na twardo), zaraz pojedziemy gdzieś na obiad chyba San Marzano - lubię tamtejszą pizzę. A w ciąży jestem bardziej wyciszona, spokojniejsza, mam czas, nie pędzę tak

Do góry