reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

dokładnie, to jest problem na samym początku, jak się dziecko przesiądzie z gondolki do spacerówki. Poza tym w wózkach w rozłożonej budzie jest takie okienko - podglądacz na dzieciątko i można sobie podejrzeć na szybko co Smyk robi:tak:

reklama
Właśnie wika w x-landerach jest ta buda:tak: ja kupiłam jane carrera i buda własnie też tam była super, ale wózek mi ukradli :baffled:

no ja niestety nie miałam podglądu, ale my od razu w parasolce...

zastanawiam się nad wózkiem Mutsy4 rider... M przeraża ta rama... ma wrażenie, że się złamie :-D albo ten transporter :oo2: nie wiem własnie muszę o nich poczytać...myślałam nad samą wersją głęboką, ale to jeszcze przemyślę...

mój szwagier kupił wózek w którym nie było opcji przekładania rączki ani siedziska i jak zamienili gondole na spacerówkę to w ogóle nie widzieli dziecka, a ich mała miała często bezdechy więc spacery dla mnie nie były fajne. Ciągle zaglądałam do niej czy żyje... Za to mój brat miał przekładaną rączkę i póki mała była mała to ją widzieliśmy a jak podrosła to się ją obracało tak żeby świat widziała.. Polecam takie udogodnienie!!

Mysza fajny ten Mutsy!

Dzis kupilam sobie 2 pary spodni w c&a, bo w swoich nie moglam sie juz dopiac i chodzilam z rozpietym guzikiem. W sumie to nie mam wytlumaczenia dla tego "fenomenu", bo 1) schudlam juz 2 kg; 2) nie mam jeszcze pokaznego brzucholka. :confused2:
No i oczywiscie bylam sobie poogladac spioszki... Sliczniutkie takie kolorowe... Ale sie powstrzymalam :sorry::sorry::sorry: Trenuje silna wole :-D:-D:-D.

Dziewczyny jakie rozmiary kupowac? Rozmiary zaczynaly sie od 50.
Dzis wypatrzylam spiochy z przyszytym t-Shirt´em z dlugim rekawem; zatrzaski byly na spiochah i po jednej stronie na wysokosci barku. Praktyczne to do ubierania?
No i ostatnie pytanie w tej rundzie: w jakiej cenie sa ubranka w Polsce? W Austrii musze liczyc sie z wydatkiem (po promocji) po przeliczeniu kolo 50 zl za sztuke.

Ostatnia edycja:
Parę ciuszków w 56, reszta większe. Moja urodziła sie 56 długa i te włąśnie były na styk, położna zwróciła mi uwagę, żebym wieksze zakadała. 50 i mniejsze do raczej dla wcześniaczków. Ceny sa różne, teraz nam wzrósł VAT na ubranka niemowlęce wiec jest drożej. Za fajne rzeczy trzeba też trochę dać, nie mówię o badziakach czy pajacach, które w wielopakach fajne ma np. Tesco. Ja przy córce kupiłam sporo na allegro, dla niemowląt jest spory wybór używanych ciuszków w idealnym stanie, dla starszaków już nie bardzo (tzn takich ok 4 lat)

Mysza - o ramę bądz spokojna, wózek fajny, gondolka mała, spacerówka też, warto popatrzeć na używany w dobrym stanie, bo nowy troche kosztuje, wózek ma mały kosz zakupowy i jest dość ciężki. Plusy to koła pompowwane, spacerówkę można montować w dwóch kierunkach. Nie przekonuje mnie własnie ten rider (przegubowiec) trochę ciężko się manewruje nim, albo ja nie umiałam, transporter jak dla mnie lepszy. Ale rama jest mocna to napewno.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny to chyba jeszcze zależy od sieci sklepów
bo ubranka angielskie rozm. z metki 50-56 to odpowiednik polskiego 56-62.
Tak jest np. w przypadku ubranek babaluno.
Ubranka 50 można chyba dostać na allegro. To są te dla wcześniaków...
Dlatego warto posprawdzać dokładniej na metkach.
Moja córka urodziła się 52cm długa. Musiałam dokupić małe ubranka bo w 56 i 62 się topiła :-D Na szczęście potrzebne były tylko body, bo było upalnie...

Patili - w Pl ceny są różne. Wg mnie ogólnie ubranka jak na nasze zarobki są potwornie drogie... Tańsze można kupić np w tesco, realach i jakościowo są dobre...

Co do tych śpiochów i kaftanika... Myślę że sobie poradzisz... Ja dla Niny miałam dużo ubranek przekładanych przez główkę i dałam radę... Ale jeżeli się boisz to może lepiej na początek jakieś zapinane kopertowo...

Ostatnia edycja:
reklama
Hmmm jeśli chodzi o kupowanie pierwszych ciuszków, to ja polecam zacząć raczej od rozm 62. Kilka ciuszków 56 na początek oczywiście można mieć, ale trzeba się liczyć że dzidzia bedzie w nich "chodzić;-)" co najwyżej miesiąc. Moja córa urodziła się szczuplutka i długa na 59 cm, dlatego niektórych ciuszków na 56 w ogóle nie założyła. Z kolei u brata urodziła się córeczka niższa, ale bardziej pulchna. Materiał bardziej rozchodził się u niej na boczki i sytuacja była podobna - prawie od początku nosiła 62. No ale wiadomo co kraj i producent to i rozmiarówka nieco inna. Ja póki co nie myślę o takich zakupach bo to co oddałam po córci ma wrócić do mnie w zdwojonej ilości, więc sie nie przejmuję o pierwsze miesiące :-)

Do góry