reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Nie zgodze sie z Gogą - mnie wody chlusnely cala sila na stojaco wlasnie, potem w pozycji siedzacej troche sie saczyly, a na porodowce chlustal, kiedy stalam.
Na szczescie mialam skurcze co 2-3 min, ktore niestety jak reka odjal w szpitalu, wiec mnie uraczyli oksytocyna, i to faktycznie boli znacznie bardziej, niz skurcze naturalne....

reklama
Widze ze obawy to my wszytskie jednakowe mamy. Ja jeszcze sie staram nie myslec o porodzie - zalozylam ze to jeszcze nie w tym tygodniu sie wydarzy wiec martwienie sie przesuwam na przyszly tydzien ;D

Goga, to moze jeszcze przyjda te sny, a jak przyjda to ciekawe beda napewno :)
Ze spaniem to i ja mailam klopoty swego czasu, ale jakos ostatnio Bogu dzieki nie moge narzekac ani troszke. Nie mam pojecia od czego to zalezy, bo przeciez brzuch wiekszy teraz. Spimy zawsze przy otwartm oknie i mi tak fajnie czasem zawiewa, moze to to? ;)

Brunetko przepiekny Twoj synus :)
Czasem ludzie mowia, ze wszystkie noworodki wygladaja tak samo, ale ja sie z tym nigdy nie zgodze, bo tak sie roznia od siebie te nasze malenstwa :laugh:

Ja jakoś nie mam takich problemów może dlatego że mam ustalony termin cesarki a narazie nie zanosi sie na to aby coś zaczeło sie wcześniej..... ale gdyby sie zaczeło to też jakoś tak ufam, że kiedy zacznie sie to bede wiedziałą ze sie zaczeło....

A co do snó to mam różne o ciązy, erotyczne itp. czasem dobre sny czasem koszmarki....

z tego co pamietam to Mani w poprzedniej ciazy wody chlusnely w sklepie tak ze w butach chlupalo... etraz zmykam na ostatnie zajecia ze szkoly rodzenia...

A wiesz Martuska, że my też spimy przy otwartym oknie, ale jakoś niewiele mi to pomaga. Może dziś będzie lepiej, bo u nas od rana pochmurno, chłodno, co jakiś czas pada - nareszcie da się żyć...

A to, że wody na stojąco nie chlustają to gdzieś czytałam, dlatego tak napisałam. Mogę się na sto procent wypowiadać tylko o tym, co się dzieje na leżąco - a to akurat się zgadzało z tym, co czytałam. Ale namieszałam ;)

reklama
Czesc kochane!
Ja ciagle jak struta i tylko chwilke moge tu posiedziec, pelno oowiazkow, ukladania w szafkach no i moja cycolina, dziewczyny nie mam czasu wchodzic narazie na inne forumy wiec pytam sie eas moze wy mi odpowiecie. jak jest tak goraco to mozna juz wychodzic na spacer z mala? i

Do góry