Witajcie Dziewczyny
atabe co do badań moczu to polecam robić próbkę z tamponem mnie tak kazała gin i naprawdę widzę różnice w badaniach
geperty podziwiam z tymi zakupami, ja dla dzidzi nie mam nic w sensie takim, ze kupiłam, mam jakieś ubranka nawet fajowe butki ale to od bratowej
vanilka co do diagnozy to wiesz coś wiem na ten temat bo u mnie z seksu nici, choć chciałabym poczynić ku temu zmiany :-)
arlecia jak byłam na USG zapytałam, jak to jest z tą diagnozą płci, czy może się okazać inaczej, a ta pani powiedziała, że jak się dobrze zobaczy to się nie zmieni i to chodzi o to że jak się nie schowa tylko fika w brzuchu to umiejętne prowadzenie głowicy USG daje 100%, może to też zależy od sprzętu ale nie wiem
gregorka to widzę że macie mocny typ imienny
asieńka dobrze że M wyszedł ze szpitala, ale generalnie może to przemęczenie i nerwy. W każdym razie trzymam mocno kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze
mysza to musisz zgłosić lekarzowi te pękające naczynka, ja mam na nodze jednej ale to jeszcze sprzed ciąży.
Mysza to książkowe reakcje na wszelkie zmiany, tak to już jest
ewelad gratuluję córeczki. ja też stresowałam się przed USG, a tu takie dobre wieści
mammi ty to jesteś niepoprawna bo ciągle co piszesz to sprzątasz, gotujesz
kama ja miałam ostatnia dowiedzieć się o płci bo dopiero 23 marca a tu taka niespodzianka.
Co do czucia maluszka to ja czuję bardzo nisko, ale to normalne na tym etapie ciąży, generalnie to moja dzidzia naciska na mój pęcherz. Pani od USG powiedziałam, że to norma bo macica kończy się pod pępkiem, a gdzieś musi się całe dzieciątko zmieścić
louise no urządzenie domku to spory koszt, jak się ma jeden pokój to myślisz ooo fajny kontakt potrzebuję 2 a jak masz dom myślisz fajny kontakt ale potrzebuję 25, uuuu to wybiorę tańszy. No można pięknie urządzić, ale koszty są spore
mruczka a ja nadal się dopraszam przepisów na sałatki - proszę. Co do krabów i innych tego typu to ja słyszałam że można jeść, więc spoko
emih biedna ty jesteś z tymi dolegliwościami, trzymaj się i mam nadzieję, że ci przejdzie
madzik co do zatok, to ja chorowałam ale przed ciążą i ibuprom zatoki bardzo pomagał, ale w ciąży nie wolno, spróbuj ogrzać skronie i miejsce między oczami, jakiś ciepły kompres lub butelka z wodą, wtedy powinno ci to spływać
agatha mnie tez tak krew leciała, teraz już nie, ale to noralne bo naczynia się rozszerzone
Widzę, że nie było mnie weekend a tu jakieś zmiany na BB w sensie kolorystyki.
U ,mnie dobrze to znaczy po USG. Generalnie to miało być takie wcześniejsze USG, a połówkowe mam zaplanowane na 22 tydzień, ale pani doktor stwierdziła, że zrobi takie już pomiarowe jak tylko się da. No i wszystko pomierzyła dokładnie, naprawdę świetna babeczka (to nie jest ta co prowadzi moją ciążę). Bardzo mi się podobało, że opowiadała dokładnie czyli głowa, móżdżek, dziurki nosowe, pomiary fałd karkowy, trójkącik ust, kości, kręgosłup, nogi, ręce, paluszki, wątroba, nerki, serduszka, jak krew przepływa. Trochę musiała mnie potarmosić, bo musiała dobrze pomierzyć no i wiem kto u mnie mieszka - będzie córeczka :-) Tak Jakoś od początku myślałam że to córa i okazało się że dziewczynka. Ale najważniejsze jest, że wszystko dobrze, pomiary wyszły dobrze, więc jakoś się uspokoiłam. Do tego od jakichś 5 dni regularnie czuję ruchy dzidzi, więc jest to duże uspokojenie. Bardzo się cieszę i myślimy nad imionami.
Dziewczyny nie pamiętam która z Was podawała link do wykazu imion najczęściej nadawanych w Wawie w 2009r, wczoraj szukałam w necie, ale nie znalazłam. Będę wdzięczna jak podacie.
Wczoraj trochę się martwiłam, czy nie nadziębiłam pęcherza, ale chyba jest ok,a le tak na wszelki wypadek, któraś z was coś stosowała w ciąży na pęcherz. Póki co ok, ale generalnie to częsta przypadłość w ciąży.
W tym tygodniu będę robiła nowe badania morfo, mocz i tarczyca i w piątek mam wizytę u gin. Mówiłam wam już, że coś mnie boli przy pępku, ale to może rozciąga się brzusio.
Powiedzcie czy rosną wam bardzo włosy czy nie? bo mnie wkurza że na brzuchu mam taki meszek koło pępka, generalnie szybciej mi rosną włosy