reklama
Moja Gabrysia w tym roku tez realizuje program zerówki w przedszkolu, ja jednak posyłam ją za rok do zerówki w szkole, Gabi jest bystra i dobrze sobie radzi, zaczyna teraz czytać i fajnie składa sylaby, jednak to nie wszystko , Gabi nie bardzo radzi sobie z emocjami,a może raczej radzi sobie na poziomie swojego wieku i może zerówkę w szkole i pierwszą klasę przeszłaby ok , a mogłaby mieć trudności w tych już trochę trudniejszych klasach, tym bardziej , ze byłaby w klasie z dziećmi starszymi od siebie. Także ja mam jeszcze ten przywilej i mogę Gabrysie puścić do pierwszej klasy jak będzie miała 7 lat, niestety rodzice dzieci o rok młodszych o naszych dzieci już nie mają tego wyboru....
Także jak nic się nie zmieni to mój syn, o zgrozo, będzie szedł do pierwszej klasy mając 6 lat , ale i tak będzie miał nie najgorzej bo jest ze stycznia.......( ale do tego czasu może być jeszcze kolejna reforma oświaty i nie wiadomo co nam znów zafundują.......)
Także jak nic się nie zmieni to mój syn, o zgrozo, będzie szedł do pierwszej klasy mając 6 lat , ale i tak będzie miał nie najgorzej bo jest ze stycznia.......( ale do tego czasu może być jeszcze kolejna reforma oświaty i nie wiadomo co nam znów zafundują.......)
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Witam,prosze o glos w ankiecie na temat czy wasze dzieci od wrzesnia tego roku ida do zerówki czy posyłacie je do szkoły.Dziekuje i pozdrawiam https://www.babyboom.pl/forum/4-lat...atek-do-zerowki-czy-do-pierwszej-klasy-47808/
kate332
lipcowe mamy'05
HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy
co do dylematu szkolno-zerówkowego, ja moje dziecię posyłam od września do zerówki nie do pierwszej klasy, u nas zerówka jest w przedszkolu w szkole niet więc problem wyboru z głowy
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
HEJ witam wszystkich po przerwie dłuuuugiej, nie mogę się odnaleźć na nowym forum
Kasia, jak zobaczyłam, że napisałaś to aż przybiegałm od razu żeby sprawdzić czy nie przychodzisz z nowiną że 3 w drodze
Witaj po przerwie
kate332
lipcowe mamy'05
NIEEE ja już starsza pani jestem, nie będę dziecku robiła wstydu na wywiadówkach, na Krzysiu poprzestałam (chociaż nie zaprzeczę że mnie nie korciło)
a tak wogóle to często o was myślę, ale ciężko się dobić do komputera w domu pełnym maniaków
a tak wogóle to często o was myślę, ale ciężko się dobić do komputera w domu pełnym maniaków
Ostatnia edycja:
elfiko
lipcowe mamy ´05
albo dosypać coś przeczyszczającego do kolacji ;-)trzeba kupić 2 komputer
Czejś Kate!!! Kope lat :-)
kate332
lipcowe mamy'05
NO to mogłoby zadziałać , bo komputery są dwa e_mamo i nadal małoalbo dosypać coś przeczyszczającego do kolacji ;-)
Czejś Kate!!! Kope lat :-)
Ostatnia edycja:
reklama