reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć dziewczynki :-) jestem po połówkowym, dzidzia rośnie jak na drożdzach, wymiary ma idealne jak na ten etap ciąży, co do płci to mam niespodziankę, tym razem lekarka twierdzi, że na dzień dzisiejszy to prawdopodobnie dziewczynka ale dzidzia zakryta jest nie tylko pępowiną ale dodatkowo zasłania się rączką :-D:-D także co do płci to nadal wielka niewiadoma :rofl2:
to super ze z dzidziem wszystko oki. a jesi chodzi o ta niespodzianke to widac jakies psotne to wasze malenstwo-maly urwis-i chce sie troche podroczyc z rodzicami :tak::-)

atabe nie martw sie-ja tez mialam takie mysli jak ty ale w sobote przyszli znajomi i kolega mojego M nie mogl sie napatrzec na mnie. wrecz dostal ochrzan od swojej dziewczyny jak zbyyyyyt dlugo zawiesil wzrok na moim biuscie mowiac ze teraz mu sie bardzo moj tylek i cycki podobaja :tak::-D:-D:-D i kilka razy zostalo to powtorzone w ciagu wieczora plus zebym nie chudla za bardzo po porodzie. a to ze masz malo na wadze a wiecej w obwodzie to b dobrze bo po porodzie zejdzie Ci w momencie wszystko i wrocisz do stanu sprzed ciazy. tak wiec glowa do gory.

Ostatnia edycja:
reklama
Nam jest obojętne czy to będzie synuś czy córcia - po kilku dniach w szpitalu dziękujemy Bogu , że Maleństwo jest zdrowe i to jest dla nas najważniejsze ;-);-)

No ale sama lekarka się śmiała przez całe USG bo jak mierzyła główkę to jedną rączką zasłaniała czoło a jak zjeżdzała sondą na dół by zobaczyć płeć druga rączka lądowała między nóżkami :-)

Witam mamusie lipcowe :-)

W końcu i moja dzidzia zdecydowała się dać znać o sobie. W piątek późnym wieczorem, jak już leżałam skopała mnie :-) Nie mam wątpliwości że to ona, nawet tatuś zdążył poczuć siłę córci;-). Wcześniej nawet jeśli coś czułam to było tak słabe że nie wiedziałam co to, więc to mój pierwszy raz :-D

Ashika dobrze że jesteś w domu i nic się nie stało. a ta nasza opieka medyczna i lekarze to jakaś tragedia. Czytałam ostatnio na onecie bloga dziewczyny, która pisała że lekarz się pomylił w obliczeniu terminiu porodu o 4 miesiące :szok:

witam sie kochane!
ja tez wam zycze milych walentynek,my nie swietujemy tego dnia jakos szczegolnie bo jestem tego zdania ze milosc powinno sie okazywac kazdego dnia nie tylko raz w roku!!
my po imprezce-bylo rewelacyjnie,nawet potanczylam,wrocilismy do domu o 3 nad ranem i jestem dumna z siebie ze tak dlugo wytrzymalam!!
my sie dzisiaj ponudzimy w domu!!ale dobre i to .
mamy to samo zdanie na temat walentynek i też nie świetujemy

Tiffi, emih u mnie niestety to samo z jazda samochodem. Prawko mam prawie 10 lat a jeżdże sporadycznie, jak trzeba tzn jak M na imprezie łyknie conieco :-)

Cześć słoneczka:tak:

ania-pestka to udanej wizyty, szkoda że bez usg ale po badanku bedziesz wiedziała że z podwoziem wszystko oki:happy:Wrażliwy twój M widać i to bardzo dobrze o nim świadczy jako o tatusiu. Mój M też tatą jest świetnym dlatego choć mam czasem ochotę go skrócić o głowę, ratuje go nadzieja że znów jako tata się sprawdzi;-)

patipaula uwielbiam łyżwy, niestety moje dziecie nie jest łyżwowe ani rowerowe, może to maleństwo w brzuszku będzie mi towarzystwem jak podrośnie:tak:a z bólami to do lekarza myknij bo może to "tylko" rwa a może nerka.

emih gratulacje dla dzielnej córci:happy:I udanego polowania życzę:-)

louise to racja,nie dało się nie zauważyć twojej nieobecności:tak:przyspieszenia remontu to ja Ci zazdrozczę, chciałabym mieć już z głowy a tak to myślę, czekam, sprzatać się nie chce, dla dzidzi też nie kupuję bo brak miejsca i wpienia mnie to wszystko:no:ale z brakiem netu to niedobrze, musisz koniecznie znaleźć lokum z netem, albo takie są promocje że net za free na próbe od jakiegoś operatora komórkowego na miesiąć:-) kotka u przyjaciółki bym się nieco obawiała ale chyba nie na tyle aby nie zamieszkać u niej, pewnie tylko paranoicznie dbałabym o higienę:-Da w nocy to ja czasem jadałam półświadomie-wtedy i o umyciu zębów pamiętałam a czasem nie pamiętałam że jadłam:rofl2:aha i namawiam intensywnie M na basen, choć raz w tygodniu , w końcu woda to naturalne środowisko morświna:-)

Atabe, Jedynka, Louise i RESZTA (przygnębionych wyglądem)- w tym ja ;-) Tak myslę (oglądając nasze zdjęcia0 że my narzekamy na nasze cztery litery, nawzajem sobie wytykamy że wytykać sobie czego nie mamy- bo przecież dobre wyglądamy:confused2:, ale jak się cżłowiek przyzwyczaił do jakiś tam wymiarów (jakie by nie były) to jednak te 5kg więcej, 10cm czy rozmiar do przodu ROBI NAM RÓŻNCIĘ. Ale faktycznie chyba nam tylko :szok: Przynajmniej NARAZIE nam, ale jak się teraz z tym nie pogodzimy to z kolejnymi kg będzie tylko gorzej niestety, a kilogramów więcej będzie, oj niestety będzie :cool:

A z innej beczki, tak sobie przypomniałam. OStatnio Pani w przedszkolu mówi do M: jak my się cieszymy ze KAsia jest z nami, dali jej Państwo tak ładnie na imię, tak NORMALNIE. I dziś sobie o tym przypomniałam oglądając prace rysunkowe jej grupy- wszystkich imion nie pamiętam ale polecę po kolei: Tullia, Mija, Filia, Mila, Roksana i dalej nie pamiętam :eek::eek::eek:

Ps. Acha: Magdzia!- super ze wszystko w porządku!- to najważniejsze!!!!

jedyneczka ja wlasnie tez dlatego nie chcialam kupowac wczesniej ani wozeczka ani lozeczka ani hustawki...bo przez ten czas remontu by sie wszystko zasyfilo no i naprawde nie ma gdzie trzymac tego. powiem Ci ze pomysl z tym netem typu ze free przez miesiac tez mi chodzi po glowie plus pozyczenie lapka od mojego ojca-bo prawie go nie uzywa :-):tak::tak: chyba za duzo pisze i dlatego wam brakuje tego slowotoku przesadzonego...:sorry: ale co zrobic-taka juz pierdoła ze mnie :-D:-D:-D a basen jak wiesz zawsze bardzo bardzo polecam. tak mi sie w sobote podobalo ze zapch chloru chodzil mi caly czas po glowie w niedziele i o malo co nie poszlismy w niedziele znowu :-D:-D:-D

o matko musze wreszcie wstac i isc poplacic i kupic sniadanie (mam ochote na rybe wedzona-zezre cala) zamiast siedziec w szlafroku i nieumyta od rana :crazy:

w sobote podobalo ze zapch chloru chodzil mi caly czas po glowie w niedziele i o malo co nie poszlismy w niedziele znowu :-D:-D:-D
KOCHAm zapach chloru (stąd poniszczone ubrania po szorowaniu kafelek w łazience!) I zapach paliwa i farb.... :szok::-D ALe podobno moja mama będąc ze mną w ciązy zawąchiwała się spalinami z syrenki :-D To stąd te zboczenia węchowe :eek::sorry: Basenu jednak pod ręką "niet"...

KOCHAm zapach chloru (stąd poniszczone ubrania po szorowaniu kafelek w łazience!) I zapach paliwa i farb.... :szok::-D ALe podobno moja mama będąc ze mną w ciązy zawąchiwała się spalinami z syrenki :-D To stąd te zboczenia węchowe :eek::sorry: Basenu jednak pod ręką "niet"...
hihihi
emih tez tak kiedys mialam...:-):tak: ale po pracy w moim zakladzie wszystkie chemiczne smrodki mi obrzydly na maxa-codziennie przychodzilam smierdzaca benzyna i rozpuszczalnikami, i farbami rozpuszczalnikowymi (pare razy zdarzylo mi sie wymiotowac po przyjsciu od tego). a gardlo mialam poparzone doslownie.brrrrrrrrr. teraz radosnie od tego odpoczywam :tak::tak::tak:

reklama
Do góry