reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Normalnie :) nie w gondoli po prostu.
Jest mi zbędna. W przemieszczaniu sie wystarczy nam fotelik a potem siodełko. Moja siostra dwie córki wozila bez gondoli i zapewniam was drogie mamy że nic im nie jest :)

reklama
To, że ktoś inny to robił to nie znaczy, że jest to dla dziecka wygodne i zdrowe. No ale każdy sam decyduje o takich rzeczach.

Moja siostra woziła tylko w foteliku mała bo ona jak kupowała z 6 lat temu wózek to gondoli w pakiecie nie było możliwości kupić w Irlandii. ona miała wózek chicco fotelik + spacerówka która miała możliwość zamontowania właśnie fotelika
p.s. siostrzency nic nie jest, żyję i ma się dobrze :D

nie wyobrazam sobie nie miec gondoli, wychodzac chocby na spacer z fotelikiem, (nie wypowiadam sie odnosnie ortopedycznych i zdrowotnych kwestii zbyt długiego przebywania dziecka w foteliku) dziecko narazone jest po pierwsze na bezpośrednie slonce, mamy lato ostre slonce, wiatr, fotelik nie oddycha, nie ma cyrkulacji powietrza tak jak gondola, ( fotelik nie przepuszcza powietrza tak jak materacyk w gondolach, które często maja jeszcze dodatkowe otwory nawiewne). dziecko w foteliku czesto jest spocone, potem owiane przez wiatr....
nikt ci nie zabroni, zrobisz jak zechesz.
gondola to nie jest duzy koszt, a wygoda dla dziecka napewno i wydaje mi sie komfort dla niego napewno.

reklama
oczywiście ja też chcę gondole ale każda z nas będzie mieć swoje dziecko i sana za nie decyduje wiec nie wolno nam pouczać jedne drugich. to wybór każdej z nas, jedne sobie nie wyobrażają wozić w samym foteliku, inne nie wyobrażają sobie karmić dziecko 2 lata albo wogole nie karmić... nie róbmy się mądrzejsze jedne od drugich, bo to nie o to chodzi :) ja zastanawiam się cały czas nad riko nano albo riko brano 2 w 1 i fotelik maxi cosi. problem taki ze w żadnym sklepie nie mogę oglądnąć tego Wózka :(

Do góry