reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

nas przytrzymali w szpitalu
mała ma większe zmiany osłuchowe
kolejne leki inhalacje...
ale nadal będziemy dojeżdzać do szpitala
planujemy małą przenieść na pulmunologię do innego szpitala

wiecie co dzisiaj mam doła napiszę do Was jak już będzie lepiej.......

bo nie chcę pisać że ciągle u nas źle i gorzej:-(

mała zjechała do 10 kg

trzeba czekać na lepsze dni

poproszę Was jednak o małą zdrowaśkę za moją maleńką ....

wczoraj byłam jeszcze pełna pozytywnej energii dzisiaj już nie jestem:sad::frown:

może niedługo wpadnę żeby popisać o kremach itd..

reklama
hej babeczki :dry::dry:

w końcu usiadłam, od 7 łażę po lekarzach, przychodniach, RTG itp.
mój bolący ząb nadaje sie do chirurgicznego wyrwania, to tzw, leząca ósemka
zabieg w czwartek za tydzień, wcześniej sie nie dało, jutro idę na przytrucie go, żebym mogła wkoncu spac w nocy, nie ma stanu zapalnego wiec to powinno pomoc
mam lekko dosc i przeraza mnie nadchodząca wizyta u chirurga :nerd::nerd::nerd:
a jutro u swojej dentystki mam jeszcze 2 do roboty......

no i ogolnie jestem przybita tym, ze niestety pójdzie na to sporo pieniędzy.......
ale nie ma innego wyjscia.......

ide poczytac co tam u Was.......

Joasiu,
po pierwsze trzymaj sie
po drugie - napisz mi potem jak było

ja od dawna mam do wyrwania ósemki, bo mi się do konca nie wyrżnęły, mam za ciano w szczęce, od tego też podobno mam szczękościsk

tyle że ja albo jestem w ciąży, albo karmię i nie mam jak sie zabrac za to wyrywanie
a boję się straaaaaaasznie

ja to chyba sobie zrobię zabieg pod narkozą :crazy:

Joasiu,
po pierwsze trzymaj sie
po drugie - napisz mi potem jak było

ja od dawna mam do wyrwania ósemki, bo mi się do konca nie wyrżnęły, mam za ciano w szczęce, od tego też podobno mam szczękościsk

tyle że ja albo jestem w ciąży, albo karmię i nie mam jak sie zabrac za to wyrywanie
a boję się straaaaaaasznie

ja to chyba sobie zrobię zabieg pod narkozą :crazy:

heh
ja jestem taki cykor ze juz znalazlam klinike w warszawie gdzie robia pod narkoza
w sumie mam dwie osemki i sa ok,bo ja wczesniej mialam usuniete dwie dolne szostki i przez to zrobilo sie miejsce na te osemki,z dojsciem podczas mycia tez nie mam problemu i jest si
ale...w ciazy jeden zab mi gorny sie ukruszyl...i to tak nie fortunnie ze na zywca w zyciu nie pojde z nim do dentysty:no::no:
pozatym dolne siodemki zostaly zaplombowane bedac zle oczyszczonymi i teraz zarabista prochnica mi sie pod plomba rozwija:crazy::crazy:
takze raz polece do warszawy,i pojde na zabieg pod narkoza i iwszystkie zabki sobie wylecze...tzn.te 3
potem pomysle o jakims wybielaniu bo mi po dwoch ciazach zeby pozolkly :baffled: a nie pije kawy,nie pale fajek,herbate od czasu do czasu....i czemu to ja nie wiem

mam dzisiaj za soba koszmarna noc...moje:baffled: dwie panny mialy dzis bardzo niespokojna noc...i az mnie glowa boli i spac mi sie chce....

Olivia to imieniny wpiac na 20 kwietnia?
Kasiu...

i pomyslec ze po tylu latach jeszcze jakis nowy topic u nas powstal :happy:

bo nie chcę pisać że ciągle u nas źle i gorzej:-(

mała zjechała do 10 kg

trzeba czekać na lepsze dni

poproszę Was jednak o małą zdrowaśkę za moją maleńką ....

wczoraj byłam jeszcze pełna pozytywnej energii dzisiaj już nie jestem:sad::frown:

może niedługo wpadnę żeby popisać o kremach itd..

Kasiu, modle sie :tak:. Trzymajcie sie kochane!!!! Musi byc lepiej!!!

tak to ten :-)

Ja natomiast mam pytanie czy stosujecie coś ujędrniającego na biust?:zawstydzona/y::-p
Coś polecacie?
nie mama takiej potrzeby ...nie mam biustu ;-)

hej babeczki :dry::dry:

w końcu usiadłam, od 7 łażę po lekarzach, przychodniach, RTG itp.
mój bolący ząb nadaje sie do chirurgicznego wyrwania, to tzw, leząca ósemka
zabieg w czwartek za tydzień, wcześniej sie nie dało, jutro idę na przytrucie go, żebym mogła wkoncu spac w nocy, nie ma stanu zapalnego wiec to powinno pomoc
mam lekko dosc i przeraza mnie nadchodząca wizyta u chirurga :nerd::nerd::nerd:
a jutro u swojej dentystki mam jeszcze 2 do roboty......

no i ogolnie jestem przybita tym, ze niestety pójdzie na to sporo pieniędzy.......
ale nie ma innego wyjscia.......

ide poczytac co tam u Was.......
o kurczę...mocno współczuję

Elfik,jak Twoje serduszko kochana?mam nadzieję,że juz lepiej się sprawuje:-)

kochana dobrze,by było byście mogły z Nisią u Twoich rodziców mieszkać,jak najdłużej,bo Weroniczce to służy znakomicie,a i pewnie Ty lepiej się czujesz w rodzinnym domu,niż w tamtych murach bez Grzesia:happy:
no właśnie Elfie, jak tak tam Twoje serduszko??

czeeee :-)
padam na pyska, z ta moją starą pracą, hahahaha, ale podczytuję prawie regularnie :tak::tak::tak:

Elfiku - skarbnico linków do innych wątków, nie wymieniaj głowy taj jest DOSKONAŁA!!!!

tylko tyle chciałam napisać, nara :rofl2::rofl2::rofl2:
hmm no zawsze to coś...ale wracaj ciotka do nas :sorry2:

moja córka została pożeraczem mandarynek:baffled::sorry2::tak:mogłaby ten owoc kilogrmami zjadać,zresztą to robi:tak::-):-):-):-)

ma napady na jedzenie pojedynczych smakołyków.........były juz miedzy innymi:mleczna kanapka,banany,pingu(Kasia;-))jabłka,parówki,soki kubuś..........teraz są mandarynki........czy jeszcze jakieś dziecko tak ma:oo::confused::confused::confused:
taaaaa mój młaody tez ma takie ataki nna cos...choć dziś miał chęć na:
- pajóweke
- totlecika
- bułe
- jabłuko
- wode z siokiem , z ćitlinką itp.itd
i tylko daj , daj jojonko :sorry2:

tak, mandinti i mandinti - cały dzien i na okrągło :tak::tak::tak: nawet jako dodatek do parówek :sorry2::sorry2::sorry2:
plus żelti :-)
hi, no właśnie

E-mamo u nas też,kiedyś był problem z myciem zębów,do akcji wszedł łoś i otylia posłusznie otwierała paszczę..........teraz wystarczy jej powiedzieć,że sie widzi robaka na jej zębach i juz biegnie je myć........a ile razy idę do dentysty,to otylia tez chce iść,bo ma robaki i bolą ją zęby........to juz zasługa naszej pani doktor,że tak się Otylce u niej spodobało:-p:tak:
no ładne rzeczy w jakąś traumę wpuszczać dziecko :dry:;-)

heh
1. ja jestem taki cykor ze juz znalazlam klinike w warszawie
2. gdzie robia pod narkoza
takze raz polece do warszawy,i pojde na zabieg pod narkoza i iwszystkie zabki sobie wylecze...tzn.te 3
potem pomysle o jakims wybielaniu bo mi po dwoch ciazach zeby pozolkly :baffled: a nie pije kawy,nie pale fajek,herbate od czasu do czasu....i czemu to ja nie wiem

1. daj cynk gdzie

2. daj cynk jak było :tak:

a nocki wspolczuje - ja wczoraj mialam kiepską
i zauwazylam, ze po moich ćwiczeniach Gucia źle śpi; dziś wlasnie ćwiczylam i teraz Ją trochę przetrzymam z karmieniem, niech mi zakwasy przeminą

Kasiu, biedusiu, no nie dziwię się Twoim smutkom. Już tak długo ciągną się Martynkowe problemy ze zdrowiem. Ale trzeba być wtrwałym i kolejny raz wytrzymać, przetrzymać. Nie dawać się!!!

Jaki polecacie peeling do ciała? Ja od zawsze używam Nivea i bardzo go lubię, ale mam ochotę na jakąś zmianę, więc chętnie poczytam czym się skrobiecie :-)
kawa+jogurt naturalny(Danon)+oliwa z oliwek(plus kakao albo cynamon albo miod albo cokolwiek innego co tam jeszcze mi wpadnie w oko w kuchni:-p) jestem tak zauroczona prostota tego peelingu ze nawet mi sie nie chce szukac na polkach w sklepach
(uups. chyba powinnam to napisac na innym watku:zawstydzona/y:)

Kasiula, strasznie mi przykro:-( Martynka na pewno wyzdrowieje. malutka jeszcze jest ale na pewno walczy dzielnie z tym paskudnym chorobskiem.
my tez nie chcemy czytac ze u was tylko zle i gorzej ale wszystkie sie martwimy bardzo o mala i wierzymy calymi sercami ze bedzie dobrze juz niedlugo:tak:
wpadaj i pisz koniecznie jak sie sprawy maja!:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

Olivia to imieniny wpiac na 20 kwietnia?

i pomyslec ze po tylu latach jeszcze jakis nowy topic u nas powstal :happy:
wiesz co Lidka sama nie wiem. nawet nie potrafie obecnie okreslic kiedy mam te imieniny:-D ta sytuacja z podwojnymi imieninami trwa juz ponad 10 lat. a ja chyba wieksza uwage przywiazuje do urodzin:tak:

wydaje mi sei ze nowe topici beda powstawaly na lipcowkach. o np taki: pierwsza przedszkolna milosc lipcowego dzieciaczka:-p;-) albo ekwipunek na pierwsza kolonie;-)

reklama
ide cytac:-) mam sterte ksiazek do przestronnicowania. teraz czytam ksiazke wydana w 1928 roku!!! podroz trzech profesorw-filologow klasycznych Jagielonki do Grecji koleja. wiedzac wczesniej kolo jakich zabytkow i miast beda przejezdzac, podzielili sie tematami i kazdy przygotowal wyklad. np. jak sa przy najwyzszym szczycie to jeden opowiada pozostalym wszystko co udalo mu sie na ten temat dowiedziec-fakty historyczne, literackie, geograficzne. strasznie fajny pomysl na ksiazke podrozniczo-historyczna:tak: a najlepsze ze ja czytam orginal z 1928 roku i tam cala stara ortografia i stylistyka jest! smiesznie to brzmi momentami. a czasem zaskakujace jak sie znajduje "nie ma" napisane tak "niema" itp kwiatki:-D

Do góry