reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ja mam super legginsy z HM, chyba niecałe 40 zł dałam w sklepie.
Ponieważ chodzę do pracy, to mam 3 pary spodni: dzinsy i 2 gładkie oraz pewnie z 10 bluzek z HM mama, kilka ze sklepu, ale większość z fajnego polowania na aukcjach. mam też miniówkę :) Niestety zwykłe przedciążowe bluzki źle leżą na piersiach, więc mam więcej ciążowych ciuchów niż w 1 ciąży. Raczej więcej nie będę kupować, z allegro mam jeszcze rybaczki i cienkie płócienne, jak się zrobi ciepło.

reklama
Kurcze, lekki niedosyt jest, ze nie dali się namówić na sprzedaż bez ceregieli. Pewnie jesteś niepocieszona, ze musisz czekać. Co do Snajpera to ja nie pomogę, bo nigdy nie korzystałam, zawsze "ręcznie" licytuję.

Eve o właśnie ten niedosyt jest...Dziwne nie?;) Z drugiej strony może faktycznie ta Pani chce być fair wobec osoby już licytującej, może liczy na więcej:) co sądzisz? Napisać do nich maila i w razie co licytować?

o to twardziele z nich,... nie pomogę Ci z tym snajperem bo nie znam tego programu i sama sobie aukcje dla sprawdzenia ustawiłam, jedno co mogę Ci doradzić to nie ustawiaj równych 900 bo można przegrać o grosz

Ania za snajpera ręcze swoją głową :-D. Korzystałam wiele razy i nigdy mnie nie zawiódł. Najlepiej zaznaczyć 3s przed. Co do ceny to tak jak wczoraj Ci opisywałam, dajesz ile jesteś w stanie dać ale jak ktoś da mniej to przebije tylko o tą kwtę którą musi. Np. z tą kołyską o której Wam pisałam, dawałam za nią 360 zł, ale osoba która licytowała razem ze mną dała 290 zł no i ja wyglicytowałam ją na 295 zł. Jest zdecydowanie lepszy od "ręcznej" licytacji, możesz juz dziś to ustawić i nie musisz sie przejmować. Kilka razy próbowałam licytować normalnie i rzadko coś z tego wychodziło, dużó zależy od szybkości internetu na przykład a czasem to są naprawde sekundy. Jak ustawisz snajpera na 3s przed końcem to już nikt nie ma szans Cię przelicytować, przegrywasz jedynie jak osoba która licytowała wcześniej dała wyższą kwotę.
No a tak w ogóle szkoda, ze nie dali się namówić:-(.

ja też troszkę ubranek mam, tylko legginsów mi brakuje...

Kupiłam też na allegro ciążowe jeansowe ogrodniczki z HM, i niby jedne jeansy ciężarówkowe od nich mam 42 i jest OK, a te ogrodniczki mają ten sam rozmiar na metce (42), a w rzeczywistości to jest chyba 44/46... I mi przykro było bo tak się na nie cieszyłam, a chyba nie będę miała możliwości w nich pochodzić :(

hmm Ania trochę dziwni ludzi są no ale zrób sobie tak żebyś ustawiła sobie snajpera i tyle
jak wylicytujesz to będziesz miała
a jak nie to może za jakiś czas się pojawi ogłoszenie
a na tablica.pl patrzyłas?

mam łóżeczko
jest niezniszczone całkowicie
materac oglądałam i tez wygląda na nowiuśki ale jednak go nie wzięłam jeszcze
za to nakupywałam ubranek takich 9-12 i 12-18 mcy głownie bluzeczki legginsy jakieś itd
bluzeczki po 5 zł body 3 zł
jutro wam fotkę cyknę fajne te ciuszki
z łózeczkiem zapłacilam za wszystko 225 zł

W sumie ja mieszczę się jeszcze w moje bluzki. Wiadomo, nie we wszystkie, ale bluzki to sobie 2 dokupiłam, 2 koszule z cieniusiej bawełenki (jedna to taka tunika w cubusie za 20 zł), jedną na ramiączkach, kupiłam jedną sukienkę taką bardziej elegancką, jedną spódnicę, i cienkie alladynki do kolana. Na pewno czeka mnie zakup legginsów i jakieś t-shirty z krótkim rękawem, bo wszystko długie. Dużo ciuchów dostałam, ale zdecydowanie większość nie w moim stylu, z jakimiś maziakami itp. A fe!

reklama
joasiah masz rację że z 2 pare wystarczą ale ja jeszcze nie mam żadnej pary:) No i gatuluję łóżeczka i reszty zakupów!!
Ja kupiłam sobie jeansy ciążowe i jestem bardzo zadowolona. teraz zostało mi jeszcze kupić leginsy ale chyba kupię sobie takie normalne, no chyba że znajdę gdzieś tanie ciążowe:)

Do góry