reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

hej hej
przed chwilą poniosły mnie nerwy przy zasypianiu tymika bryyy ale już chyba śpi

oliwia wszystkiego naj :-) (nianiulec ten gostek co trzyma torcik fujj dla mnei obleśny )
a co do tych karmiących to też widziałam chyba nie wszystko (chyba przełączyłam po chirurgach tydzień temu) można hafta puścić bleee

reklama
Olivia,

najlepsze życzenia urodzinowe! Mnóstwo słońca, wielkiej miłości i wiele, wiele uśmiechu w sercu i na Twoim sympatycznym buziaku!

a tu
prezent

przepraszam że tylko link, ale to w końcu forum rodzinne :-p

a w ogole to cześć :)
tak wpadlam na chwilkę
wlasnie szukalam dla Olivii specjalnej kartki i wbiłam w wyszukiwarkę hasła plaża+sexi+facet
o i musialam się trochę kryć z przeglądaniem bo mąż siedzi całkiem niedaleko :-p

w każdym razie znalazłam jeszcze takie smieszne coś :-D

plaza_w_meksyku

i tym miłym akcentem żegnam się
miłych snów babeczki :happy:

Niania, Lilka szkoda ze nie widzialyscie programu o karmieniu piersia jakis tydzien temu. trafilam przez przypadek. byly cztery kobitki-angielki.

2.druga 2,3letnie blizniaki,
3.trzecia 4 letniego synka
4. czwarta 8 letnia corke!:szok:
A fuj :baffled:

Dla mnie karmienie piersią staje się obleśne w momencie kiedy dziecko chodzi:sorry2: z całym szacunkiem co do spojrzenia innego na ta kwestię:tak:

o mamusko :sorry2: chyba bym sie pochlastała :sorry2::sorry2::rofl2::nerd:
Moze na pogodzenie na Karolem było hihihi?:-p

Lila własnie kupuje owcę :tak::tak::tak::-)

Olivka moim zdaniem lepszy Iwostin :tak::tak::tak:

Edzia no z tym imieniem tp nic nei chce mówić, bo poprzednim razem był Bruno całą ciąże, a w 9 m-cu wymyslilsmy Maksa.
Chodzi mi po głowie imie Błazej:-)
Choc wszyscy mówią juz "u marcela w pokoju", "dla marcela.." etc.

A co ?:happy::-p

co do roznicy wieku miedzy rodzenstwem to na wlasnym przykladzie(i dwoch kuzynek) nie polecam zdecydowanie roznicy czterech lat!:no: dzieciaki przez dlugo nie potrafia zlapac kontaktu. jak sa male to starsze nie ma cierpliwosci i je drazni to mlodsze, a jak sa troszke starsze to mlodsze jest wciaz za glupie na "powazne" sprawy tego starszego:tak: ja z moja siostra zalapalysmy dopiero super kontakt jak ja bylam w liceum, a ona na studiach:tak: za to polecam krotki "odstep" miedzy rodzenstwem. bardzo mala roznica wieku ma chyba taka zalete ze dzieciaczki sa ze soba bardzo zzyte od poczatku. miedzy moim bylym i jego siostra jest dokladnie 15 miesiecy roznicy i oni sa praktycznie jak blizniaki-maja niesamowita wiez miedzy soba:tak: korzystna wydaje mi sie tez wieksza roznica wieku np 6 lat. wtedy to starsze jest duzo madrzejsze i inaczej podchodzi do mlodszego. taka wiez jest troszke inna bo to jest ze strony starszego relacja opiekunczosci i odpowiedzialnosci za gowniarza:tak: to mowilam ja, mlodsza o cztery lata;-) i starsza o 7;-)siostra:-p:-D:-D:-D

podawanie smecty Julce wyglało tak:
1. posadzić dziecko na blacie w kuchni
2. przekroić jabłko na pół i w jedną połowę wbić świeczkę urodzinową, koniecznie niebieską:rolleyes2:
3. zorganizować zapalniczkę
4. zapalić świeczkę
5. nabrać smecte w strzykawkę 5 ml
6. szybko wlać do buzi 2,5 ml i kazać połykać żeby można było zdmuchnąć świeczkę
7. dać do popicia czystą wodę

Powtarzać punkty od 4-7 do momentu aż w szklance ze smectą będzie widać dno.
Między punktem 4 a 5 czasami trzeba zaśpiewać sto lat:sorry2::rolleyes:

POWODZENIA:-p;-);-);-)
:-D:-D:-D:-D

wiesz aniu, w dzieciach urodzonych w lipcu jest taki watek "nasze święta"..........
wystarczy tam wejść, poczytać i już :cool2::cool2::cool2::cool2:
ale nie nalezy mu ufac bezgranicznie:-p

ja chyba sie wybiorę.........

tylko czy to oznacza, ze zaczynam sobie nie radzic ze swoim zyciem:confused::confused::confused::-:)-(
nie, to znaczy Joasiu ze jestes na tyle madra babeczka i na tyle swiadoma samej siebie, ze wiesz ze czasem potrzebujesz podpowiedzi/porady/pomocy kogos kto zna sie lepiej na danym temacie niz ty i nie boisz sie zapytac:elvis::elvis::elvis:.

P.S.Ty obchodzisz swoje urodziny a moja Milcia imieniny:happy2:;-)
spoznione zyczenia dla Milenki:-)

Mogiby mu na pamiątkę oddać te wkręty które miał w nodze bo z patyny były-można by z nich rewelacyjną bransoletkę zrobić;-):-).
no nie wiem mi sie te srubeczki z plytka wcale nie podobaly jak kolezance w reke wkrecali:-p
Elfik dbaj o siebie, my sie bardzo cieszymy ze ty zyc bedziesz:tak::-), mimo ze bez kawy:-p
ogromne brava dla Jagodki! rosnij dziewczyno takie fajne kiecki bedziesz mogla zakladac jak jeszcze troszke przybiezesz na wadze;-)

Ale psychocznie lepiej mi było w długich. Czuję się wtedy bardziej kobieco.
chyba tez mam taka zakretke we lbie;-):tak:

a ja własnie wrociłam od lekarza, diagnoza: nerwica plus mały refluks żołądkowy ( to tez podobno z nerwow i stad moje uczucie guzika w przełyku)
dostała milokardin i jakies tabletki osłonowe, mam sie przestac denerwowac ( jasne:dry:) wiecej relaksu, aaaa lekarka mówiła, ze chyba mam anemie, dała skierowania na wszyskie badania......
no i co mnie zdziwiło niskie cisnienie 100/60......a ja zawsze miała wyzsze, dlatego czuje sie taka "do dupy"
takze w poniedziałek ide sie kuc.

pogadałysmy jeszcze sobie chwile, Ona mowi, ze te przypadłosci moga byc własnie z przystłoczenia codziennoscia, kazdego dnia taka sama, nawet prucholodzy teraz jakos to nazywaja jakims syndromem, tylkio zapomnialam jakim......
refluks? oj paskudztwo ale daje rade zyc:tak: Joasia duzo sily, zebys sie zrelaksowala, odstresowala itd. trzymaj sie:elvis:

Asiu :sorry2: trzymaj sie
ponoc solarium jest polecane zimą na przygnebienia i zle samopoczucia...moze sie wybierzesz?
to nie tak do konca o solarium chodzi. chodzi o konkretny rodzaj swiatla. czlowiekowi jest potrzebne na dzien iles tam luksow czy jakos tak(jednostka swiatla). w zimie naswietlenie dramatycznie spada(a tej zimy generalnie zaniklo:angry:)wiec humory do dupy:-( sa jakies specjalne lampy, np maja je w szpitalach psychiatrycznych ktorymi sie robi swiatloterapie. solarium owszem dostarcza swiatla ale nie jest to dokladnie to swiatlo, ktore poprawia nam humor. kiedys ogladalam o tym program:tak:

Oliwia nadrabia :-D:-D

no ja tez jestem za mala roznica wiekowa,dlatego miedzy moimi dziewuszkami jest roznica dwoch lat
mam siostre starsza o 13 lat...w sumie uczymy sie siebie bo nigdy nie utrzymywalysmy ze soba bliskich kontaktow....smieszne jest bo miedzy moja tesciowa a moja siora jest 10 lat roznicy :blink:
zawsze kazda z nas byla na innym etapie zyciowym,ja smarkula zaczynajaca pierwsza klase podstawowa,moja siostra brala slub i urodzila pierwsze dziecko :-p itd.
moj Karol jest tego samego zdania
miedzy nim a siostra jest rok roznicy a miedzy bracmi 5 i7 lat roznicy (Karol najstarszy)
i sam mowil jak to mlodsi bracia byli dla niego kula u nogi bo wszedzie chcieli sie z nim wloczyc i jego kumplami a dla niego to byly smarki male :happy:
dopiero teraz jak wszyscy maja po dwadziescia pare lat jest ok

Oli dzieki za zyczenia dla Milenki :-)

Niania co do owieczki to nie pozalujesz :tak::tak:
jedna listopadowka teraz zakupila bo czekala na moja recenzje i dzis napisala ze jest super zadowolona z niej :-)

dzisiaj rozmawiałam z lekarzem martynia ma podejrzenie zakażenia mycoplasmą:-(
jeśli to się potwierdzi to czekają mnie i łośka badania
to świństwo przenosi się drogą kropelkową...
o kurna! ale z was biedactwa!!!:-( trzymam kciuki zeby wyniki wykazaly najprostsze zakazenie ktore mozna witamina c przegonic. zdroweczka!!!

A ja jutro mam USG 3D wiec wreszcie zobaczę mojego małego łośka numer 3:tak::happy:
:-) Niani sie randeczka szykuje!:-)

Joasia jak zabek? dajesz rade?

oliwia miłego pobytu w Grecji, złap troche słonca dla nas....
bede lapac ale wlasnie mi dniesiono ze zlecial im snieg w Atenach:szok::angry::angry: no dobra jakos sie nie przejelam bo:
1. mam jeszcze dwa tyg do wyjazdu
2. doniosl mi grek a oni sniegu za czesto nie maja wiec jak im spadna dwie sniezynki to im urastaja do rangi zawieruchy:-D:-p

reklama
przyszlam powiedziec dobranoc

wlasnie skonczylam uczyc sie, bo mi sie oczy kleja a papa drze ;-) wiec mykam do wyrka

dobranoc babulki:happy:

Do góry