reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Teraz ma taki fajny etap mówienia śmiesznych tekstów np mówi do gości:
"jestem jeszcze troszkę mała, ale urosnę i będę duża jak mama i jak będę duża to będę piła kawę i mówiła holera jasna"
albo:do babeczki w tramwaju: " ja mam duże oczy, bo mi tak urosły"
Dziadek na walentynki przyniósł jej w opakowaniu takie buty na obcasie, pomadkę i pierdułki jakieś tam były no i stoi z tym w progu, Maja tak patrzy z daleka na to, troche podeszła i ogłąda nie biorac do ręki, po chwili mówi : "wcale nie głupie"
:)

reklama
Cześc dziewuchy!
Ale jaja, Lilka, normalnie w szoku jestem. Mnie się wydaję, ze to będzie dziewczynka, albo bliźniaczki :p ;).
.

Tusia ja mam nadzieje ze ty nie jestes jakas wrozka albo jasnowidz....bo mi blizniakow jeszcze brakuje!!:szok: chyba bym zwariowala
choc u K.w rodzinie w kazdym pokoleniu sa blizniaki

co do next girl to tak sie nastawiamy....Karol juz nawet imie wybral:-)

ok my ubrane,znikamy na podworko;-)

A co do tego sikania to moja nieraz ma takie dni pod rząd ze popuszcza, raz na jakies dwa miesiące takie akcje, czy to normalne u dzieci? wasze tez tak mają? czy miały?

Daria nie ale jak byłam w niedzielę u znajomych to była tam dziewczynka 3 letnia, która od jakiegoś miesiąca zaczęła robić w majty :baffled:. Robili jej badania i wszystko jest ok. Podobno to normalne i samo powinno przejść.

Tusia ja mam nadzieje ze ty nie jestes jakas wrozka albo jasnowidz....bo mi blizniakow jeszcze brakuje!!:szok: chyba bym zwariowala

hi hi,dałabys radę. Wszystko zależy od temperamentow dzieci i obrotności rodzica. Kolezanka moja ma czworo dzieci (same aniołki), wielki dom ja mam jedno mały domek a zawsze jakoś do tyłu przy niej jestem. Ma zawsze wysprzątane na cacy, jakies ciasta wiecznie piecze i taka zadbana jest, ze ho ho. a u mnie wiecznie gdzies pajęczyny wiszą, gary wiecznie puste i nog nie golę codziennie.

A co do tego sikania to moja nieraz ma takie dni pod rząd ze popuszcza, raz na jakies dwa miesiące takie akcje, czy to normalne u dzieci? wasze tez tak mają? czy miały?

czesc Tuśka :-)
Mój tez tak ma z tym posikiwaniem. Czase puszcza kroplekę na majtki, zwłaszcza jak jest zajety albo bawimy sie w coś emocjonującego.

Twoją wróżką jestem ja :cool2: Wywrózyłam Ci ciążę i wróżę Ci syncia ;-)Miałaś pewnie mega jajeczkowanie i poszło :-p:-)

Otylia ma zapalenie oskrzeli(ponoć dopiero się rozwija)oraz zawalone gardło i zgadnijcie,jaki antybiotyk dostała:confused::sorry2:...........Klacid,jakby można było inny:dry::angry:cała Polska się nim leczy,więc i my też:wściekła/y::no:
ciekawa jestem,jak mała go będzie łykać:baffled::confused::shocked2:

reklama
Otylia ma zapalenie oskrzeli(ponoć dopiero się rozwija)oraz zawalone gardło i zgadnijcie,jaki antybiotyk dostała:confused::sorry2:...........Klacid,jakby można było inny:dry::angry:cała Polska się nim leczy,więc i my też:wściekła/y::no:
ciekawa jestem,jak mała go będzie łykać:baffled::confused::shocked2:

o rety, to ja szczerze współczuję.

Miejmy nadzieję, że Otylka będzie chciała współpracować.

Do góry