reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hej dziewczyny.
Przepraszam,że piszę dopiero dzisiaj ale wczoraj jakoś w ogóle nie miałam ochoty i humou żeby przy komputerz siedzieć.Poza tym z dzisiaj już mam więcej informacji.

Byłam wczoraj prywatnie u lekarza jak mówiłam i babka potwierdziła:
A)Przepuklinę pępkową
B)Pojedyńczą tętnice pępkową(brak jednej)
C)Hypotrofię(Dzidzia jest za mała jak na swój wiek)

Dziś byłam w szpitalu i dostałam skierowanie na badania genetyczne.Otóż:
Przepuklina pępkowa polega na tym,że brzuszek dziecka się nie zamknął i wnętrzności(w tym przypadku znaczna część wątoby) jest na wierzchu a do 14 tygodnia powinno być już wszystko zamknięte.Sama przepuklina pępkowa nie jest taką tragedią bo dziecko się z tym normalnie rozwija w brzuchu,poród oczywiście przez cesarkę i od razu po porodzie Dzidzia zostaje operowana i żyje dalej,nomalnie bez żanych komplikacji.
Jednakże te trzy wady sugerują już,że dziecko może mieć jakeś wady genetyczne...Zapewne wiecie co się w tym przypadu dzieje...Jeżeli będzie to jakaś poważna wada,która nie pozwoli dziecku normalnie żyć albo i w ogóle no to niestety...Będziemy musieli się pogodzić ze stratą Maleństwa...Może jednak okazać się,że wystąpienie tych trzech wad u dziecka naraz to zbieg okoliczności i nie będzie tak źle.Ale dziewczyny,rozumiem,że pomimo wszystko trzeba myśleć pozytywnie i niczego nie przesądzać przed czasem,jednak bez przesady,należy przecież też być realistą i być na wszystko gotowym...
We wtorek jedziemy na badania genetyczne a po ok tygodniu będziemy mieli wyniki i wtedy wszystko będzie już jasne...

:blink::blink::blink:

Bardzo dobrze, że poszłaś na tą konsultację, przynajmniej wiesz co można robić. Bardzo dobrze, że masz takie podejście, by tego nie przesądzać, na pewno w twojej głowie jest milion myśli i zmartwień, ale teraz tylko czas na badanie jest potrzebny. To naprawdę trudna sytuacja, jestem z tobą myślami, trzymaj się

Ja zaraz idę się szykować pomału, bo mam jechać na tą wizytę, jak tu się nie stresować w ciąży jak kobieta ma ciągle różne myśli i obawy.

reklama
o kurcze Asienka niewiem co powiedziec! bardzo Ci wspolczuje i trzymam kciuki zeby badania genetyczne poszly dobrze i zeby nie wykazaly zadnej wady! glowa do gory bo musisz byc teraz silna dla dzidzi... :tak:

oczekiwanie zmiażdżył mnie Twój obiad-moje placki ziemniaczane wydają mi się teraz takie prozaiczne:-)
tiffi good luck!!!
vanilka mnie też brakuje- dzisiaj na stoisku z akoholami gapiłam się na mój ulubiony likierek melonowy jak rasowy alkoholik na odwyku- aż wstyd hahah
Asieńka dobrze że masz takie zdroworozsądkowe podejście,trzymam za Was mocno kciuki!

reklama
Asienka będe za was trzymała kciuki!!!
A o ile dzidzia jest za mała ,że stwierdzili hipotrofię?Ile waży?

BPD 5.17
AC 15.25
FTA18.51
FL 3.68

Nie wiem co oznaczają te literki,rozpoznaje tylko średnice głowy.Ale przy każdych wymiarach podany mam tydzien i dzien w ktorym dziecko powinno miec mniej więcej takie wymiary i są one o ok dwa/trzy tygodznie do tyłu!

Do góry