reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam kobietki.Ja też się zastanawiam nad pierwszą klasą dla Juli w przyszłym roku...szkoda,żeby przez rok się nudziła w zerówce.Teraz jako pięciolatek w przedszkolu jedzie programem zerówkowym

reklama
Moja Gabrysia w tym roku tez realizuje program zerówki w przedszkolu, ja jednak posyłam ją za rok do zerówki w szkole, Gabi jest bystra i dobrze sobie radzi, zaczyna teraz czytać i fajnie składa sylaby, jednak to nie wszystko , Gabi nie bardzo radzi sobie z emocjami,a może raczej radzi sobie na poziomie swojego wieku i może zerówkę w szkole i pierwszą klasę przeszłaby ok , a mogłaby mieć trudności w tych już trochę trudniejszych klasach, tym bardziej , ze byłaby w klasie z dziećmi starszymi od siebie. Także ja mam jeszcze ten przywilej i mogę Gabrysie puścić do pierwszej klasy jak będzie miała 7 lat, niestety rodzice dzieci o rok młodszych o naszych dzieci już nie mają tego wyboru....
Także jak nic się nie zmieni to mój syn, o zgrozo, będzie szedł do pierwszej klasy mając 6 lat , ale i tak będzie miał nie najgorzej bo jest ze stycznia.......( ale do tego czasu może być jeszcze kolejna reforma oświaty i nie wiadomo co nam znów zafundują.......)

HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum :wściekła/y:
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy

HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum :wściekła/y:
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy

Kasia, jak zobaczyłam, że napisałaś to aż przybiegałm od razu żeby sprawdzić czy nie przychodzisz z nowiną że 3 w drodze;)
Witaj po przerwie :)

NIEEE ja już starsza pani jestem, nie będę dziecku robiła wstydu na wywiadówkach, na Krzysiu poprzestałam :tak: (chociaż nie zaprzeczę że mnie nie korciło)
a tak wogóle to często o was myślę, ale ciężko się dobić do komputera w domu pełnym maniaków :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry