reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
dziewczyny a ja WAM powiem, że byłam wczoraj u kuzynki co urodziła 2 tygodnie temu i jej mała miała ubrane body z biedry co były z pszczółką Mają właśnie w roz. 68 i nie były jej wcale za duże !!! (mała jak sie urodzila miała 58 cm i wagę 3640) tak że coś mi się wydaje że ta rozmiarówka jest zniżona.
No i pytałam jej o te pieluchy Dady tak jak WAM obiecałam i pokazała mi je nie są sztywne i jest z nich bardzo zadowolona. Mówiła, że mała nie jest ani na dupce odpażona po nich (jej syn był chowany na pampkach i mówiła, że ciężko było jej przejść właśnie na tańsze bo go odparzały każde inne pieluchy, a u córci nic a nic) może faktycznie teraz jakiejś lepisiejsze robią.
Nie mam porównania jak wygląda Pampers New born, ale te 2 z dady to są od 3 kg i nie są wcale duże.

EVE - super nabytki :)

eve fajny zakup!!
ja ostatni tydzień spędziłam na działce z bratem i jego 2 miesięcznym synkiem. brat też używa dady. Pielucha ani razu nie przeciekła.mały nie jest odparzony ani obtarty zakłada się łatwo- sama testowałam:-) myślę że jak mały będzie powyżej 3,5kg to też od razu kupię dadę:-)

Dziewczyny, moja siostra używała Dady i bardzo sobie chwaliła:-) dwóch synków na nich "odchowała". Ja na pewno sprawdzę, czy Niunia będzie je tolerować:-)

eve -cudna ta kurteczka:):)
ja dziś wyskoczę po te bodziaki do biedrony bo tak mnie kuszą ,że ajjjj:):) i chyba kupię takie większe bo tych maluszków to chyba ze 20szt mam, ciekawa jestem,czy będą tak fajne jak te poprzednie:)
co do biedronkowych pieluch to u mnie wśród koleżanek i rodzinki nie ma nikogo kto by ich nie używał,więc coś w nich musi być - co do zakładania to tak jak agulka pisała - super wygodne,nie przemakają, zapinki nie odpadają, i ogólnie od wszystkich same pozytywne opinie więc chyba odrazu kupię pakiecik Dady i będę testować na swojej malutkiej:)

a ja wlasnie kupilam plyn do prania "dzidziuś" i myślę, że pierwsze pranie zrobie jeszcze dzis. Przygotuje sobie posciele, pieluchy i niech czekają czyste w szafie. Jak tesciowa przyjedzie, pewnie sie w glowe puknie, ze juz z praniem ruszylam:D Jak wyschnie, napisze czy plyn zdał egzamin;)

Eve fajne zakupy.

W sobotę zamówiliśmy w końcu wózek ( padło na x-move razem z fotelikiem recaro), łóżeczko bukowe, łóżeczko turystyczne, komplet pościeli AMY AMY POŚCIEL KANGUREK PLUS 4 el. BALDACHIM+GRATIS (2297208258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., zostało do wybrania wypełnienie. Kupujecie kołderki z wypełnieniem silikonowym? W sklepie było też z wypełnieniem z włókna kukurydzanego i myślimy co lepsze...
Odbiór zaplanowaliśmy na połowę czerwca, mam nadzieję, że wcześniej nie będzie potrzeby.
I udało mi się kupić sukienkę na komunię, dobrze, że obecnie jest dużo odcinanych pod biustem to nie musiałam szukać ciążowej tylko wybrałam zwykłą i mam nadzieję, że wykorzystam również po porodzie. Zdjęcie wstawię jak odzyskamy aparat

reklama
melka- poczekaj bo ja się dziś dojrzałam, że one są od 10.05, ja miałam gazetkę od 7 i tym się zasugerowałam...
awipa- ja kupiłam z tego włókna kukurydzianego, bo babka mówiła, że jest najlepsze, mam nadzieję, że nie nabijała mnie w butelkę:-p
a płynu i proszku dzidziuś ja używałam do prania i dopóki odświeżałam, a nie odpierałam jest OK:tak:
a teściowym trzeba powiedzieć żeby się same puknęły:-D

Ostatnia edycja:
Do góry