reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

ja tak samo sprawdzam. Co do przesikiwania pampersow to zdarza sie to jak zle sie zalozy pampersa. Trzeba od srodka przed zalozeniem odgiac takie w srodku zielone boczki na boki, to nie powinno to sie wtedy zdarzac. Co tylko to w pampersach to moze gora pojsc, ale nie wiem czy to ze za male sa czy takie gowniane.

reklama
Martuska - jak sciagniesz sobie pokarm - koniecznie napisz ile ci sie udalo go sciagnac na raz (niezaleznie od sposobu). Ja sciaglam 110 ml i zastanawiam sie czy jas tyle zjada na raz czy przy sciaganiu tyle sie udalo zebrac. Jestem ciekawa ile Tobie sie uzbiera?

Odciagam te boczki, ale jak pampers przecieka to juz gora, bo Rayyan jest mokry od pasa w gore. Moze faktycznie sa za male, chociaz wydaje mi sie ze nie, w sumie to na upartego miescilby sie jeszcze w jedynki bo nie wazy jeszcze 5kg, ale ja mu juz zakladam 2, a 3 to chyba by byly jeszcze za wielkie. Bede eksperymentowala z innymi pieluchami i zobacze co wyjdzie.

Aniu moje pierwsze sciaganie sprzed godziny z jednej piersi przed karmieniem i troche po 60 ml. Sciaglabym wiecej, ale maly juz sie domagal jedzenia. Nakarmilam go z tej samej co sciagalam i wydaje mi sie ze sobie pojadl ::) Nie chce odciagac tylko poczatkowego mleka, dlatego chyba lepiej sciagnac "do konca" z jednej piersi i karmic z drugiej. Odciagalam recznie bo mam laktator Canpola i jest beznadziejny, albo ja nie umiem nim  siagac. Chce odciagnac  120ml na jeden posilek.
Mysle ze to co zaklinaczka napisala odnosnie gramow mozna odniesc do ml. powiedzmy, ze mleko prawie jak woda i 1 litr to 1 kg ;).

eliall jeśli mogę cos podpowiedzieć to myślę ze pampersy masz dobre. Problem w tym, że chłopcu trzeba sprawdzić czy ma dobrze ułożonego siusiaka w pieluszce, bo przy siusianiu się podnosi i wtedy przesikuje pieluchę górą. Musi leżeć w dół i nie po skosie tylko prosro. Pozdrawiam i myślę ze to załatwi Twj problem. Miałam kiedyś to samo ;) ;) :)

gazelaczek
własnie o ten kocyk mi chodziło ;D
muszę się rozejrzeć za takimi papciami budzikami ;D
miałam upatrzane na allego takie kolanówki wypasione z grzechotkami ...ale przegapiłam aukcje :p

jja jem takie świeze owoce: jablka, banany, winognona, a znajomi ktorzy sa alergikami i specjalny wywiad robili co do zywienia mowili ze mozna tez brzoskwinie. Ale ja w te brzoskwinie nie wierze, bo sa przeciez pestkowe...

a z warzyw jem pomidorki, a od wczoraj tez marchewke

ale strasznie mi brakuje warzywek i owockow, tym bardziej ze lato jest, a potem juz nie bedzie takich smacznych rzeczy....

z sokow pije jablkowy, winogronowy [fortuna robi przepyszny 100% sok winogronowy, mniaaaam] i czarną porzeczke

no i karotki bananowe, najlepiej takie z bobo fruta, ale drogie to, niestety

Witam z wieczorka. Przez własna głupotę miałam dzisiaj cieżki dzień. Głupia matka, czyli ja, zeżarła wczoraj puchar lodowy ananasowy :( i dzisiaj cały dzień była jazda na maksa :( :( :(.
To jeśli chodzi o owoce.

Mam pytanie do wszystkich mam stosujących nosidełka. Czy to są nosidełka, w których dzidzia lezy czy siedz?i, bo ja słyszałam, że takich maluchów nie można podtrzymywac od "dołu" czyli pod pupę bo to obciąża kręgosłup.

reklama
Mam wrażenie że moja córka mnie ignoruje :p Wodzi oczami za babcią, do dziadka nawet się uśmiechnęła (ale to jego niepotwierdzona wersja :laugh:), a mnie omija wzorkiem, patrzy się w sufit albo gdzieś poza mnie a w oczy nie chce spojrzeć nawet jak do niej mówię :( :( :( Już nie mówiąc o tym, że popołudniami stanowczo woli ramię taty niż moje BUUUUUUUUUUUUUUUUUU :-[

Do góry