reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Dziewczyny ja mam normalnie jakąś blokadę zakupową:) Dziś pełna entuzjazmu, mówię do męża - jedziemy po ciuszki :) No i kompletnie nie wiem za co się zabrać. Mąż chciał kupić spodenki plus bluzeczka w komplecie 0-3 i do tego dwie czapeczki ŚLICZNE i nie drogie. Ale przy samej kasie stwierdziłam, ze odstawiam bo stwierdziłam, ze taki maluch tego nie ponosi a dodatkowo miało naszywkę na bluzce i pomyślłam, ze może podrapać ciałko taki nadruk? Dziewuszki czy takie niemowlaczki mogą nosić coś innego oprócz śpiochów, body , półśpiochów ? i czy zwraca się uwagę na nadruki?
Później chciałam pajaca - ale kosztował 35 zł i wydało mi się drogo??? ale to pewnie wcale nie drogo co? tak sobie pomyślałam, że sama wyprawka ciuszkowa to też spory wydatek:)nie wiem nic i nie wiem jak się za wyprawkę zabrać:no:

ania-aneczka zobacz sobie na te pajace za 3szt. cena spoko i jakie fajne kolorowe Śliczne Bawełniane Pajace Śpiszki * BIRDIE * 62 (2079600807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. W ogóle ten sprzedawca ma super ciuszki i jak poznam płeć to na bank coś u niego zamówię, podobają mi się takie kolorowe ciuszki dla dzieci, a to jakie fajne: BABALUNO * MegaKolorowe BODY 3 szt. * BIRDIE * 62 (2089956218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
Zwracaj uwagę, żeby przy ciuszkach dla takiego niemowlaczka nie było elementów, które stykają się z ciałkiem, bo na bank będzie podrażniać!

Zuzia właśnie o to mi chodziło czy to może drażnić ciałko :) Dziękuje Ci :) Jakoś nie jestem przekonana do kupowania w necie, tzn podobają mi się bardzo, ale jakoś chciałabym tak pochodzić, popatrzeć, podotykać:) Już nawet nie chodzi o cene bo mam na to pieniążki uzbierane, tylko musiałam zobaczyć cenowo jak to wygląda hehe :)
A powiedz kupowałaś dla małej jakieś eleganckie komplety też? czy na początku pierwsze 3 m-ce tylko body, śpioszki, pajace itd. Bo np w takim Lipcu na spacer to wystarczy ubrac samo body i przykryć dziecko?

Miałam jakieś ładne sukieneczki, ale takich ładnych zestawów to się też dużo dostaje już po urodzeniu od gości odwiedzających maleństwo. Ja tak przynajmniej miałam. Możesz sobie coś kupić jak CI się b. spodoba, z 2giej str. takie rzeczy już dodatkowe zawsze możesz dokupić po porodzie. A przypomniało mi się, że u mnie w ogóle się nie sprawdziły jeansy dla takiego maleństwa. Dostałam od kogoś takie maluśkie, ale miałam wrażenie, że gniotą to małe ciałko. Więc osobiście nie polecam +ubrań z kapturem na początek.

ania - ja to nie pamiętam kiedy w sklepie stacjonarnym (no kurtkę ostatnio) cos kupiłam dla Ady. Jak była maleńka to tylko net, tylko body i pajace w tesco kupowałam, bo fajne bawełniane i cena była ok, a tak to internet :tak:

Ja zakupiłam wczoraj rożek ROŻEK - BECIK 80x80 z aplikacją - POMOCJA ! -20% (2094537780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Są akurat w promocji;-)
ania-aneczka, ja małego ubierałam głównie w śpiochy na początek, a dopiero jak gdzieś szłam, to "stroiłam małego". Myślę, że takie małe dzieci wolą wygodę niż wygląd. Jeansy tez dopiero jak mały zaczął raczkować i to też ubieraliśmy na wyjściach. W domu u nas królują dresy. Jeśli chodzi o pajace to fajne i niedrogie ma tesco. Jakościowo są dobre, więc polecam.

aaa.jpg

dzisiaj przyszła :)
i kupiłam falvit - w końcu czas odstawić kwas :)

reklama
ania-aneczka nie jesteś sama ja to wogóle nie wiem od czego mam zacząć i czy już coś można kupować, od szwagierki coś mam dostać dla małej ale nie wiem co bo jeszcze nic mi nie przywiozła bo coś zbierała po swojej córce, a jutro mam kilka rzeczy dostać dla siebie spodnie, tunike dzinsowa, rybaczki 2 spódnice i sukienke a dla dzieciaczka to ja kompletnie nie wiem co i jak i kiedy masakra ze mna:zawstydzona/y:
no i jeszcze jaki rozmiar kupować dla takiego malca?

Ostatnia edycja:
Do góry