reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Cześć dziewczyny
Właczając sie w dyskusję o termometrach: przerobiłam już chyba wszystkie: rtęciowy (J płacze na sam widok), paskowy na czoło (dokładność odczytu pożal sie boże! 36, 37, 38, 39 i 40 st. C :baffled: ), elektroniczny (co minute inny odczyt, tragedia!) i w końcu kupiliśmy Brauna do ucha (Carrefure za 129 PLN chyba) i jest spokój: dwie sekundy mierzenia, temp. zawsze taka sama (kilka razy próbowałam dla porównania wyników) i J nie płacze, nie wierzga, nie wyrywa się - POLECAM.

W sprawie wspomnień:

4thjdwp.jpg

śliczności.......

a z nowości: od czerwca Julia idzie do żłobka :baffled: :baffled: :dry: :dry: :dry: :baffled: :baffled: :baffled: :eek: :sick: :sick:

reklama
Dobra :-) choć teraz mam takiego lenia, ze nawet grzebać na allegro mi się nei chce :-p :cool2:

Po tej watróbce :eek:

A ja po steku z ziemniakami i szczawiówce :eek: Piję sobie teraz kawę i się odprężam poobiednio ;-)

Dziewczyny, a zdradźcie, w jakim celu zakupujecie tą nianię? Z tego, co wiem, jest pomocna, kiedy ma się małe dziecko, bo np. słyszy się, gdy ono płacze. A przy takim większym szkrabie w jakim kontekście ona się przydaje? Pytam, bo może ominęłam jakiś przydatny gadżet :-p

A ja po steku z ziemniakami i szczawiówce :eek: Piję sobie teraz kawę i się odprężam poobiednio ;-)

Dziewczyny, a zdradźcie, w jakim celu zakupujecie tą nianię? Z tego, co wiem, jest pomocna, kiedy ma się małe dziecko, bo np. słyszy się, gdy ono płacze. A przy takim większym szkrabie w jakim kontekście ona się przydaje? Pytam, bo może ominęłam jakiś przydatny gadżet :-p

co by siedząc w ogrodzie dziecko usłyszec :tak: :-) :-p :cool2:

Piąteczka, Kornel też. Tylko, że mój entuzjazm jest chyba nieco większy- cieszę się, że idzie do dzieci :sorry2: Ale ja już to przerabiałam, a Wy pewnie po raz pierwszy, hę?

no do żłobka to po raz pierwszy :tak: :tak: :tak: a wśród dzieci to już jest odkąd wróciłam do pracy, czyli od ponad pół roku: nasza opiekunka ma sporo siostrzeńców i koleżanek z dziećmi w Julki wieku, więc to nie nowość. raczej obawiam się o to jak będzie znosila żłobek pod względem zdrowotnym :dry:

O to samo miałam spytać:tak:
Ja nianie sprzedałam jakieś 3,4 miesiące temu

myśl myśl myśl....:ninja: :ninja: :ninja: ;-)

co by siedząc w ogrodzie dziecko usłyszec :tak: :-) :-p :cool2:

no...na przykład :cool2:

na wakacjach np jak młody pójdzie spać, zeby móc chociaż na troszke odejsc..:-p
ale wszytskie mają zasięg do 300 m a linii prostej:baffled: wiec za daleko nie polezę :-p
znajomi mówili mi ze sa takie nianie co mają zasięg do 3 km :-p :cool2: i takiej własnie z łosiem szukamy :laugh2:

Ps. I tak znając siebie nie oddale się na dalej niz balkon u naszych znajomych w pokoju obok. Dygam sie jakoś :cool2:

Klaudia kupiliście go w aptece?
Na allegro trochę się boję ze względu na transport
Kupiliśmy przez internet, ale nie na allegro, tylko w jakimś sklepie. Ł. to kupował, więc nie wiem skąd.
No i ile mniej więcej może kosztować?
Kosztował ok. 140 zł. Ja go naprawdę polecam, tyle że trzeba się nauczyć nim mierzyć temperaturkę, bo jak się za płytko wsadzi, to tak jak pisała Dorotka wychodzi, że mały ma np. 35 stopni.
Klaudia pisala , ze jest w 100% gotowa na drugiego dzidziusia. Nie chce myslec co sie w tej Grecji bedzie dzialo :-D :-p
Oj, będzie się działo :-D Już się nie mogę doczekać :-D :-D

reklama
Wiki nie zazdroszcze:no: moja siostra ma podobna sytuacje. najpierw ni z gruszki ni z pietruszki poproszono ja zeby byla swiadkiem na slubie u kuzyna. po niecalym roku poproszono zeby zostala chrzestna. nastepnie mloda para weszla w ostry konflikt z tesciowa (bardzo nieprzyjemne akcje sie tam dzialy-rekoczyny, policje, sady itd:no: :-(). moja siostra starala sie byc neutralna wobec obydwu stron. niestety po okolo roku oni zerwali kontakty z cala rodzina. od jakis 5 lat moja siostra dziecka nie widziala. nie mamy pojecia gdzie mieszkaja, nie mamy telefonu. imie dziecka jeszcze pamietamy ale jak tak dalej pojdzie to kto wie.
co do tego czy ta dziewczynka bedzie tesknila czy tez nie. to mi sie osobiscie wydaje i to tylko moje zdanie ze jednak bedzie. nie chodzi mi ze bedzie tesknila za twoim mezem jako konkretna osoba ale za "chrzestnym". cos jak dziecko wychowywane tylko przez matke, ktore nie ma kontaktu z ojcem, nie teskni za nim jako osoba. ale jak inne dzieci mowia o "tacie" ono tez chce miec "tate" i np grac z nim w pilke. i pyta dlaczego nie ma taty. mam nadzieje ze rozumiesz co mam na mysli.
ja na waszym miejscu na pewno bym pofatygowala sie do kosciola. w kazdym badz razie wasza i tylko wasza decyzja:tak:

Do góry