reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Uff, a już myślałam,że u mnie coś nie tak :) Maluch stuka bardzo nisko, ale sobie tłumaczyłam, że na USG też baaardzo nisko aparatem zjeżdżała, aż w pachwinę, żeby maluszka podejrzeć dokładnie - to widocznie tam się ulokował :)

lepiej sie czlowiekowi robi jak czyta ze nie sam ma takie dolegliwosci:)widocznie tak musi byc!!
zazdroszcze tym ktore w ciazy juz bylyna pewno nie przejmuja sie wszystkim tak jak my pierwszaki!!

reklama
No witam :)
Ledwo wyjechałam a tu prosze jakie zmiany na forum, powiem wam szczerze że wolałam poprzednią wersje, taki miała klimat swój forumowski :tak::tak::tak:
Podróz ok z eM sie poklocilismy tylko okropnie i nie wiem co mam robic juz ale o tym na zamknietym.:confused::no::no::-(

Strasznie mnie boli brzuch po całej nocy nie sikania, i mimo ze nie zawsze duzzo tego jest to i tak pobolewa z rańca.
Juttro ide na połówkowe, a jak wasze wizyty połówkowe? wszystko ok? bo nadrobić was to rzecz niemożliw
a:-D:rofl2::-)

agatha mi też często krew leci z nosa:/ albo jak myje żeby, ale to kolejny urok ciąży...nic się na to nie poradzi chyba
supcio ja ide na połówkowe dopiero w środe <strasznie póżno jak na mój wiek ciąży, ale co zrobić>
oczekiwanie mnie też ciągle ssie...i aż się boje wizyty w środe i ważenia...

No witam :)
Ledwo wyjechałam a tu prosze jakie zmiany na forum, powiem wam szczerze że wolałam poprzednią wersje, taki miała klimat swój forumowski :tak::tak::tak:
Podróz ok z eM sie poklocilismy tylko okropnie i nie wiem co mam robic juz ale o tym na zamknietym.:confused::no::no::-(

Strasznie mnie boli brzuch po całej nocy nie sikania, i mimo ze nie zawsze duzzo tego jest to i tak pobolewa z rańca.
Juttro ide na połówkowe, a jak wasze wizyty połówkowe? wszystko ok? bo nadrobić was to rzecz niemożliw
a:-D:rofl2::-)

ja mam jutro o 19:-D mam nadzieję, że dzidziolek się ładnie ułoży i choc przez chwilkę będzie spokojny, żeby pani dr mogła zaglądnąć między nóżki i potwierdzić, że to chłopaczek:-D

Witajcie poweekendowo!

Jakie zmany, nie podoba mi się...:no:
Ja weekend spędziłam spacerowo z M. Aż mój organizm dziwnie reagował na nadmiar tlenu Ale fajnie się człowiek po tym czuje. W sobotę mieliśmy mały wypadek, nikomu na szczęście nic się nie stało, ale o włos uciekliśmy od poważnej kraksy. Była noc, koszmarne warunki pogodowe, śliskao, ale sie udało. na szczęście.

Z przyjemnych spraw - dostałam olbrzymi wór ciuszków dla małego od szwagierki. Dzis będzie wielkie oglądanie:-)

Cześć dziewczyny!;-)
Uff...z M już ponąć dobrze.Zrobili mu ekg,krew,mocz i o północy wypuścili do domu.Nie rozmawiałam bezpośrednio z lekarzem więc wiem tylko tyle co powiedział mi M a on lubi czasem nie mówić mi wszystkiego 'żebym się nie denerwowała.'Mam nadzieję,że jest rzeczywiście tak dobrze jak mi mówi.Lekarze rzekomo nic powaznego nie stwierdzili.Może rzeczywiście to z nerwów lub z pzemęczenia.
Jest dzisiaj jakiś taki zmarnowany i nie poszedł do pracy.Mam nadzieję,że nic już mu nie będzie.
Kurcze dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za wsparcie!Jesteście takie kochane!!Aż brak mi słów.DZIĘKUJĘ! :*:*:*:*:*:*

A no ja też tak słyszałam.Żadnych surowych ryb czy mięs...

Bo Marciny to fajne chłopaki :tak:

tiffi ciekawe kogo tam w brzuszku chowasz ;-) udanej wizyty!:tak: czekamy na wieści ;-)

Asieńka - to dobrze że z mężem wszystko ok. Trzymam kciuki za dzsiaejszy szpital;-)

Dziewczyny, czy Wam też pękają naczynka na nogach ?? Normalnie ostatnio zauważyłam, że coś mam ich więcej. Mam nadzieję, że to nie żylaki... Moja mama miała... hmmm. Można stosować jakieś żele z kasztanowca, albo coś w ten deseń? Normalnie koszmar, lato przyjdzie a ja już będę chodzącą tragedią :-)

Mysza - podajmy sobie ręce, moje nogi to tez naczynkowa tragedia, aż boje sie lata:-(

witam dziewczęta:-) dzisiaj znowu cały dzień włóczenia: badania i moje wyczekiwane USG 4D- jestem meeeega szczęśliwa, bo dziecię zmierzone wzdłuż i wszerz i wszystko ok!!:-) strasznie się martwiłam i bałam tego usg- aż spać nie mogłam:no: w związku z udanym usg wybrałam się na bąbelkowe zakupy i nakupiłam miniciuszków, nawet D ochoczo przebierał w tych malusich rzeczach z rozanielonym uśmiechem:-) mam super zdjęcia no i oczywiście film z usg,który będę zapewne nałogowo oglądać:-) acha- dzidziolek wstydliwy,uparty i przekorny (po mamusi hahah) zasłaniał się, ale na 95% DZIEWCZYNKA:-):-):-)
no! mój nadłuższy post,ale dostałam turbodoładowania po tym usg i musiałam się wywnętrzyć:-) na wątku odpowiednim też napiszę, więc proszę mnie nie besztać:-D

ewelad - gratuluję dziewczynki i udanego usg:-)

hej hej,
matko jak mnie bolą plecy:baffled: a może to nerka...bo aż mnie cały bok boli:wściekła/y: i spać nie mogłam przez to:angry: a u was też tak wieje?:szok::szok:

atabe - mnie też coraz częściej pobolewają plecy, straszne uczucie...

mnie boli najczesciej w nocy:/dziwne to jakies:/

powiedzcie mi jeszcze tez czujecie waszego maluszka tak nisko tez wlasnie w dole brzucha-ja mam wrazenie ze zaraz wyskoczy

kama - ja tez czuję mojego syneczka tak nisko i brzuch mi twardnieje, ale to normalne na tym etapie ciąży, bo macica ćwiczy...;-)

Cześć laseczki!
ja wstałam o 10, M zaspał pół godziny i zostawił po sobie taki sajgon....ze hej :)))

emih, Madziu, atabe zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!

agatha ja też czasem mam trochę krwi na chusteczce ale najbardziej krwawia mi dziąsła, no już niewiem jak myć, a jak byłam ostatnio i dentysty to dentystka 20 min tamowała mi krew,ale to ponoć normalne w ciąży jak pisze atabe

też czuję dzidzię nisko,szczególnie po lewej stronie,tam ma ponoć nóżki

Juttro ide na połówkowe, a jak wasze wizyty połówkowe? wszystko ok? bo nadrobić was to rzecz niemożliw[/SIZE]a:-D:rofl2::-)

My już po połówkowym i po echo serca płodu :) Wygląda na to, że wszystko ok - cytując Panią od echa serca - "Duży zdrowy facet wam rośnie, baaaardzo ruchliwy" ;) Mały większy o jakieś dwa tygodnie niż wskazuje data OM, więc i termin porodu się przyspieszył (ale sama wiem, że bardzo wcześnie miałam owulację w tym ostatnim cyklu, aż się bałam, ze coś nie tak jest...) :)

Zmiany na forum niefajne, nawet już mi nie chodzi o szatę graficzną - do tej pory logowałam się przez Facebooka, a tu wyłączyli taką opcję i przez cały weekend nie mogłam się zalogować :( Dopiero po mailu do administratora nadali mi jakieś hasło :/

Co do bólu pleców - ja mam straszliwe bóle od początku samego, tak w dolw kręgosłupa (prawie w pupie). Gine powiedział, że to miednica a nie kręgosłup i pomoże spanie ze specjalną długą poduszką między nogami lub pod plecami. Kupiłam poduszkę - kojec Motherhooda i ból przeszedł jak ręką odjął, teraz się czasem pojawia jak duuuużo pochodzę, ale nie ma porównania do stanu sprzed poduszki :) Nawet jak jadę do rodziców, to zabieram ją z sobą :)
A co do skurczy łydek i twardego brzucha - najczęściej to niedobór magnezu, więc spróbujcie sobie pouzupełniać. Ja jestem tarczycówką bez połowy tarczycy, więc mam bardzo zaburzone wchłanianie magnezu i endo i gine od samego początku uczulali, ze jak tylko pojawią się takie objawy, mam zwiększyć łykaną dawkę magnezu i tak też robię :)

Witajcie Dziewczyny
atabe co do badań moczu to polecam robić próbkę z tamponem mnie tak kazała gin i naprawdę widzę różnice w badaniach
geperty podziwiam z tymi zakupami, ja dla dzidzi nie mam nic w sensie takim, ze kupiłam, mam jakieś ubranka nawet fajowe butki ale to od bratowej
vanilka co do diagnozy to wiesz coś wiem na ten temat bo u mnie z seksu nici, choć chciałabym poczynić ku temu zmiany :-)
arlecia jak byłam na USG zapytałam, jak to jest z tą diagnozą płci, czy może się okazać inaczej, a ta pani powiedziała, że jak się dobrze zobaczy to się nie zmieni i to chodzi o to że jak się nie schowa tylko fika w brzuchu to umiejętne prowadzenie głowicy USG daje 100%, może to też zależy od sprzętu ale nie wiem
gregorka to widzę że macie mocny typ imienny
asieńka dobrze że M wyszedł ze szpitala, ale generalnie może to przemęczenie i nerwy. W każdym razie trzymam mocno kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze
mysza to musisz zgłosić lekarzowi te pękające naczynka, ja mam na nodze jednej ale to jeszcze sprzed ciąży.
Mysza to książkowe reakcje na wszelkie zmiany, tak to już jest
ewelad gratuluję córeczki. ja też stresowałam się przed USG, a tu takie dobre wieści
mammi ty to jesteś niepoprawna bo ciągle co piszesz to sprzątasz, gotujesz
kama ja miałam ostatnia dowiedzieć się o płci bo dopiero 23 marca a tu taka niespodzianka.
Co do czucia maluszka to ja czuję bardzo nisko, ale to normalne na tym etapie ciąży, generalnie to moja dzidzia naciska na mój pęcherz. Pani od USG powiedziałam, że to norma bo macica kończy się pod pępkiem, a gdzieś musi się całe dzieciątko zmieścić
louise no urządzenie domku to spory koszt, jak się ma jeden pokój to myślisz ooo fajny kontakt potrzebuję 2 a jak masz dom myślisz fajny kontakt ale potrzebuję 25, uuuu to wybiorę tańszy. No można pięknie urządzić, ale koszty są spore
mruczka a ja nadal się dopraszam przepisów na sałatki - proszę. Co do krabów i innych tego typu to ja słyszałam że można jeść, więc spoko
emih biedna ty jesteś z tymi dolegliwościami, trzymaj się i mam nadzieję, że ci przejdzie
madzik co do zatok, to ja chorowałam ale przed ciążą i ibuprom zatoki bardzo pomagał, ale w ciąży nie wolno, spróbuj ogrzać skronie i miejsce między oczami, jakiś ciepły kompres lub butelka z wodą, wtedy powinno ci to spływać
agatha mnie tez tak krew leciała, teraz już nie, ale to noralne bo naczynia się rozszerzone

Widzę, że nie było mnie weekend a tu jakieś zmiany na BB w sensie kolorystyki.
U ,mnie dobrze to znaczy po USG. Generalnie to miało być takie wcześniejsze USG, a połówkowe mam zaplanowane na 22 tydzień, ale pani doktor stwierdziła, że zrobi takie już pomiarowe jak tylko się da. No i wszystko pomierzyła dokładnie, naprawdę świetna babeczka (to nie jest ta co prowadzi moją ciążę). Bardzo mi się podobało, że opowiadała dokładnie czyli głowa, móżdżek, dziurki nosowe, pomiary fałd karkowy, trójkącik ust, kości, kręgosłup, nogi, ręce, paluszki, wątroba, nerki, serduszka, jak krew przepływa. Trochę musiała mnie potarmosić, bo musiała dobrze pomierzyć no i wiem kto u mnie mieszka - będzie córeczka :-) Tak Jakoś od początku myślałam że to córa i okazało się że dziewczynka. Ale najważniejsze jest, że wszystko dobrze, pomiary wyszły dobrze, więc jakoś się uspokoiłam. Do tego od jakichś 5 dni regularnie czuję ruchy dzidzi, więc jest to duże uspokojenie. Bardzo się cieszę i myślimy nad imionami.

Dziewczyny nie pamiętam która z Was podawała link do wykazu imion najczęściej nadawanych w Wawie w 2009r, wczoraj szukałam w necie, ale nie znalazłam. Będę wdzięczna jak podacie.

Wczoraj trochę się martwiłam, czy nie nadziębiłam pęcherza, ale chyba jest ok,a le tak na wszelki wypadek, któraś z was coś stosowała w ciąży na pęcherz. Póki co ok, ale generalnie to częsta przypadłość w ciąży.
W tym tygodniu będę robiła nowe badania morfo, mocz i tarczyca i w piątek mam wizytę u gin. Mówiłam wam już, że coś mnie boli przy pępku, ale to może rozciąga się brzusio.
Powiedzcie czy rosną wam bardzo włosy czy nie? bo mnie wkurza że na brzuchu mam taki meszek koło pępka, generalnie szybciej mi rosną włosy

ashika[/B] pociesze Cie ze ja tez nic prawie nie mam-wanienka nocnik i 1 bodziaczek :-) i tez narazie nie kupuje. narazie skupiam sie na kabinach umywalkach i panelach i tak chyba jeszcze przez jakis czas :dry:
oj zazdroszcze ci remonciku jak nie wiem, ale co do dziecinnych rzeczy to wcale sie nie martwie, wrecz odwrotnie ani mi w glowie, tylko bure dostaje czasami jak powiem ze moze sie cos po synku na strychu znajdzie kompletnie nie mam ochoty na zakupy dzieciece chyba ze rozmiar 128 ;-) niech sie M o to martwi ja juz to przerobilam

tak zgadzam sie ciekawe i zachwycajace tylko ja jakos wszystko wrazliwie przezywam,cos zakluje zaboli to juz sie martwie czy wszystko ok!!
ja tez roznie czuje malenstwo ale czesto wlasnie tak w dole brzucha.
kama domyslam sie ze na najmniejszy bol to drzysz ze strachu ale spokojnie takie bole jakby ci ktos noz wbijal to sa np od rozciagajacych sie wiazadel i jak troche pobolewa to ttez ok bo sie macica rozciaga gorzej jak boli i nie mozesz sie za bardzo przez ten bol poruszac. ? Bedzie wszystko ok zobaczysz. Wiem ze dlugo sie staralas i pewnie to poteguje teraz twoj strach glowa do gory :-) juz niedlugo

agatha ja też czasem mam trochę krwi na chusteczce ale najbardziej krwawia mi dziąsła, no już niewiem jak myć, a jak byłam ostatnio i dentysty to dentystka 20 min tamowała mi krew,ale to ponoć normalne w ciąży jak pisze atabe
mam ten sam problem, niestety po szczotkowaniu zebow dobra chwile pluje krwia :zawstydzona/y: i nie pomaga nawet miekka szczoteczka a czeka mnie wizyta kontrolna i troche sie boje bo jak mi cos uraza to ja na widok wlasnej krwi mdleje :zawstydzona/y:. Pielegniarka mi wyskoczyla z tekstem ze niemozliwe a jak mam okres?? No cholera tez mdleje :wściekła/y: i to najgorsze jest bo marzeniem kazdej kobiety jest pewnie stracic przytomnosc podczas zmiany tamponu i zeby tak ja znalezli zanim sie ocknie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nauczylam sie wymienaic na slepo :-) takze jak plucze zeby teraz to mam lekko miekkie nogi :zawstydzona/y::-( i trzymam sie kurczowo umywalki

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry