reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

tiffi - gratuluje córci:-). Jeśli chodzi o włosy, to mi rosną zdecydowanie szybciej, na brzuchu niestety też:szok:

aneta_h - jeśli chodzi o krwawienie z nosa, cały czas lekko krwawię i mam katar . To podobno normalne w ciąży, więc sie nie martwię. Rozluźniają się ściany naczynek, czego skutkiem jest plamienie;-)

kama - to gratuluje planów małżeńskich:-). Zazdroszczę Ci dziś zakupów, bo ja kibluje wpracy, pochwal się co kupiłaś;-).

reklama
Kasik1106 ja tez mam katar cały czas i od czasu do czasu krew mi się puści z nosa-czytałam że dużo kobiet na to w ciązy narzeka.Łykam na to Rutinoscorbin bo też własnie popękały mi naczynka na nogach inei wygląda to ładnie-no ale co zrobić :(((
Ja też mam taki meszek na brzuchu :(((

kropa, tiffi gratuluje udanych wizyt

tiffi super!!! dziewczynka!!! tak coś przeczuwałam ze u Ciebie bedzie dziewczynka, a tu masz tą liste imion :)
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

Ashika aż tak masz z tą kwią? ojej to Ci współczuję z tymi omdleniami,a z tymi tamponami w ciemno i trzymaniem się kurczowo umywalki...dobre

O dziękuję ci bardzo, o tą listę mi chodziło.

atabe z tymi imionami to porblem, bo od zawsze mieliśmy mieć Zuzię, ale bardzo dużo tych Zuź jest, tylko, że ja z moją mamą w 2003r tak sobie ustaliłyśmy. Podobają nam się jeszcze takie:
Zuzanna, Kornelia, Antonina, Konstancja (ale tego nie będzie, tylko tak mówiliśmy, ze ładnie brzmi)
emih co do tamponu to chodzi o to, by te wszystkie śluzy i inne patałachy nie wpadały, bo zaburzają wynik
ewcik ja jadłam grzybki w occie, to tak samo jak papryka, ogórki w occie itp
dzamena sprawdź przez jaką wyszukiwarkę wchodzisz na BB, bo ta nowa stronka działa lepiej w nowszych wyszukiwarkach np. Mozilla, ja takiej używam i chodzi bezbłędnie
kasik kurcze no właśnie te włosy brrrr

Idę zjeść obiad, dziś pomidorowa, wcześniej wtrąbiłam sałatkę owocową z bitą śmietaną, ale córunia domaga się czegoś konkretniejszego

dziewczyny zapytam was o coś, bo nie daj mi to spokoju- chodzi mi o imie dla dziecka, czy kierujecie się tym, czy imie jest popularne? mnie najbardziej podoba się imie Lenka, ale wiem, ze jest teraz dość modne i nie wiem czy nie "skrzywdze" dziecka tym, ze będzie mialo takie imie jak np.kilka innych dziewczynek w szkole...może to wyda wam się głupie, ale mi to chodzi cały czas po głowie...

kasik to dobrze opatrzność czuwała i że wam się nic nie stało.Przy przeglądaniu ciuszków się na pewno zrelaksujesz toż to sama przyjemność;-)

kropa to gratulacje połówkowego i dobrze że wsio oki:happy:

tiffi gratuluje córci i powiem Ci że tak mi coś na córeczke właśnie "wyglądałaś":-)to teraz imię (widzę że link już masz od anetki ) i szaleństwo ubranek:tak:Ja profilaktycznie żurawinę wcinam na drogi moczowe - można w ciązy.N brzuchu też mam meszek, M stwierdził że pewnie był zawsze ale teraz jest bardziej wyeksponowany na takim sterczuchu:-p

ewcik znieczulenie można miejscowe, pytałam gina, nie szkodzi dzidzi , bardziej już stres że zaboli.Ja mam za każdym razem, dentka pewnie wie jakie ma podać.

ashika no mnie ciarki przechodzą na samą myśl o ukladaniu w szafie brrrr:-pA jak mi zahaczy pazur o coś to już masakra:szok:więc przyznam bez bicia że czasem po otwarciu szafy ubrania same do mnie wychodzą:-D

madzik własnie wczoraj wyczytałam że często u kobiet w ciąży się alergia nasila a czasem pojawia gdy wcześniej nie było, bardzo sporadycznie że się zmniejsza ale nas to widać nie dotyczy:no:wapno piję tylko. Ponoć lekarz przepisuje leki czasem ale tylko przy ciężkiej alergi z dusznościami jak przy astmie.A pierwsze kwitnienia właśnie wyczytałam od lutego a wcześniej myślałam że tak kwiecień najwcześniej:confused:Najgożej że człowiek zrobi ten make-up na wyjście a za chwilę już kinol czerwony:-p

justaa dzięki za namiar:tak:

cześć dzamena;-)

Lecę do biedrony.

Atebe -nasza będzie Julka ,a to tez bardzo popularne.Krzywdy dziecku nie zrobisz-ja byłam jedną z 6 Magd w klasie w liceum i jakoś nie plakałam nad tym:-)

dziewczyny zapytam was o coś, bo nie daj mi to spokoju- chodzi mi o imie dla dziecka, czy kierujecie się tym, czy imie jest popularne? mnie najbardziej podoba się imie Lenka, ale wiem, ze jest teraz dość modne i nie wiem czy nie "skrzywdze" dziecka tym, ze będzie mialo takie imie jak np.kilka innych dziewczynek w szkole...może to wyda wam się głupie, ale mi to chodzi cały czas po głowie...

atabe - Twoje pytanie na pewno nie jest głupie. Jeśli chodzi o imię, to ja kieruję sie tym żeby podobało sie zarazam mnie i mojemu M. A z tym jest problem, mamy zypełnie inne typy. Jedynym wspólnym kompromisem., tzn. imie nie jest naszym bestselerem, ale podoba nam sie obojgu jest Janek. I chyba tak zostanie. Jest to popularne imie, ale co z tego. Wazne żeby go nie ośmieszało i fajnie brzmiało zarówno w dzieciństwie jak i w zyciu dorosłym.:-) Lenka brzmi bardzo ładnie w każdym wieku, a jeśli podoba sie Wam obojgu, to nie macie się co zastanawiać.;-)

My chcielibyśmy uniknąć sytuacji, że nie będzie można zawołać dziecka z piaskownicy, bo przybiegną wszystkie :) Radek lub Eryk to teraz mało popularne, a między nimi się wahamy :)
A z tym meszkiem na brzuchu, to kurczę, myślałam, że to tylko ja tak mam... Na szczęście moje jaśniutkie bialutkie, ale jakieś takie długie się robią :(

Atabe - dla mnie też jest najważniejsze, żeby imię podobało się i M i mnie... Od kiedy ludzie dowiedzieli się, że nazwiemy córę Nina, to się pytają jakie jest pełne imię, a mój ojciec ostatnio na gg wyjechał z tekstem:" kto wymyślił takie imię dla mojej wnuczki" :baffled:
Oni sami wymyślili bratu imię Oskar a mnie Karolina i wtedy to nie były takie oklepane, więc nazwę dziecko tak jak będę chciała. Wiem, że to imię nie będzie w żaden sposób hańbiące ;-)

reklama
jesli podoba Wam sie imie to ja bym tak dała a poza tym nie wydaje mi sie by lenka było az tak bardzo popularne,u mnie np chetnie bym dała Radosław bo bardzo mi sie podoba ale bedzie Maksymilian a dlatego ze Mój szanowny M ma na imie Radzio wiec maks zostanie.tez jest raczej popularne ale ja na to akurat nie patryłam poprostu obojgu sie nam podoba.nie nasmiewając sie z innych dobre to ze chcecie dac Lenka a nie np Kara bo u mojego syna w klasie jest taka dziewczynka która ma tak na imie ,moim zdaniem rodzice ją skrzywdzili

Do góry