reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Sto lat dla Maciusia i Kornelka!!!!!!
Baby skąd Wy bierzecie te śliczne torciki??

Ja dzisiaj ledwo patrzę na oczy (a jak na złość pracujący poniedziałek :no:).
Całą noc latałam do Maćka, budził się co pół godziny. Chyba ma katar :eek: Mówię chyba, bo nos ma zatkany, oddychać my trudno, ale nic nie leci :no: Kurna nie wiem co jest. Od maja Maciejka ciągle cosik łapie, albo jakiś katar, albo ból gardła. Już się zastanawiam, czy to nie alergia jakaś.
Któraś z Was (chyba Ysia) pisała, że po odstawieniu mleka krowiego dziecko przestało miewać nawracające katary. Chyba też tego spróbuję.

witam

u nas ogolnie szpital
dziewczynki juz nie goraczkuja tak,sa non stop na czopkach tych paracetamolowych,ale maja okropny mokry kaszel
Mila co za kaszle to prawie placze bo ja boli,a Hania podobnie...
do tego od dzisiaj doszlam ja :sorry2: zarazilam sie od malych i sama chora jestem
nosz normalnie katastrofa :dry:

Klaudia mnie pare dni temu kolezanka oswiecila,ze jej lekarz pwoiedzial z e jak jest kaszel to nie podawac dzieciom mleka bo wtedy wiecej sie tego odlozy tam,tej wydzieliny :sorry2:
a laryngolog powiedzial kolezance,ze przestal wraz z kolegami w pracy od jakiegos czasu wogole przepisywac syropy na kaszel, bo one tylko zatrzymuja odruch kaszlu, dzieki temu wydzielina zamiast wydostawac sie to splywa do pluc mogac powodowac zapalenie.:eek:
ja mialam jakis Herbapect Junior i odstawilam...

cześć
wrócilismy z udanych wakacji
tylko że martynia się pochorowała ma problem z jedną nerką w czwartek dalsze badania, ogólnie żyjemy od soboty szpitalem
narazie mało wiemy i czekamy :-(

przy okazji dla wszystkich lipcowych dzieciaczków przesyłamy buziaki spełnienia marzeń tych maluśkich i tych dużych .. bo napewno nasze trzylatki już takie posiadają
stoo lattt

witam

u nas ogolnie szpital
dziewczynki juz nie goraczkuja tak,sa non stop na czopkach tych paracetamolowych,ale maja okropny mokry kaszel
Mila co za kaszle to prawie placze bo ja boli,a Hania podobnie...
do tego od dzisiaj doszlam ja :sorry2: zarazilam sie od malych i sama chora jestem
nosz normalnie katastrofa :dry:

Klaudia mnie pare dni temu kolezanka oswiecila,ze jej lekarz pwoiedzial z e jak jest kaszel to nie podawac dzieciom mleka bo wtedy wiecej sie tego odlozy tam,tej wydzieliny :sorry2:
a laryngolog powiedzial kolezance,ze przestal wraz z kolegami w pracy od jakiegos czasu wogole przepisywac syropy na kaszel, bo one tylko zatrzymuja odruch kaszlu, dzieki temu wydzielina zamiast wydostawac sie to splywa do pluc mogac powodowac zapalenie.:eek:
ja mialam jakis Herbapect Junior i odstawilam...
Co do mleka to nie slyszalam o tym wiec sie nie wypowiem ale jesli chodzi o syropy to dziwne mi sie to wydaje :eek:
Po pierwsze dzieci nie maja jeszcze wyksztalconego dobrze odruchu odksztuszania i odkaszliwania bo po prostu nie maja tyle sily zeby dobrze odkaszlec wydzieline i wtedy takie syropy ale dobrze dobrane czyli wykrztusne pomagaja wlasnie oczyscic pluca, oskrzela z wydzieliny wiec dlaczego ich nie podawac?
Rozumiem zle dobrany syrop czyli przy kaszlu mokrym z wydzielina podawanie syropu hamujacego kaszel jest niewlasciwie i moze doprowadzic do tego splywania wydzieliny .
Natomiast syrop Herbacect junior bo to po prostu troche lipy, tymianku i prawoslazu i czarnej porzeczki. Prawoslaz i lipa powlekaja gardlo wiec przestaje drapac i meczyc do tego wlasnie prawoslaz dziala wyksztusnie wiec nie dopusci do splywania wydzieliny do pluc bo dziecko ja odkaszle , porzeczka to wit C wiec ok , ja bym nadal podawala ten syrop bo jest naprawde w 100% naturalny i nie zaszkodzi
Sory za wywody ale dla mnie ta decyzja lekarzy o nie przepisywaniu syropow jest bez sensu :eek::confused: no rozumiem jakby tak antybiotyki wstrzymali i dawali tylko jak naprawde trzeba ale syropy ??

cześć
wrócilismy z udanych wakacji
tylko że martynia się pochorowała ma problem z jedną nerką w czwartek dalsze badania, ogólnie żyjemy od soboty szpitalem
narazie mało wiemy i czekamy :-(

Kasiu witaj po wakacjach a za Martyniowe nereczki trzymam kciuki , zeby wszystko bylo dobrze :elvis::elvis::elvis: a Ty teraz do pracy musisz wrocisz czy pobedziesz jeszcze z malutka w domu?

Cześć Laski!!!
Klaudia
to nie ja pisałam o tym mleku i nawet przyznam szczerze o tym nie słyszałam
U nas też choróbska - Nati dostaje sumammed i jest juz lepiej ale kilka dni temu też meczył małą okropny kaszel
najgorsze było podawanie jej tego leku - uciekała i darla sie w nieboglosy

reklama
Ceść Dziewczyny.... ja pisałam o mleku i u nas to sie bardzo sprawdziło, gabryśka juz właściwie rok nie pije krowiego mleka i od tamtej pory nie ma kataru , , mleko , zwiększa wydzielanie sluzu, tak jak pisała Lilka, oraz bardzo często uczula, moja Gabryśka jest uczulona na niego, nie pije mleka, jest właściwie zdrowa jak ryba, nidgy nie podawałam jej antybiotyków, jedynie czasami z rok temu dostawała eurespal i jakies pomocnicze syropki .... i jest super!!!

Do góry