reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

mialam robic tatuaz, potem sie rozchorowalam, inne sprawy byly i ciagle sie nie moge zdecydowac co chce sobie zrobic. co myslicie o czyms takim?
yinyang on Flickr - Photo Sharing! (nie moge wkleic tego zdjecia bo autor zastrzegl)
wlasnie w takim miejscu bym chciala, ale taki symbol?:confused:
chyba bardziej cos takiego

tylko z tymi chinskimi napisami to ja bym chyba wolala jednak wiedziec co tam napisane;-):tak:

a tak z ciekawosci, jakie kolorki sa waszymi ulubionymi?:confused::sorry2:a ktorych nie lubicie?:confused::sorry2:macie tak ze nie czujecie sie dobrze jak np sciany sa pomalowane na jakis kolor?

A ja ostatnio mam fisia na punkcie ładnej, zdrowej skóry. Moj ostatni przebój to Nivea Q 10 - to o tyle zaskakujące, że nie lubię generalnie Nivea, poza tym stosowalam wiele bardziej wyrafinowanych kosmetykow, ale nigdy nie mialam takiej ładnej skóry jak teraz :happy2: W każdym razie tatuaże nie wchodzą w grę, szkoda mi skóry. W liceum kolczykowałam pępek i teraz bardzo żałuję, bo mam brzydkie blizny, które po dwóch ciążach są mega pouciągane.

Co do kolorów, to ja mam wiele ktore uwielbiam i wiele ktorych nie lubię. Ale nic więcej nie napisze, bo ostatnio coś mi się w tej materii zmienia. Dotychczas lubiłam żywe, egzotyczne kolory, a ostatnio bardziej wpadają mi w oko stonowane. Przepadam za niebieskim. Ale o kolorach to w ogole trudno rozmawiac, bo jest tyle odcieni.... Kolor kolorowi nierówny i do różnych rzeczy inne odcienie bym zastosowała.

A może napiszcie jakie lubicie kosmetyki?

Ja podam moje top 10 później, bo musze isc na spacer :sorry2:

reklama
helo

mam chwilke to wpadam
Milena z tata pojechali wymienic oleje w samochodzie,a ja z Hania w domu zostalysmy
mialam nadzieje zrobic pyzy lub paczki ale juz wiem ze moge zapomniec bo wlasnie wcinam dopiero sniadanie :crazy:
Hania jest tak absorbujaca ze szok
non stop cos chce :sorry2:
jak tylko ja odkladam to 5 sekund ciszy i ryk
dzis w nocy darcie sie od 4 rana do 8 :angry:
w koncu glowa mnie bolala,oczy na zapalki i mega nerw mi sie wlaczyl.... nakarmiona,przebrana,utulona,brzuszek miekki wiec brak kolki....a ta wyje
w koncu sie polozylam o 8,druga poduszka przykrylam glowe i zlew bo juz nie wyrabialam :no:
ale w tym momencie przyszedl Karol i ja wzial i moglam pospac godzine...

ogolnie jak spie 4 h na dobe to jest cos :baffled:

Milena tez odkad Hania sie pojawila ma problemy ze spaniem
juz dzisiaj mowilam do Karola ze szkoda ze srodkow nasennych dla dzieci nie ma bo i jednej i drugiej by sie przydaly

wczoraj dopiero tak zauwazylam ze cały moj poukladany dzien jaki mialam to teraz jest jeden wielki haos
musze znalezc jakis patent by znowu dzien mial rece i nogi

no to tyle z sytuacji9 domowej :-p

Niania mi sie ten plaszczyk nr 1 podoba,czytalam z wrzeszczaczem na rece to juz mam matlik czy go kupilas czy inny

Brunetko gratuluje Kubusia :-) sliczny z niego maluszek i jaki drobniutki na buzi :-)
no i witaj spowrotem :-)

piszecie o piwkach,ostatnio Karol wyciagnął takie zimne z lodowki,ze az na widok puszki jezyk mialam przy ziemi :-p

a jesli chodzi o kosmetyki to ja uzywam :
- zel do twarzy z peelingiem/zel bez peelingu glebokie oczyszczanie Loreal/Garnier
- krem matująco-nawilzający na dzien Loreal PURE ZONE/Garnier -polecam serdecznie bo sie nie blyszczy cera,dobrze matuje nawet tlusta cere
- krem EWA do twarzy intensywne nawilzanie na noc i na dizen (ja stosuje tylko na noc,krem bomba)
- krem nawilzający Johnson&Johnson do ciała,uwielbiam go,bo wspaniale nawilza i szybko sie wchlania

z kremow to wszystko ;-)

chyba sie pojde polozyc bo ledwo sie trzymam

buzka

aaaaaaaa
odnosnie Agnieszki Chylinskiej to z Karolem kiedys ja ogladalismy u Kuby Wojewodzkiego i tez tam rozmawiali o jej porodzie

i ona swoją piczke okreslila ''rozklepiducha'' :-D:-D:-D:-D
normalnie boki wtedy zrywalismy
do dzisiaj sie z rozklepiduchy smiejemy :-)

aaaaaaaa
odnosnie Agnieszki Chylinskiej to z Karolem kiedys ja ogladalismy u Kuby Wojewodzkiego i tez tam rozmawiali o jej porodzie

i ona swoją piczke okreslila ''rozklepiducha'' :-D:-D:-D:-D
normalnie boki wtedy zrywalismy
do dzisiaj sie z rozklepiduchy smiejemy :-)
tez ogladalam:-D:-D:-D. a nie rozklapiocha nazwala?:confused: anyway i tak podejscie fajne. dziewczyny, a ktoras ten jej felieton to uznala za przegiecie? ja pamietam, ze straszne bluzgi na nia za to lecialy:nerd:

widzisz Gazelka, Lilka juz nie slodzi;-)
Lila trzymaj sie!

Anusia super ze Dawid juz sie wywinal chorobie prawie. tylko ty uwazaj na siebie teraz!
tego slonca to ci zazdroszcze!:sorry2: ale tego mrozu to juz nie:sorry2:

Jade na zakupy do Auchan.
Oj chyba kupię ciemną farbę:ninja2::rolleyes2::unsure::sorry2:Powiedzcie, ze dobrze robię....plisssssss
jak juz masz kupowac farbe to tylko ciemna!:tak:

A ja ostatnio mam fisia na punkcie ładnej, zdrowej skóry. Moj ostatni przebój to Nivea Q 10 - to o tyle zaskakujące, że nie lubię generalnie Nivea, poza tym stosowalam wiele bardziej wyrafinowanych kosmetykow, ale nigdy nie mialam takiej ładnej skóry jak teraz :happy2: W każdym razie tatuaże nie wchodzą w grę, szkoda mi skóry. W liceum kolczykowałam pępek i teraz bardzo żałuję, bo mam brzydkie blizny, które po dwóch ciążach są mega pouciągane.

A może napiszcie jakie lubicie kosmetyki?
oj znam ja tego fisia!:tak: mnie nachodzi np na wlosy i paprze maseczkami i cudami regenerujacymi. nie powiem efekt zajebisty potem. albo rok temu mnie wzielo w lato na ochrone przed uv. mialam wszystko od czubka glowy po koniuszki palcow u stop wysmarowane czyms co chronilo przed promieniami uv.:tak::-D
ja mialam podobne podejscie do tatuazu jak ty ale nakrecilam sie na cos bardzo malutkiego w nieoklepanym miejscu.:tak: tylko ze nie moge wybrac wzoru i jak tak dalej pojdzie to go nigdy nie zrobie:sorry2:

a kosmetyki:
1.krem do stop Garniere "cocon gia podia". najlepszy krem do stop jakiego w zyciu uzywalam! wszystkie vishy, scholl i reszta niech sie schowa! niestety jeszcze niedostepny w polsce. (kupilam sobie dwie tubki na zime i mi opedzili z mojej slawnej torby-podrozniczki!:angry:)
2. krem do rak Vaseline Intensive Care Healthy Hands&Nail. tez jeszcze niedostepny w polsce(jakby ktoras gdzies widziala to dajcie znac;-)) paznokcie to po nim mialam jakbym sobie tipsy zalozyla:tak:
3.oliwka dla dzieci
4.emulsja do twarzy Olay Multi-Radiance
5.maseczka z blotka z morza martwego- ostatnio Avone Planet spa Facial Mud Mask.
6.Inglot Silk Warp- preparat podkladowy z jedwabiem. to jest jakies odkrycie dla mnie!!! kiedys mi sie strasznie lamaly paznokcie i chcialam lakier w naturalnym kolorze, zeby je choc odrobinke "usztywnic". znalazlam to. jak pomaluje raz-paznokcie wygladaja bardzo naturalnie. jak pomaluje dwa- wyglada jakbym miala french zrobiony u kosmetyczki!:tak: schnie blyskawicznie! kilka kolezanek juz sciagnelo ze mnie ten patent:tak:
7.tusz do rzes L'oreal Lash Architect pogrubiajacy i wydluzajacy
8. jakis balsam z drobinkami swiecacymi. ostatnio mi przypasil Tradition&Pleasure Ice Coconut body lotion. super zapach!!! i super skora po nim!!!(tez w polsce nie widzialam)
9. maski do wlosow- roznie Schwarzkopf, Elseve, Fructis itd
10. latem Kerastase Soleil Voile Protecteur-spray chroniacy przed promieniami uv
zima spray nablyszczajacy

Tez zawsze mialam ten problem, ale myć łazienki w takim uniformie nie próbowałam :-D:-D:-D
naprawde polecam:tak: i zimno mi nie bylo bo w ruchu caly czas i lazienka sprzatnieta i nie dluzylo mi sie to 15 minut;-)

choc...choc...troszkę się rozmarzyłam....widziałyście Kubusia ? ...ale sliczny, i jakie ma cudne usteczka....ehhhh jaki malutki
Brunetko Gratulację
nie widzialam ale wierze kolezankom na slowo ze jest Sliczny! Brunetko jeszcze raz wszystkiego naj!:tak:

I jezscze słowo do Olivii o tatuazu. Ja wybrałabym to mojesce ale tatuaz podłuzny, który jest narysowany wzdłuż kregoslupa:tak::tak::tak:

co do tatuażu to ja zgadzam się z Nianią zdecydowanie podłużny, ten okrągły w tym miejscu jakoś nie pasuje
tez tak mysle, tylko szukajac tatuazy na karku znalazlam tylko takie okragle. :baffled:

Olivia, ja zazwyczaj w błotku siedzialam sobie w wannie i szorowałam stopy. Niestety mam okropne stopy, muszę o nie szalenie dbać, bo inaczej pękają pięty... Muszę kiedys namowić R na takie błotko do wanny, fajnie by się ślizgało ;-) Ale jak znam życie nic z tego nie wyjdzie, bo On ma awersję na kosmetyki. Choć może Mu wytłumaczę, że facet po 30tce to już powinien :-p

Moje top 10, zaczynam od góry ;)
- szampon - Pantene (jedyny, od ktorego nie mam łupieżu :sorry2:)

- serum do włosów - Clinique "Healthy Shine Serum"

clq_65JW_250.jpg

- krem - w zależności od pory roku wybieram jakieś Vichy, a ostatnio spodobały misię kremy liftingujące :-p z firmy Ives Rocher

- mam problem z kremem pod oczy - nie znalazłam nic dobrego jeszcze...

- tonik ogórkowy Ziaja,

- do demakijażu - L`Oreal - DELIKATNY PŁYN DO DEMAKIJAŻU OCZU I UST

ddc4ec3db609835de6dfb7431b51dfec130x130.jpg

- peeling - L'Oreal - Body Expertise - Exfotonic Peeling, niech ktoś mi pokaże coś lepszego, raczej nie ma ;-)

- balsam - wspomniane Nivea Q 10 i wszelkie smarowidła Biotherm.

- nogi - na zmęczone nogi Biotherm "Happy Legs"

HL00001_L.jpg

- stopy - krem na pękające pięty Eva natura z lnianym biokompleksem. Kosmetyk idealny - działa i jest tani. No dobra, mógłby się lepiej wchłaniać :blink:

- dla ducha - Biotherm, Oleo Source Nourishing-Fortifying Radiance Elixer, do smarowania noc, cudnie pachnie i ma piękne kolorki

03894976701.jpg

O moje ulubione tematy - kosmetyki:-)
Powróce do tematu bo musze leciec robić obiadokolacje:tak:

Mam czarny łeb :szok::szok::szok:
Same zobaczcie. Wygladam jak zombie :baffled:
Zdjęcie kiepskie bo z telefonu i jestem jezscze bardziej niewyjsciowa :sorry2: Jezu chyba załuje :sorry2:

Załączniki

• DSC00257.jpeg
    DSC00257.jpeg
    24,3 KB · Wyświetleń: 49
Niania wyglądasz ładnie, i chyba nie do końca masz czarne włosy bo widać jakiś brązowawy poblask, ostatnio miałaś jasne włosy więc trzeba się przyzwyczaić, ale wg mnie jest OK :tak:

reklama
blotko+wanna+facet? ciekawa opcja. probowalam juz kapieli w pianie ale pozlizgac sie w wannie orginalniejsze;-)
o ten plyn do demakijazu oczu tez uzywam i lubie, ewentualnie Isadora ma tez fajny;-)
ja bym Gazelka wskazala na peeling mojej roboty. mi przypasowal najbardziej nad wszystkie kupowane wczesniej. :sorry2:
ja tez mam klopoty ze stopami i wlasnie Garniere najbardziej dziala. (a ten Eva, o ktorym piszesz tez uzywalam, fajny ale Garniere jeszcze fajniejszy;-))
kremy Vishy nie lubia sie z moja twarza:no: podraznienie gwarantowane.

O moje ulubione tematy - kosmetyki:-)
Powróce do tematu bo musze leciec robić obiadokolacje:tak:

Mam czarny łeb :szok::szok::szok:
Same zobaczcie. Wygladam jak zombie :baffled:
Zdjęcie kiepskie bo z telefonu i jestem jezscze bardziej niewyjsciowa :sorry2: Jezu chyba załuje :sorry2:
jak dla mnie, a pewnie Iwon i Anusia sie dolacza, wygladasz BOMBOWO!!!!! zadne tam zombi. tylko fajna laska. nie zaluj:tak::tak:

przez caly weekend obijam sie strasznie:baffled: az wstyd.:zawstydzona/y:
szymek mial wracac dzis do polski i spoznili sie na samolot rano w londynie:szok: wiec beda dopiero po polnocy:blink:usmialam sie bo moja siostra to raczej zorganizowana osoba a tu taka wpadka:-D

Do góry