reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ja jeśli chodzi o ciuszki i rzeczy dla dzieciątko to większość mam po Przemku, ciążowe ciuszki też zostawiłam, ale jako że w pierwszej ciąży brzuszek rósł dopiero w 6 miesiącu to w zeszłym tygodniu kupiłam 2 pary leginsów ocieplanych, a teraz patrzę za jakąś tuniczką

reklama
ja też kupie pewnie legginsy sa mi najwygodniejsze ale to w PL kupię i właśnie jakaś luźniejszą tunike muszę kupic :)
Brzuch rośnie ale waga narazie stoi wiec trzeba sie zaopatrzyc w coś ciążowego

Ja to juz bym najchetniej wszystko kupila ale poczekam do konca 1 trymestru:) Wozek mam super po coreczce, specjalnie go trzymalam dla bobo, lozeczko wanieni i cala reszte kupie ale na to jeszcze jest czas, narazie trzeba zaczac dbac o swoja figure i myslec o tym co sie jje bo w lato ciezko bedzie jak waga skoczy o niewiadomo ile... O plazy bede mogla zapomniec... hihih

Przypomniałam sobie, że kupiłam jeszcze jedną rzecz! taki dziennik ciąży do zapisywania każdego dnia, różnych przydatnych informacji, wklejania zdjęć itp. Jak narazie nie za wiele w nim piszę, bo kiepsko się czułam, ale może niedługo nadrobię zaległości.

Mysza ta druga dla tatusia jest świetna.
Musze mojemu W. kupić coby się do roli przyzwyczaił.

Ja z zakupami nie szaleję, na razie tylko dżinsy ciążowe kupiłam i jedna tunikę.
Dla malucha to myślę że tak w II trymestrze lub pod koniec będę kupować, chociaż już bym chciała :-)

reklama
Choc wszystko dla maluszka planujemy kupic na wiosne, to juz zaczelam przegladac w internecie wozki, foteliki, lozeczka i i i .... Musze przyznac, ze choc z jednej strony to bardzo przyjemne zajecie, to czasami bywa stresujace. Tym bardziej, ze po prostu nie mam zielonego pojecia!!! :no::no::no: Obecnie nurtuja mnie dwa pytania i prosze doswiadczone mamy o odpowiedz:

1) jak dlugo maluszek jest wozony w glebokim wozku?

2) podobaja mi sie bujaczki; wszystkie sa do ok 11 kg, tzn do ktorego miesiaca beda one uzywane? Zdaje sobie sprawe, ze dzieci roznie rosna, ale tak orientacyjnie.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pa

Do góry