reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Najlepsze życzenia urodzinowe dla e-mamy!!!!!!!!!!!!!!!!

page74_1.jpg

reklama
dziękuje bardzo za stolaty dla Kubika!!!

Maksiu sto lat z okazji urodzinek. Duuuzo miłosci rodziców i wspaniałych zabaw z malutkim Marecelkiem!!!!

tort2.jpg

Kolorowa kredka tlumacze;-):
kleine wäsche-male pranie
pflege leicht-pranie delikatne,lekkie(na przyklad jedwab,itp)
buntwäsche-pranie kolorowe
kochwäsche-pranie gotowane(np.posciel,reczniki)
spulen+schleudern-plukanie +wirowanie
intensivschleudern-mocne wirowanie
schonschleudern-lekkie wirowanie
abpumpen-odpompowanie
handwäsche-pranie reczne
kalt-zimne
wolle-welna
feinwäsche-to samo co pflege leicht,np.syntetyki
wasserstop-zatrzymanie wody
wasserhahn zu-zamkniety doplyw wody(kurek)
kurz-krotki
vorwäsche-pranie wstepne
waschen-prac
intensiv-intensywny
spülen-plukanie
spülstop-koniec plukania
schleudern-wirowanie
restzeit-czas koncowy
startvorwahl-wybor startu

teraz maszyna do pieczenia:
normal-normalne
französisch-francuskie
schnell-szybkie
vollkorn-pelnoziarniste
teig-ciasto
backen-pieczenie
timer set-ustawienie czasu,godziny,minuty
hell-jasny
dunkel-ciemny
backkontrollschalter-przelacznik kontroli pieczenia
zeiteinstellung-nastawienie czasu pieczenia
knetten-ugniatac
ruhezeit-lezakowanie,rosniecie
gehen-dochodzenie
backen-pieczenie
abkühlen-studzenie
wahl-wybor

mam nadzieje,ze pomoglam choc troche,pozdrowionka;-)

reklama
Lilka ale miłaś przeżycia - szok - ale dobrze że finał nie był bardzo groźny.:tak:

No to miliony Elvisków :elvis::elvis::elvis::elvis:

Troszkę łączę się z Tobą w bólu, bo mnie strasznie mdli. Generalnie słodkie jest beee, zapachy wszelkie są beee, jedyne na co mam ochotę to kwaśne rzeczy. W związku z tym gotuję kapuśniaczek :-)

....

Dziń dybry :-)

Moje dziecię oddycha przez nos i wstaje uśmiechnięte :-) Hurrrraaaaa!

Za to ja nie mogę się rano zwlec z łóżka. Rety, ile to jeszcze będzie trwało???
Do tego odrzuciło mnie zupełnie od... zielonej herbaty i yerba mate. :szok::szok::szok: Nawet teraz jak tylko o niej pisze to mnie mdli :-D Została mi czarna, za którą nie przepadam, ale tylko ją teraz toleruje. Ale to wszystko dziwne. Tak samo z kawą i słodyczami - bleeeee :baffled:
Ad1. bidaku to masz ode mnie cmok w czoło. Na mdłości (fakt ze tylko łagodzi ale zawsze coś) dobry jest imbir. Ja piłam z nim herbatę i barałam witaminy prenatal Complex - własnie z imbirem.
Ad2. pewnie jeszcze jakieś 8 miesięcy ;-)
Hej kochane
Jestem cala w kropy, wielkie swedzace i czerwone kropy buuuuuuuuuuuuu:-(
Klaudia wspolczuje tych dolegliwosci, mam nadzieje,ze szybko Ci to przejdzie :tak: i potem juz bedziesz sie tylko dobrze czula.
Fajowo,ze Macius wreszcie zdrowieje:-)

:-( biedny Elf... a jak dziś? przeszło trochę ?

Do góry