reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Właśnie odebrałam wyniki badania krwi Guci i conajmniej połowa cyferek nie mieści się w normach :szok: Chyba muszę się przygotować na anemię, bo Hemoglobina wyniosła 10,5 (norma 12-16), a Hematokryt 28,8 (norma 37-47). Miala ktoras do czynienia z anemią u takiego maluszka?

reklama
czesc babulki :happy:

u nas Karol dalej chory,my sie trzymamy ale Hani oczko zaczelo ropiec :-( przemywamy ale poprawy narazie nie ma
jutro jedziemy z malutką na kontrole,jestem ciekawa ile przybrala :happy:

Dziewczyny, musze podjąć decyzje - szczepioc na wirusa rota czy nie? Juz kiedys ten problem poruszalam, no i waham sie, bo to kosztuje kupę kasy :angry: W ogole teraz to sie wiele rzeczy zmienilo. Nasze lipcowe nie maja nawet 2,5 roku, a tu już nowe wytyczne, zasady. Np teraz dzieciom podaje się obok witaminy D dodatkowo witaminę K :confused2:

co do wit.K ,to Hania tuz po porodzie dostala szczepionke z nią

jak wychodzilismy do domu to sie mnie zapytali czy chce dziecko szczepic przeciw gruzlicy,bo w Norwegii sa zadkie przypadki gruzlicy ale poza granicami gruzlica czesciej sie zdarza i czy wyrazam zgode,oczywiscie wyrazilam zgode
teraz jutro jak jedziemy do tej przychodni dzieciecej to musimy porownac szczepienia w PL Mileny i wszystkie braki Milena bedzie miala tutaj podane

babki zobaczcie co znalazłam na portalu naszaklasa.pl

hihihihhi to ja w 1991 :)
( na gorze, głupia mina, sukienka z pieskiem :confused2:)

super portal
i ja tam jestem od moze dwoch tygodni :happy:
fajnie widziec gdzie ludzi rozwialo po swiecie i nawiazywac kontakty ktore sie urwaly 9 lat temu :happy:
Asia bym cie nie poznala :-) jakbys nie napisala gdzie stoisz

Ta szczepionka kosztuje w sumie ok. 700 zł. A biorącpod uwagę koszt reszty skojarzonych, to koszt szczepien zaczyna przechodzić w tysiące złotych :wściekła/y:

o kurcze :szok::szok::szok::szok: szokujaca cena
przegiecie...

Czy macie pojęcie co może oznaczać, że dziecku trzęsą się usta? Nie jest to z zimna - ale wygląda albo jakby malutka się bała, albo bardzo marzła. Wg mnie to po prostu niedojrzałość układu nerwowego, ale wg pediatry musimy isc do neurologa i nie chcieli nam przez to zrobić szczepień wczoraj.

wg Tracy czesące sie usteczka sa z zimna,chlodu
i u nas tak faktycznie jest
np.po kapieli,jak malą odwijam i chce ubrac
wtedy zaczyna gwaltownie plakac i wlasnie dolna warga jej lata

a Jagodce czesto sie tak zdarza czy tez w okreslonych sytuacjach?

no i ja zapisalam sobie link do fotoksiazki :-) zobacze o co tam chodzi i kto wie :-)

wg Tracy czesące sie usteczka sa z zimna,chlodu
i u nas tak faktycznie jest
np.po kapieli,jak malą odwijam i chce ubrac
wtedy zaczyna gwaltownie plakac i wlasnie dolna warga jej lata

a Jagodce czesto sie tak zdarza czy tez w okreslonych sytuacjach?

Jej się bardzo często trzęsą usta - zazwyczaj gdy następuje jakaś zmiana - bierze się Ją na ręce, wystraszy się, to tak jakby każda (jakakolwiek) Jej reakcja zaczynała się od drgania ust

Edzia, dawaj link jeszcze raz do tego albumu, bo nie chce mi sie przegladac kilka ładnych stron do tylu na wątku, może też bym się zmobilizowała i zrobiła Dawidkowi taki album:sorry:
to rozkrecilam biznes na bb;-) szkoda ze nie wlasny:eek::-D

Czy macie pojęcie co może oznaczać, że dziecku trzęsą się usta? Nie jest to z zimna - ale wygląda albo jakby malutka się bała, albo bardzo marzła. Wg mnie to po prostu niedojrzałość układu nerwowego, ale wg pediatry musimy isc do neurologa i nie chcieli nam przez to zrobić szczepień wczoraj.
mysle tak samo-niedojrzalosc ukladu nerwowego. ale nigdy nic nie wiadomo. moze cos innego tez sie tak objawia?

Klaudia NiaNia jak zdrowko?
Niezła ta Twoja kolezanka :szok::szok::szok::-D
no czepiaj sie, czepiaj. ona robila to sa jej;-)

Dzięks Olivia:elvis::elvis::elvis:

łosiek przywiózł mi te neszczęsne;-) Quzo(jest to Pantelis,ja się za nic nie znam na greckich wódkach),bo pomylił to z inną wódką,a pamiętał,że ja coś takiego kiedyś próbowałam u jego rodziny w Niemczech..........no i teraz chętnie je sobie czymś urozmaicę..........ihihihihihihihi
ja proponuje rzed obfitym obiadem sobie kieliszeczek walnac, ewentualnie po. :tak: tym przepisom nie ufam.

no mięsko to sama jagnięcina.............ale ja się zawsze zastanawiam ile taki facet wart jest w łóżku,czy tyle samo co jego ciało:sorry2:;-):tak:
z mojego (skromnego) doswiadczenia stwierdzam ze facet jest tyle wart w lozku ile warte jest to co ma w glowie-wyobraznia, fantazja, pomyslowosc, czulosc itd.:tak:

Właśnie odebrałam wyniki badania krwi Guci i conajmniej połowa cyferek nie mieści się w normach :szok: Chyba muszę się przygotować na anemię, bo Hemoglobina wyniosła 10,5 (norma 12-16), a Hematokryt 28,8 (norma 37-47). Miala ktoras do czynienia z anemią u takiego maluszka?

Damian mi się anemizował,było podawane żelazo w kropelkach i kwas foliowy(tylko,że to było dwanascie lat wstecz)bynajmniej nie za bardzoe jego organizm tolerował żelazo i była opcja podania w zastrzyku,ale się wszystko unormowało

siostry syn miał podawane,poprzez transfuzje,coś tam odwirowane z jej krwi,ale on był wczaśnaikiem i wtedy leżał jeszcze w szpitalnym inkubatorze

Gazelko zdrówka dla Jagusi:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:trzymam kciuki,oby wszystko szybciutko wróciło do normy(no i moze przez takie niedobory w organiźmie,malutkiej trzęsą się usteczka?)

a tak ogolnie to witam panie:zawstydzona/y::tak:
i zegnam panie. zrobilam dzis maraton po pieciu bankach rano i sie ostro zdziwilam.:crazy: w jednym to sie chcialam juz zapytac czy przypadkiem komunizm wrocil, a ja nie zauwazylam:no::szok:
opowiem pozniej, lece na zajecia. znow sam na sam:-p:-p:-p to juz trzeci raz z rzedu, ostatnim razem sie skonczyly piciem wodki w barze:-p:-p:-D
milego popoludnia, papa:-)

Liluś zdróweczka dla chorego oczka Hani:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

a Karola musisz kochana chyba dobrze wygrzać i wypieścić:laugh2::-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:tak:choróbsko szybciorem mu minie.......hihihihiihi

reklama
kobitki nie wiecie co z Elen???,nie widać jej tu ostatnio:-:)-:)-(

zajrzę później.............piszcie kochane

Do góry