reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

ania.g pisze:
Czesc kobietki melduje sie po przerwie - nadrobilam czytanie - ale pozwolcie nie bede odpisywac na wszystkie watki poruszane przez ostatni tydzien :(. Ciesze sie tylko ze zauwazykyscie moj brak (elfczku - :-*)

U nas wszytsko gra - mileismy jakies przygody zolodkowe - Jas mial nawet stan podgoraczkowy, biegunke, ale mysle ze wszystko juz jest ok.

Pozdrawiam i postaram sie czesciej zagladac ;D
Aniu witaj po przerwie...Myślę że mimo choroby Jasia wyjazd był udany. :)

NiaNia pisze:
Czesc Babeczki :) Znów mnie naszło zeby do was zajrzec. Jakos wolno mi internet chodzi. Jak po takim czasie sie tu zagladato własciwie nie wiadomo od czago zaczac. Chciałam Wam napisac ze jestesmy juz po pierwszej chorobie Maksa. Jakas infekcja mu sie przyplatała. Mało tego jak juz wyzdrowiał dostał wysokiej goraczki i biegunki - co było efektem nieszczesnego puddingu bobovity ze słoiczka. Na szczescie sytuacja juz opanowana i maksio szaleje jakby nie był chory ;D Ale powiem szczerze ze stracha miałam co nie miara bo to nasza pierwsza choroba.
U nas bez wiekszych zmian. No szykuje nam sie jedna wieksza. Przymierzamy sie do zmiany niani bo nasza juz przekroczyła swego czasu granice mojej tolerancji i nie podoba mi sie jej postepowanie w wielu sytuacjach. Niby teraz jest ok ale mój uraz do niej pozostał. No ale na szczescie mamy juz kogos na oku i zapowiada sie calkiem fajna opiekunka. W czerwcu bedzie test i wtedy zobaczymy. Powiem tylko tyle ze tym razem do młodsza babka (33 lata).No a dalej zobaczymy. Ja chyba juz nikomu nie zaufam tak jak zaufałam pierwszej niani. Zbyt mnie zawiodła mimo, ze ja oddałamjej duzy kawałek mojego serca. No ale juz swoje wybeczałam i przetrawiłam. Teraz jestem dobrej myśli :)
Musze poczytac troche co u Was bo juz zupełnie straciłam orientacje.

No i witamy Nianie!!!

reklama
U nas zapowiada się kolejna nocka z przerwami co godzinę na uspokajanie Adaśka. Cholerne ząbkowanie...kiedy się skończy ??? ??? ???

Ale fura fju fju :) Jestem za!!

Niunia jesli chodzi o nasz nianie to na przestrzeni czasu zdarzyło sie duzo niewielkich spraw które stopniowo zniechecały mnie do niej. Podstawowy problem polega na tym, ze ona uwaza sie chyba za mame maksa, i wogole za jedyna dobra mame na kuli ziemskiej. Szlag mnie tafia jak tylko to pisze. To jest bardzo prosta kobieta ( nie ublizajac nikomu bo szanuje wielku ludzie bez zwgladu na ich wykształcenie) która zupełnie nie potrafi odebrac jakiejkolwiek uwagi czy wrecz informacji jako coś normalnego. Wszytsko bierze jako cios w jej strone mimo,ze to zupełniej jej nie dotyczy. Czyli np uwage ze chciałabym aby plan dnia mojego dziecka od dzis wygladał nieco inaczej on uwaza jako obraze pod jej adresem. Jakas paranoja. Nawet nei chce mi sie pisac bo mogałabym zapisac tu kilka dobrych stron. jest tak wiele stron tej całej sparwy, tak wiele zdarzeń niby drobnych ale po tekij ich ilosci odechciewa mi sie jej widoku. Moze i dal Maksa jest dobra bo mówi ze go kocha ale to ja jestem jego matka i to ja bede decydowac jak mam go ubrac, co dac mmu jesc i jak ma spedzac czas.

Ogladam MagdeM. ostatnio jakos to polubiłam. ide zaraz spać.
Obiecuje zjawiac sie tu czesciej.
Buziaki :-*

PS. Moje Wy wirtualne kumpele :)

Joasiu domek teściów superowy............fajnie,że Kubus ma gdzie szaleć,
mimo,że nie tak często i że dziadki są za nim
cieszy mnie też,że z łosinskim ok. ;)

Aniuszwarc u Was,to podobnie jak u mojej mamy,
takie swojskie klimaciki fajna sprawa ;D

Maniu autko fajne i jak tylko możecie sobie na nie pozwolić,
to kupujcie bez zastanowienia............lepsze auto,to inwestycja w bezpieczeństwo ::)
osobiście też bym bardzo chętnie wymieniła nasze małe autko na cosik większego
i bardziej rodzinnego.........ale kapuchy nie ma,jak na razie ;)

AguśR przykre takie wiadomości pisać,że ktoś drukuje sobie Twój wątek
strasznie mnie wkurza wścibstwo
co innego,jak my się znamy i sobie czytamy o nas,
lub jak ktoś potrzebuje porady i szuka,
a co innego bezczelnie czytać,upajac się cudzym życiem,
tak potajniacku............dla mnie to prostactwo
a WIELKĄ BEZCZELNOŚCIĄ i chamstwem jest sobie pzrywłaszczanie cudzych zdjęc
i wypowiedzi

gdybym umiała namierzyć takiego delikwenta zrobiłabym to dla Ciebie,
ale ja nie mam takich wiadomości kochana.................BARDZO MI PRZYKRO :(

NiaNia pisze:
Ogladam MagdeM. ostatnio jakos to polubiłam. ide zaraz spać.
Obiecuje zjawiac sie tu czesciej.
Buziaki :-*

PS. Moje Wy wirtualne kumpele :)

No proszę, kiedyś było przyjaciółki, teraz kumpele :( :( :( Szkoda Nianiu, że tak mało Cię tutaj. Brakuje Ciebie ::) Pochwal się chociaż fotkami domku i Maksia...

Witaj Iwon ;D

fajnie masz,że z pracki możesz tutaj zajrzeć
my mamy jakąś blokadę i nie wejdę

ciekawa jestem,czy z jakiegoś portalu typu wp,
można wejść na bb ??? ???

reklama
hoho co do nian to Nianiu faktycznie trzeba miec oczy szeroko otwarte juz jakis czas temu moze pol roku...chociaz mozeznacie te historie  :mad: jak niania to bylo chyba w poznaniu przywlaszczyla sobie dziecko tzn zlozyla wniosek o odebranie praw rodzicielskich biologicznej matce i chiala zaadoptowac to malenstwo a powodem mialoby byc o zgrozo!!!!
to ze matka miedzyinnymi nie poswieca dziecku czasu (a przeciez to bylo powodem zatrudnienia opiekunki-praca itd )
aaanajsmiesziejsze hmm...moze nie najsmieszniejsze najgorsze to lepsze okreslenie ..najgorsze jest to ze dwa sady przyznaly dwa rozne wyroki  :mad: nie wiem jak ta sprawa sie zakonczyla niestety ale na sama mysl o takiej naiani robi sie slabo!!!!
co za baba!!!  :mad: :mad:

Do góry