reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam kobietki.Ja też się zastanawiam nad pierwszą klasą dla Juli w przyszłym roku...szkoda,żeby przez rok się nudziła w zerówce.Teraz jako pięciolatek w przedszkolu jedzie programem zerówkowym

reklama
Moja Gabrysia w tym roku tez realizuje program zerówki w przedszkolu, ja jednak posyłam ją za rok do zerówki w szkole, Gabi jest bystra i dobrze sobie radzi, zaczyna teraz czytać i fajnie składa sylaby, jednak to nie wszystko , Gabi nie bardzo radzi sobie z emocjami,a może raczej radzi sobie na poziomie swojego wieku i może zerówkę w szkole i pierwszą klasę przeszłaby ok , a mogłaby mieć trudności w tych już trochę trudniejszych klasach, tym bardziej , ze byłaby w klasie z dziećmi starszymi od siebie. Także ja mam jeszcze ten przywilej i mogę Gabrysie puścić do pierwszej klasy jak będzie miała 7 lat, niestety rodzice dzieci o rok młodszych o naszych dzieci już nie mają tego wyboru....
Także jak nic się nie zmieni to mój syn, o zgrozo, będzie szedł do pierwszej klasy mając 6 lat , ale i tak będzie miał nie najgorzej bo jest ze stycznia.......( ale do tego czasu może być jeszcze kolejna reforma oświaty i nie wiadomo co nam znów zafundują.......)

HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum :wściekła/y:
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy

HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum :wściekła/y:
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy

Kasia, jak zobaczyłam, że napisałaś to aż przybiegałm od razu żeby sprawdzić czy nie przychodzisz z nowiną że 3 w drodze;)
Witaj po przerwie :)

NIEEE ja już starsza pani jestem, nie będę dziecku robiła wstydu na wywiadówkach, na Krzysiu poprzestałam :tak: (chociaż nie zaprzeczę że mnie nie korciło)
a tak wogóle to często o was myślę, ale ciężko się dobić do komputera w domu pełnym maniaków :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry