reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Melll z okazji imienin
okazjeroza8ri0.jpg

Zapewne Ci już wszyscy życzenia składali
Twoja twarz była wesoła i uśmiechnięta
Lecz została osoba w oddali, która
Także o Tobie pamieta, która także Tobie życzy:
Dużo szczęścia i słodyczy
Wielkich przygód, miłych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń.

reklama
Oliviaa szkoda,że wcześniej nie pokazałaś tych pięknych Aten nocą..........na bank,zamiast majteczek w podręcznym,musiałabyś zabrałać mnie:-p:sorry:;-)
trzeba mi bylo wierzyc na slowo ze Ateny sa sliczne!:tak:;-) bielizna sie jednak zmiescila w bagazu glownym, wiec miejsca w podrecznym mialam dla ciebie:-)

a zauwazylam,ze kazdy kosmetyk ktory używamy dluzej niz miesiac przestaje działac, dlatego zmieniam ciągle :tak:
o wlasnie! ja mam dokladnie tak samo. no moze ze dwa miesiace dzialaja. kupuje jakis specyfik, ciesze sie jaka mam super skore a po dwoch miesiacach dupa.

Aaa, już mi się troszeczkę znudziłyście. Ciągle tylko dzieciach i chorobach gadacie ;-):-) Ileż można?? Dlatego postanowiłam sobie znaleźć nowe koleżanki :-)
nadal nic nie rozumiem ale dobra:-p;-)
gratulacje dla Maciusia!:-)
co do wstawania to Szymonowi zdarzy sie wstac w kiepskim humorze. za to Niccolo praktycznie za kazdym razem jak wstaje po poludniu to ma humor okropny. dostaje wtedy predko jogurt albo monte na zapchanie paszczy i humor mu sie poprawia od razu:tak:

Klaudia , dzięki za odpowiedź w sprawie mufinek( chyba na forum to tylko jeszcze ja nie robiłam :zawstydzona/y::-p)
i ja:sorry2:
Anikaa jestem dumna! ja tez juz nie raz wyklocam sie w kolejkach w przychodni. najbardziej mnie irytuja ludzie ktorzy maja np 5 numerek i przychodza o 12(jak lekarz przyjmuje od 9). wtedy sa pewni ze wchodza z marszu:angry: raz zrobilam taka akcje na korytarzu, poustawialam wszystkich. azpotem jak przxyszla pani i zapytala czy moze tylko wejsc bez kolejki po recepte, to wszyscy inni pacjenci spojrzeli sie na mnie i powiedzieli chorem ze jak ja sie zgodze to ok:-D:tak::-p

Weronisia jest the best w swoich tekstach!!!!:tak::-)

nie? :sorry: ło jeziu to co ja ?:eek: to która ma tefala ingenio co?:sorry:
Mell:tak: pamietam bo jej przytakiwalam ze tefal fajny:tak:

Hehe dobre. :-D:-D
Miałyśmy założyć ten wątek z tekstami dzieci i co?
no wlasnie i co?:-)

Też bym się bała. Ale Ona bardzo wierzyla, że w domu lepiej wszystko się ulozy niż w szpitalu. Poza tym byla na lini z polożną - jakby co to szybka jazda do szpitala. To byl Jej drugi porod, więc już jakieś pojęcie o tym miała. No i przygotowywala sie dlugo - czytala na necie, rozmawiala z dziewczynami ktore to przeszly, lekarzem.
wow! gratulacje dla kolezanki:-)ale odwazna babka!:tak: z tego co czytalam kiedys w kazdym kraju jak chcesz rodzic w domu ta sa odpowiedznie przepisy. np do szpitala nie moze byc dalej niz iles tam kilometrow, mieszkanie nie moze byc wyzej niz na pierwszym pietrze itd itp. ale pierwszy raz sie spotkalam zeby pozwolili rodzic kobiecie samej bez nawet pielegniarki. ja bym chyba jednak miala strasznego stracha!:sorry2:

Gazelka a jak opiekunka?

chyba mogę się pochwalić,że odpieluchowywanie mamy za sobą........moje dziecko dowiodło,że nawet ból,jaki odczuwała podczas szycia głowy i w dwie nocki po nim,nie spowodował niekontrolowanego posikania się........od łikendu kończymy z pieluchą w nocy.........miało być od poniedziałku,ale z wiadomych przyczyn zostało przesunięte,chociaż niepotrzebnie.........jestem bardzo zadowolona z mojego dziecka:happy::happy::happy::happy::happy:
o matko, a co sie stalo?:szok:

to tak odpowiadam sama do siebie ;-):-p ze nic nie szykujemy na walentynki bo jakoś to święto do nas nie przemawia.
dokladnie to samo. bojkotuje je na calej lini niezaleznie od tego czy mam Walentynka czy nie:tak: moje romantyczne nastawienie do tego swieta chyba wam zobrazuje jak je spedzilam w tym roku: poszlam sobie do kina na romantyczny dramat "Sweeney Todd" i ogladalam jak Johny Deep podrzyna gardla okolo 50 osobom:-D

Elfiko prezent super!:tak:
Lilka corcie masz przesliczne!:tak:

Tak ja o tym wiem:tak:, ale jak widze ile tego wypada, to chciałabym choć trochę spowolnic to wypadanie.
Mam odzywke Seboradin, ale taka śmierdząca, ze aż nie chce się jej uzywac.:baffled::confused::-p
musisz odczekac. ja lykam skrzypovite juz wieki. a w wakacje jak sie rozchorowalam i zalapalam ostre przemeczenie orgaizmu, ze az glos stracilam to i wlosy wylecialy garsciami. i ta skrzypovita i odzywki i spreye przeciw promienia uv i maseczki nic nie pomogly. co ma wypasc musi wypasc.
A wczoraj kupowalam malej sloiczki i co zobaczylam? Brokuly są od 4go miesiąca :szok: Czyli Ona może a ja nie? :oo::surprised::hmm:
czas sie pogodzic moja droga:tak: teraz juz tylko tak bedzie-jej wolno w miniowkach tobie nie, jej wolno na randki tobie nie itd itp:-p:-D;-)

Cześć Olivia. No ja na Twoim miejscu, to bym się na maksa wkurzyła tym śniegiem :tak:
no z jednej strony sie wkurzylam. ale z drugiej takie wielkie "halo" jakie oni zrobili z tych 10cm sniegu to mnie rozbrajalo:-D:-D:-D wyobrazcie sobie ze dzieciaki w calej Attyce(ichnie wojewodztwo Mazowieckie) nie poszly do szkol w poniedzialek:-D:-D wszyscy pozakladali lancuchy na opony:-D:-D:-D w tv krolowaly hasla "grecja pod sneigami", "grecja znokaltowana przez sniegi", "grecja w snieznym zacisku":-D:-D relacje 24h na dobe na wszystkich kanalach. nawet lotnisko stanelo:-D:-D:-D przypomne 10cm sniegu!

Ale zajrzałam, nikogo nie było więc poszłam na inne wątki :happy2:
to gdzie ty lazisz?:confused::-p

U naz zapisy do przedszkola tez od 1 marca.
Ja się bardzo cieszę, że Maciuś pójdzie do przedszkola. Zawsze to dla niego jakieś urozmaicenie. Ciagle tylko ze mną, albo z babcią, a tak to sie przynajmniej z innymi dzieciakami pobawi.
a ile sie nauczy od tych dzieci!:tak::-)

Tusia ja mam nadzieje ze ty nie jestes jakas wrozka albo jasnowidz....bo mi blizniakow jeszcze brakuje!!:szok: chyba bym zwariowala
choc u K.w rodzinie w kazdym pokoleniu sa blizniaki
dokladnie tak samo pomyslalam, ze ci ta idea przypadnie do gustu:-D

hej dziewczyny,
pamiętacie mnie?;-)

olivia i lila szczególnie:-) gratulacje i trzymam kciuki za nowe lipcówki
podziwiam lilę... serio tak szybko wrócić po porodzie do formy, żeby zmajstrować dzidziolka to sztuka:tak: fajna taka duża rodzinka
ten tego, eeee????:baffled::szok: czy ja o czyms nie wiem?:szok:

Dziewczyny w czym na codzień sypiacie ?:cool2:
1.koszulki na ramiaczkach+szorciki, jak cieplo. nie znosze koszul wszelakich i nie sypiam w nich!
2.pidzama satynowa-jak zimniej. teraz upatrzylam jeszcze jedna w Tchibo bawelniana i stwierdzilam ze kupie na wszelki wypadek
3.nago:-p uwielbiam spac nago!:tak:

Wiecie co.. z tymi samoopalaczami to sie chyba nic nie da zrobic bo to co śmierdzi to jest własnie ten składnik brązujacy a on jest chyba we wszystkich balsamach. Wydaje taki zapach w reakcji na ciepło ciała
:tak::tak::tak: zgadza sie to jest ten skladnik:tak:

by the way Niania super ze Marcel jednak sie przekrecil!:-):tak:

co do tekstow malusinskich to, na ur Szymka byl Niccolo i trzyletni Wiktor. po jakims czasie Wiktor mowi do mamy: "mama! ten Niccolo taki duzi chopcyk a wcale nie mowi! no nic nie mowi!"
mama: "nie kochanie, Niccolo mowi tylko w innym jezyku"
Wiktor po chwilce: "nie, on wcale nie mow, ja go sluchalem. a taki on duzi":-D:-D

Klaudia trzymam kciuki za suwaczek:tak:
Tusia, mala jest sliczna!:tak:

ale mnie zirytowala ostatnio nasza klasa. zaczeli sie odzywac ludzie ktorych interesuje tylko jak ci szpileczke wkloc! ostatnio takiej jednej odpisalam na maila ze "zyje, meza brak, dzieci brak, domu z basenem brak, limuzyn brak" i ze jak chce zapytac o cos konkretniejszego to niech zapyta jak czlowiek:dry:

Kasia jak Martynka? reszta chorych jak tam?

ad 1 ...może Oliwia. W końcu jest na spontanicznym wyjeździe..może się tam dziać
ad 2.jak to ???:szok: ...
Oliviaa szczegóły proszę:-p:laugh2:

ad1. no dzialo sie dzialo. ale nie przewiduje ze po tym dzianiu sie poprawia statystyki w przyroscie ludnosci:-p
ad2. moj lektor ma samochod z komputerem czy jak to sie tam mowi i mu sie cos zepsulo. w gr nie potrafili naprawic wiec to po bozym narodzeniu przywiozl do pl i oddal jednemu chlopakowi. tak wyszlo ze sie chlopak nie wyrobil z naprawa zanim lektor wyjechal na ferie i mnie poprosil zebym to przywiozla. powiem tylko tyle, ze samolot mialam o 11.05 a dokladnie o 11.03 dostalam do reki to cholerstwo. potem zrobilam bieg przez lotnisko, kolejki do gate'ow i te sprawy, final call x2, eskorta poza kolejkami przez pracownikow lotniska, osobisty transport do samolotu, a efekt 30 mniut opoznienia!:-p
przyznam sie ze mi sie to zdarza po raz drugi w zyciu:-p :zawstydzona/y:ale po raz pierwszy z mojej winy;-):-D

cześć Olivia widzę że wróciłaś:-)

a martynia ok ,dzięki

szykuję się na jutro do pracy więc zmykam
znowu przez to mam mdłości blee:dry:

olać to dzisiaj był cudny dzień:tak:a kuchnia wymalowana :tak:odrazu milej w domku

łosiek pojechał sobie na dwie godziny do pracy,to sobie przyszłam zajrzeć,co tu się działo...........i widzę,że Oliviaa nadrabiała zaległości:-p:-)

Olivioo Otylia,jako mała wiercipięta uwielbia sobie włazić na wszelkiego rodzaju powierzchnie znajdujące się ponad podłogą,czego skutkiem był upadek(w dzień Twojego odlotu)i rozcięta głowa(trzy szwy założone-dziś już ściągnięte)trochę krwi,mało płaczu i pełna współpraca na pogotowiu chirurgicznym mojego dziecka.........ot i taka przygoda,która i tak niczego nie nauczyła mojej córci:baffled:

hihihi no to zrobiłyśmy Ci Hanti nieswiadomie przyjemnośc urodzinkową :tak::-):-D;-) a co do łosia to wspólczuje, co to za okaz,ktory o takim waznym dniu zapomina?!!
Musi teraz dać dwa prezenty-- jeden bo sie nalezy a drugi bo za kare :tak:

była pyszna kolacja......tralalala.........i dzisiaj zakupy w Wałbrzychu:happy2::-):happy2::happy2::sorry2:można powiedzieć,że jestem zadowolana:-p

reklama
tak sobie przeglądam allegro i niestety butów w mojej rozmiarówce jest BARDZO MAŁO:baffled::confused::shocked2:

Do góry