reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

to wina Lilki , nie zostałas dopisana do listy świat lipcowek;-);-);-)..........
Lilka no zawiodlas mnie strasznie:-p;-):-D:-D

Olivia to kiedy ty imieniny obchdzisz??
bo podalas az 3 daty!! :szok:
to jest cala historia. poniewaz sie ur 27/01 to powinnam miec imieniny 20 kwietnia. ale mojej mamie cos strzelilo do glowy i jak mialam 10 lat to mi przniosla na 21 stycznia. ze to niby lepiej ur i im w tym samym miesiacu:baffled: mi sie ten pomysl kompletnie nie spodobal, a jak juz troszke podroslam to probowalam znow przelozyc na kwiecien i skonczylo sie na tym ze cala rodzina jest skolowana i skladaja mi zyczenia dwa razy do roku:-D:-p:-D:rofl2:
dwa lata temu ktos w Grecji przylukal ze mam na drugie Maria. oni nie wiedza o co biega z drugim imieniem wiec traktuja ze moje pelne imie to Agni Maria (cos jak u nas Anna Maria). a ze 15 sierpnia jest najwieksze swieto maryjne to nie ma zmiluj i musze obchodzic imieniny 15/08:rofl2: no to obchodze. moja kolezanka Kaska, ma ta sama akcje. tez ma Maria na drugie i od trzech lat 15 sierpnia balujemy na wspolnych imieninach w Grecji:tak::-p
:-D:-D:-D:-p

Olivia sto lat kochana!!!!!
i dla Ciebie pocztówka ;-)

sexy-birthday-pic.jpg
:-D:-D:-D:-D:-D polalam sie ze smiechu!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
widze ze wzielas pod uwage ze nie lubie blondynow;-):-D:-D:-D

reklama
Olivia pisałaś, że sprawiłaś sobie prezent na urodziny 11 lutego, więc byłam pewna, że obchodzisz to święto w lutym:zawstydzona/y:
Ode mnie w takim razie też wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!:tak::-)
napisalam ze sobie sprawilam prezent na ur bo bilet kupilam trzy godziny przed urodzinami:-p;-)

generalnie dziewczyny bardzo dziekuje za zyczenia:-)

o mamusko :sorry2: chyba bym sie pochlastała :sorry2::sorry2::rofl2::nerd:

Olivia :szok: z tymi parolatkami ssacymi piers :szok:
:szok::szok: wow!!
no co ty, przeciez jestes za mala roznica wieku;-):-D

wyobraz sobie Lila kanape, w jednym koncu siedzi matka z biustem na wieszchu. na kolanach lezy glowa corki a reszta ciala ciagnie sie przez cala kanape i jeszcze jej nogi wystaja:szok:
kilka razy w tym programie powtarzali ze WHO-Swiatowa Organizacja Zdrowia zaleca karmienie piersia od urodzenia do chyba szostego roku zycia. zapomnieli tylko wziac poprawke ze te cyferki tycza calego swiata. wiec w regionach, np Afryka, gdzie sa problemy z wyzywieniem ludzi, dluzsze karmienie piersia jest jak najbardziej wskazane. ale w krajach rozwinietych to sie mija troszke z celem:baffled::nerd:
generalnie wolny swiat, niech kobiety robia co chca i co czuja za dobre dla nich i dziecka:blink: ale osobiscie wydaje mi sie ze gdzies do roku-poltora, a potem kanapki:-p;-)

oliwia wszystkiego naj :-) (nianiulec ten gostek co trzyma torcik fujj dla mnei obleśny )
a co do tych karmiących to też widziałam chyba nie wszystko (chyba przełączyłam po chirurgach tydzień temu) można hafta puścić bleee
ja tez w takich miesniakach nie gustuje ale-licza sie dobre checi:tak:
tak to wlasnie ten program, tez po chirurgach przelaczylam.

Olivia,

najlepsze życzenia urodzinowe! Mnóstwo słońca, wielkiej miłości i wiele, wiele uśmiechu w sercu i na Twoim sympatycznym buziaku!
a tu
prezent

przepraszam że tylko link, ale to w końcu forum rodzinne :-p
fiu fiu!:-pbrak slow:-D
Oliwia nadrabia :-D:-D
nadrabiam nadrabiam:tak:
bilans:
-trzy razy mnie wyganiano od komputera:sorry2:
-jedna obrazona siostra, bo nie moze pogadac przez gadugadu:sorry2:
-jeden brzuch ktory burczy z glodu bo nie poszlam zjesc:baffled:
-jedno pranie czekajace w pralce na powieszenie:blink:
-pol paczki biszkoptow zjedzonych przy klawiaturze:rofl2:
-dwa razy zresetowany komputer bo zaczal swirowac:crazy:
-dwa wielgachne cienie pod oczami jutro rano:-p;-)

laski czy ktoras uzywa kosmetykow Yves Rocher?
Gazelka chyba ty cos pisalas! dostalam rabat az 40% i musze wykorzystac do konca stycznia, wiec nie mam za duzo czasu na ogladanie i zastanawianie sie. co mi mozecia polecic z tej firmy?

dla wszystkich chorych malych maluszkow i duzych maluchow-duzo zdrowka!!!!:elvis::elvis::elvis:

ide spac kropka:-D

nadrabiam nadrabiam:tak:
bilans:
-trzy razy mnie wyganiano od komputera:sorry2:
-jedna obrazona siostra, bo nie moze pogadac przez gadugadu:sorry2:
-jeden brzuch ktory burczy z glodu bo nie poszlam zjesc:baffled:
-jedno pranie czekajace w pralce na powieszenie:blink:
-pol paczki biszkoptow zjedzonych przy klawiaturze:rofl2:
-dwa razy zresetowany komputer bo zaczal swirowac:crazy:
-dwa wielgachne cienie pod oczami jutro rano:-p;-)
o kurna mac!!!!:no:
- i jeszcze jeden glodny pies w budzie:szok: dobrze ze jeszcze nie zaczela wyc!:sorry2:

Hejo :happy:

Edytka znam te 'kanapki', choć mój młody nie przepada za nimi aż tak, jak za danonkami ;-) A ja miałam na myśli te mleczne bułki, takie dla całej rodzinki. Można je kupić w opakowaniu w markecie :tak:

A fuj :baffled:

Dla mnie karmienie piersią staje się obleśne w momencie kiedy dziecko chodzi:sorry2: z całym szacunkiem co do spojrzenia innego na ta kwestię

Podpisuję się ;-) Moja kuzynka karmi piersią córkę, która jest starsza od naszych dzieciaczków i dla mnie to jest już przegięcie :sorry2:

Oliviaa piękna ta wiosna, która Ci strzeliła ;-). Ciesz się życiem, ciepłem Grecji i nałap słońca za nas wszystkie :blink:

Mówiłyście coś o toniku. Ja używam obowiązkowo wieczorem, czasem rano. Zgadzam się, że dobry tonik jest niezastąpiony :tak:

Na początku z okazji urodzin i imienin (;-)) sto lat dla Olivii !!!!!!!!!!!!! Niestety nie otwiera mi się ta stronka z prezentem od Gazelki :no:
Wiesz sama nie wiem. Julka od jakichś 2 tyg, w zasadzie to odkąd zaczęła chorować to zachowuje się tak jakby mi dziecko podmienili:baffled: Ryczy, piszczy, kłoci się ze mną, zaczęła mnie bić:crazy::szok::szok::szok:. Generalnie jest nieznośna.
O rany, to u nas dokładnie to samo. Odkąd Maciek przestał jeść jest ciągle "nie w sosie". Ciągle jęczy, byle co go denerwuje, wstaje z płaczem. Normalnie nie poznaję go. Powoli zaczynam mieć tego dosyć :angry:
No ale wczoraj był pierwszy dzień, kiedy zjadł 2 normalne posiłki. No i dzisiaj od rana ciągle mnie prosi o coś do zjedzenia, więc chyba jest już zdrowy. :-)

Klaudia a jak Macius i jego warga?:blink:
W sumie to na zewnątrz już mu się zagoiło, jeszcze tylko od środka ma rankę, ale ciągle ją "malata" językiem i zębami, więc pewnie się szybko nie zagoi. Każdego wieczora jak się modli, to mówi: "Boziu, prose cie, zeby mi sie wargusia zagoiła.":-D

Idę czytać o Iwostinie ;-):-)

Olivia, ale ci zazdroszczę tej Grecji :zawstydzona/y:
A na ile jedziesz??

Elfiku, uwielbiam patrzeć na twój suwaczej o wiośnie :-)

ja sie zrobilam na krolowa dyskotek lat siedemdziesiatych(ewentualnie za sztabke zlota;-)) niestety na zdjeciu nie widac calej postaci i ktos mi wtedy zabral moje przeogromne, rozowe, plastikowe okulary w serduszka:sorry2:

super :tak:

no dobra laski!!! a teraz czas was troszke ochrzanic!:-p;-)​

gdzie sa zyczenia urodzinowe dla mnie????:blink:

czlowiekowi wybija dwudziesta siodma wiosna zycia i nawet "sto lat" malym druczkiem nie napiszecie!?:-p:-D

ups :zawstydzona/y:, masz rację upominaj sie o swoje ;-)

Życzę Ci duuuuuuuużo słoneczka, udanej i niezapomnianej wizyty w Grecji i spotkania już niebawem tego jednego, jedynego, najwspanialszego, najukochańszego.............

Nenius a co z tymi twoimi wynikami? bylas u lekarza?

byłam :tak: Generalnie to mam zbyt małą krzepliwość krwi ale nie wiadomo czemu...Wyniki wątrobowe w normie więc to chyba nie to. No więc czeka mnie wizyta w poradni hematologii :tak:

reklama
Będzie znowu o kosmetykach :-)

Jaki polecacie peeling do ciała? Ja od zawsze używam Nivea i bardzo go lubię, ale mam ochotę na jakąś zmianę, więc chętnie poczytam czym się skrobiecie :-)

Mówicie, że tonik niezbędny? To mi wstyd, bo nie używam w ogóle. Jak powiecie, jaki jest dobry, to może się skuszę.

Do góry