reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Mnie też już spodnie zaczynają uciskać.Na szczęście mam po pierwszej ciąży jeszcze jakieś ubranka.Ale w tej chwili to najlepiej sprawdzają się u mnie dzianinki,jeszcze nie ciążowe ,ale elastyczne i wygodne.No i mam taką ukochaną sukienkę ogrodniczkę z regulacją dla brzusia.Ale MIKOŁAJA :wink: poprosiłam już o taką zabawną bluzeczkę z rysunkiem i napisem Uwaga Ciężarówka!
Właśnie rozpoczoł się 9 tydzień mojej ciąży.Na wizycie u gina byłam w 5 tygodniu robił mi usg i płaciłam 50 zł.Kolejną wizytę mam 21 grudnia i też bendę miała usg aby stwierdzić czy jest serduszko.Jeśli wszystko będzie ok to następne usg najprawdopodobniej w 20 tygodniu.Pozdrawiam! :)

reklama
Dziewczyny chce zmienic lekarza, ale nie wiem jak to zrobic. 22-go mam u niego kolejna wizyte i konczy mi sie w ten dzien zwolnienie lekarkie. Mam tez do odbioru w ten dzien u niego wynik cytologi. No i ma on moj numer komorki. Teraz co mam zrobic - isc do niego na ta ostatnia wizyte i powiedziec mu osobiscie o tym, ze musze podziekowac z jego uslug ze wzgledu na finanse, czy nic mu nie mowic niech znow mi napisze zwolnienie na te dwa tygodnie termin nastepnej wizyty, i odda mi wynik, a ja po paru dniach do niego zadzwonie i powiem mu to przez telefon. Czy nic mu nie mowic i juz sie nie pokazac mu na oczy.

Moim zdaniem:
-pojsc do niego na ostatnią wizytę,
-poczekać aż Cię zbada,
-niech wypisze zwolnienie,
-na koniec możesz mu powiedzieć, że nie stać Cię na wizyty u niego (może sam coś innego zaproponuje)
powodzenia

Asilolek ma racje chyba to najlepszy sposob.
I mysle ze nie musisz sie mu tlumaczyc, chyba ze jest na tyle ludzki i faktycznie jesli mu powiesz ze chodzi o pieniadze a nie o jego stostnek do Ciebie to moze sie nagnie i cos zmieni!??
mam nadzieje, ze bedzie po Twojej mysli!!!
powodzenia

Witam wszystkie lipcowe mamusie !!!
Już od pewnego czasu zagladam na forum ale jeszcze nic nie pisałam, dziś pierwszy raz :wink:
Bardzo cieszę się że jest takie forum i napewno często będę tu zaglądać.

Pozdrawiam :D

no i za tydzien ide do innego lekarza i to do kobiety. Tak powypytalam sie kolezanek i mowia, ze ona jest super i nie drogo bierze, bo 50zl i za usg nic nie bierze. Pozatym wizyt jest tyle ile potrzeba - czyli na poczatek raz w miesiacu, a nie dwa razy. I wiecie co wam jeszcze powiem ten dotychczasowy lekarz za kazdym razem pytal sie co mi jest, choc widzial mnie co dwa tygodnie. Dla mnie to takie dziwne troche, ze w sumie cztery razy juz bylam u niego a ten nadal mnie nie kojarzyl i musialam mu mowic, ze jestem w ciazy, lub dopiero gdy zagladal w karte sie o tym dowiadywal.. A ja jeszcze taka raczej specyficzna jestem.

Tusia25 dobrze zrobilas!!!
ja walsnie probowalam przesunac wizyte (pierwsza jest dopiero w ten piatek!!!! :roll: :evil: ) na godzine pozniejsza, tak zeby moj maz mogl pojsc ze mna bo tylko on moze okielznac naszego 11miesiecznego synka i wiecie co?? moge przesunac wizyte na styczen :evil: :evil: a tlumaczenie ze jestem w ciazy i jest to dla mnie baaardzo wazne na nic sie nie zdaly!! a juz usiedziec nie moge bo tak chcialabym juz wiedziec ze wszystko jest w porzadku z malenstwem i okropnie juz Wam Kobietki zazdroszcze ze slyszalyscie juz sreduszko dzidziunki...
ja juz nie moooooge wytrzymac!!!!

no tak az tej zlosci to zapominam o manierach :oops: :wink:

Czesc Sokolica!!!!
fajnie ze do nas dolaczasz!!!! trzymaj sie cieplo i pisz pisz!!!

Wszystkie Babeczki sie trzymajcie i nie szalejcie zbytnio z porzadkami!!! ja musze ostro sie stopowac :wink:

url=http://www.tickercentral.com]
c.png
[/url]

reklama
No to Maniurzeczywiscie przesadzili z tym przesunieciem ci wizyty :evil: i jak tu sie nie denerwowac jak tu takie rzeczy sie dzieja. I naprawde nie ma innej mozliwosci? bo ja to bym nie wytrzymala tak czekac do stycznia.

Do góry