reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

bez przesady cały czas nie leżę nie dam rady... urządzam sobie spacerki od komputerka do telewizorka ihihihihi :-)
Co do witaminek to mi lekarz polecił elevit - i już nic dodatkowe nie muszę brać bo tam wszystko jest....
Martwi mnie tylko jedno mam 3 dziurawe zęby... które ostatnio mialam w planach zrobić ale... odwlekałam to sobie aż się okazało że jestem w ciąży.... no i teraz nie wiem jak wyglądają wizyty u stomatologa kobiety ciężarnej... i jak to jest ze znieczuleniem (bo bez znieczulenia to ja nigdzie nie ide) :p wiem, ze jezeli nie poleczę tych zebów to bedzie bardzo źle - a ostatnio jeden mnie zaczał nawet boleć od czasu do czasu... czy któraś z Was wie może coś na temat teczenia zębów w ciąży?

reklama
Asiolku!!!
idz do dentysty!!!!
kazdy lekaz pyta sie przed zabiegiem czy jest sie w ciazy ja wyleczylam sobie wszystkie chore zeby i wymienilam plaby wszytko to w czasie ciazy niestety nie pamietam nazwy znieczulenia :( bo tak samo jak TY na fotelu usiade ale tylko pod warunkiem ze mam znieczulone zebule. Teraz mam luzik musze tylko zamowic wizyte na czyszczenie zebow i juz...
mam nadzieje ze znajdziesz madrego dentyste!!!!
powodzenia

no włąsnie narazie nie wychodze z domku :-( ale jak tylko wroce od gina w czwartek to umówie się do dentysty jak najszybciej bo ząb nawet teraz czuję jak mi delikatnie sugeruje wizyte u dentysty :-)

Czesc wszystkim babeczka!!!!
Tak sobie czytam wasze wypowiedzi na temat Usg i mam wrazenie ,ze moje to pierwsze USG to bedzie za pozno zrobione (w 12 tyg.)ide dopiero za tydzien bo tak mi mowil moj gin,a tak nawiasem mowiac to powiedzcie ile moze kosztowac prywatnie USG.Troszeczke sie obawiam tego badanka , czy z dzidzia wszystko jest ok.Samopoczucie sie juz troszke polepszylo chodz nadal jestem potwornie zmeczona, nawet rano jak wstane z lozka to juz mam dosyc ,a mdlosci mam w naj mniej oczekiwanym momencie jak prowadze samochod :cry: No coz takie sa uroki ciazy!!!!!!!! Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze Dzidzie!!!!!!!

Czesc Babeczki. To moj 11 tyg. Od paru dni odczuwam ze cos bardzo mi ciazy w podbrzuszu i czesto mi brzuch twardnieje. To moja druga ciaza (pierwsza byla 6 lat temu), ale nie wiem czy to normalne. Napiszcie czy maie podobne odczucia.
Caluje Was mocno i ciesze sie ze mozemy razem pisac o problemach i ze sie wspieramy. :lol:

Cześć Ewuncia !!!

Ja usg miałam robione juz dwa razy (w 5tc i 7tc) ale to dlatego że moja ciąża jest zagrożona :( (naszczęście zagrożenie jest stosunkowo małe). Za każdym razem usg robiłam prywatnie i kosztowało 55zł (miałam robione dopochwowe). Takie zwykłe przez brzuch kosztuje około 50zł.
Co do wyników usg to nie martw się bo napewno wszystko będzie ok :D

Pozdrawiam wszystkie Mamusie :D

Ewunia pisze:
Czesc Babeczki. To moj 11 tyg. Od paru dni odczuwam ze cos bardzo mi ciazy w podbrzuszu i czesto mi brzuch twardnieje
kup nospe - a najlepiej udaj się do lekarza!!!!! szybko

Ja za usg w prywatnej klinice płace łącznie z izytą 80 zł - to dużo ale mam zaufanie do lekarza i czuję się tam dobrze - dlatego nie zrezygnuję mimo $

Hej dziewczyny! Chcialam sie dołączyć z moim maluszkiem. :D Jestesmy w 10-tym tygodniu. Ja mam 26 lat.

Gdy czytam ceny Waszych wizyt - jestem w szoku. Ja za wizyte place 80 zl, za usg - 70. Do tego oczywiscie badania i leki... Kupa kasy.. Ale to chyba zalezy od miasta. Tu gdzie obecnie mieszkam, czyli w Warszawie, wizyta kosztuje nawet 130 zl! :roll:

Pozdrawiam serdecznie

czesc Gazelaczek jak fajnie, ze nas przybywa.
Ja ostatnio chwalilam sie, ze ostatnio mdlosci mi przechodza i juz jest lepiej. Aj mylilam sie :( dzisiaj i w nocy znowu zdychalam. Jak na razie zjadlam tylko zupke, ktora juz od 4 godzin mi sie odbija. Kurde kiedy to przejdzie :?

reklama
droga Tusiu - moje mdlosci tez mnie zwodza i zwodza. Juz czasami mialam lzejszy dzien, a zaraz potem znowu dopadly mnie okropniaki jedne :lol:
Ja sobie radze tak ze podjadam krakersy, mandarynki i wieczorem owsianke.

Do góry