reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

e_mama pisze:
To ja podam sposób na katar, jak pomóc dzidziusiowi. Julka zaraz po urodzeniu miała tą przeklętą sapkę, która nam się w katar przerodziła i takie oto rady dała nam kuzynka pediatra - P O M O G Ł O :)
1. pokój gdzie jest dziecko powinien byc przewietrzony i powinna być tam niska temperatura max 19 stopni,
2. materac w łóżeczku powinien być ułożony pod kątem 30-40 stopni, najlepiej włożyc pod materac kilka kasiążek,
3. powietrze nawilżyć majerankową parą - postawić na kuchni garnek z wodą i majerankiem i zagotować, tak żeby ten wywar parował,
4. do noska zapuszczać Nasivin soft zgodnie z ulotką,
5. można co pół godziny podawać Dagomet 3 (granulki homeopatyczne), rozgniatać granulkę i podawać z wodą lub mlekiem, zaczyna się podawać od jednej granulki co pół godziny a potem się zwiększa odstępy czasu  (sposób podawania podany jest na opakowanu),
6 odciągać nadmiar wydzieliny z noska najpiej Fridą ( u nas się rewelacyjnie spisywała) najlepiej przed planowanym karmieniem, żeby łatwiej się dzidzi oddychało,
7 no i w czasie kiedy się nie zapuszcza kropelek zakrapiać nosek solą fizjologiczną

Im chłodniej na dworze tym lepiej dziecku oddychac i dlatego powinno sie wychodzić na spacery.

E-mamo, może warto by stworzyc nowy wątek, gdzie takie rady beda zbierane? Bo potem gdy maluchy choruja, to trudno bedzie znalezc

Kredziu, Elfiko - to straszne ze maluszki tak cierpia. Trzymamy z Maciejka kciuki, zeby sie poprawilo jak najszybciej!!!

reklama
Joaska nooo...Dorian uwielbia kiełbaski w szlafroczkach,zreszta reszta rodzinki tez :)
bo ciasto to zaraz do kawki wezme ;D

No i w ogole to spoźnione dzien dobry  :). My dzis juz po spacerku - poszlismy, mimo ze padal snieg. Ale bylo calkiem przyjemnie, bo jest dosc cieplo, bezwietrznie, choc trzeba bylo lawirowacx miedzy kałużami.

Nocka byla taka sobie. Mimo że Macius bierze od kilku dni kolejna serie antybiotykow i jest solidnie dokarmiany na noc, to znowu sie wybudza dosc czesto. Wystarczy co prawda tylko przytulic i zaraz spi, no ale w tym celu musze wstac i wybudzic sie... Qrcze, kiedy to minie? Tak sobie mysle ze te problemy spanoowe to trzeba po prostu przeczekac, no bo co innego jeszcze mozna zrobic???

z tym nowym watkiem to swietrny pomysl......apeluje do e_mamy o stworzenie watku i zapisanie swoich rad na katarek!!!!

Ania ja tez bede cos piec, ale dopiero jutro, mamy jutro gosci!!!! :D

A u nas nocka wreszcie w miare normalna. Maks spał od 20 do 4.30!!łaaa i potem tylko papu i dalej spac do 7 i znów papu i znów spać  :)i tak sobie kimalismy gdzieś do 9.30  ;D
Uff wreszcie i nawet szczerze mówiac czuej sie dziś wyspana :)

Wrócilismy do maksa do pokoju bo nie chciało nam sie tak biegac w nocy ::) A jak sie obudzi to bierzemy go do siebie do łozka i jak buziaka tylko otworzy to z zamknietymi oczami któres z nas siega po herbatke albo smoka i gosciu skutcznie zaklinowany ;D
Dzis nawet zauwazyłam, ze jak sie obudził o 4.30 michał go wział do łozka i poszedł zrobić mleko , ja w tym czasie dałam mu mosia i go potuliłam to zasnął.
Tak wiec lada dzień wchodzimy na nowy system karmienia dodatkowo o 23 a potem nic juz do 7 rano. Chyba zaczniemy w weekend ;D ::) :)

Kurde nie wiem za co sie wziąć. Musze chyba najpierw na nowy jedzeniowy watek.
:)
Dzieki Joasi chyba na nowo zaczeło mnie krecic gotowanie ;Dserio. dzieki jozasiu raz jezscze :-* :-* :-*

Witam wszystkie babulki

Aga ja jeszcze @ nie miałam i wiem że zazwyczaj @ się dosteje po skończeniu karmieniem cyckiem przynajmniej u moich znajomych tak było jedna karmiła prawie 1.5 roku to dostała po jakimś roku a druga karmia 8 miesięcy i po zakończeniu dostała itd.itp.

reklama
Ale popłynęłyscie na watku jedonkowym. Super! Obiecuje, ze kazda z tych rzeczy zrobie i powiem jakie były wrazenia ;D
Super. Ja tez wpisze przepis na fajna zapiekanke ale jak bede miec wiecej czasu. A bedzie sie nazywała " ZAJEBISTA ZAPIEKANKA ;D". To tak na zachętę, zeby wam slinka poleciała hihihi :laugh:

Do góry