reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ostatnio podjęłam akcję "odkurczakowywania" nas :-) Ciagle tylko te piersi, udka itp. (może dlatego ja ciągle mówię "kurcze"?!?!?) Kupiłam ostatnio cielęcinkę (z myślą o Maćku głównie) i taka była dobra, że kujce pół porcji mu zjadłam :zawstydzona/y:
No właśnie, a jakie mięsa wasze dzieci jadają??

I jeszcze jedno pytanie: ile dzieciaków śpi już w nocy bez pampercha?? Maksiu i Weroniczka napewno. Ktoś jeszcze? Ja coś nie mogę się za to wziąć, bo Maciek ciągle się budzi z mokrą pieluchą.

u nas z mięcha kujcaki, wieprzaki, cielęciaki, wołowiniaki, rybki... I ciasteczka ZOO, po których M uważa, że mama miała w brzuszku dzidziusia, a Maciuś miał kotka :sorry2:

reklama
ale spacer nie wypał :wściekła/y:
kurde tyle czasu szykowania na wariata by zadna sie nei zagrzala- wychodzimy a tu deszcz pada :baffled:
fajny snieg spadl i teraz deszcz bleeeeeeee
Mila w kombinezonie pomykała,ale my z Hania sie werandowałysmy :baffled:
a tak chcialam pochodzic

widziałam te w galerii - no i gdzie ta płacząca Hania, hę??? tylko dwa grzeczne Aniołki widziałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

taaa :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lilka no to cudownie! tzn gratuluje po cichutku i oby tak dalej!:tak::-)

;-) oby oby....:happy2:

a co do zdjec to chyba was wszystkie bijemy na glowe bo my to od urodzenia Mili mamy pare tysiecy zdjec z tego moze ze 50 wywolanych :-p:-p:-p:-p

i tez pare dni temu mnie naszło,i powiedzialam Karolowi ze stopniowo trzeba co miesiac jakas sume wywolywac zdjec bo bez przesady,ale wszystko mamy na plytach

Wiecie co, do dzisiaj nie zrobiliśmy papierowych odbitek zdjęć Julci.
Przeraża mnie suma jaką trzeba będzie wydać jak się w końcu za to zabierzemy:nerd:
Mam wybrane najfajniejsze zdjęcia do któregoś tam momentu ale chyba ten moment był jesienią ubiegłego roku:szok:
Co zrobić z tym fantem? i co z albumami? no masakra, aż się spociłam jak sobie o tym teraz pomyślałam:shocked2:
to ja wam wszystkim zmartwionym rzuce pomysl. zalapalam to od mojej kuzynki z Niemiec. ona notorycznie nie wywoluje zdjec swojej coreczki tylko robi albumy. okazalo sie ze juz w polsce jest taka opcja dostepna. wejdzcie na Fotoksiążka - Twój własny fotoalbum | Fotoksiążki to oryginalny prezent na święta. sciaga sie program i bardzo szybko mozna stworzyc album. opcji jest milion. zdjecia pionowo, w rzedach, poziomo, na ukos, porozrzucane. jedno, dwa, piec na stronie. kolor tla mozna wybrac, pododawac komentarze, podpisy. potem internetem wysyla sie do drukarni i odbiera we wskazanym przez nas sklepie(punktow jest bardzo duzo Rossman, Tesco, Fotojoker itp). daja sobie chyba 7 dni roboczych ale juz po dwoch paczka czekala na mnie w Rossmanie:-)
jak dla mnie to jest niesamowity i kreatywny pomysl.
ja zrobilam jako prezent urodzinowy dla pana idealnego ze zdjeciami jego autorstwa. zaplacilam 93 zl za 26 stron w twardej plociennej okladce. wyszlo zajebiscie-jedno zdjecie na stronie, czarne tlo, podpisy pod kazdym zdjeciem. an na okladce umiescilam jego robiacego zdjecie odbitego w lustrze. plus jego imie i nazwisko wyszlo jak album z ksiegarni!:tak::-)
dwa lata temu dziadkowi na 80-te urodziny zrobilismy album z drzewem genealogicznym na pierwszej str i dalej zdjeciami wszystkich. dumny potem to obnosil po calym miescie.
mozecie porobic np albumy z kazdego roku dziecka, albo prezent dla dziadkow pod choinke ze zdjeciami pociech:tak: zreszta wejdzcie na strone tam sa przykladowe albumy.
to ja poprosze na priva!:sorry2:
Teraz będzie o boskich teściowych!!:baffled:
:-( Klaudia, az sie sama wkurzylam jak to przeczytalam.:no: a mowia ze "pomoc" babcina niezastapiona:no:

kujce to teraz was wszystkie wiadomościami z mojej linii frontu rozłoże na łopatki
- po pierwsze Nisia od jakiegoś tygodnia sika i robi kupy tylko i wyłacznie w majtki no przesadzam siku czasami jej sie uda zawołac
Spi z pieluchą , ktora uwaga- rano jest zupełnie sucha a moje dziecko zaraz jak wstanie maszeruje na nocnik samo :baffled: potem juz leje w gacie :wściekła/y:
W kwietniu bedzie rok jak lata bez pieluchy i co? Dupa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
- po drugie mam ręke usztywnioną w nadgarstki bo...... jestem za gruba :wściekła/y: wywalilam sie w niedziele, reką podparlam i sobie ją uszczerbiłam :wściekła/y: prawą :wściekła/y:
-po trzecie mój róg przybiera kolor fioletu :wściekła/y:
-po czwarte Weronika polozyla sie z misiem na kanape zeby " go uspac mamusiu" i padła :-):-):-) jes jes jes
- po piąte zapomnialam obiad ugotowac :sorry2:

A wiecie, ze listopad to nasz miesiac :-p Za własnie stuknęły nam 3 lata :-):-):-)
Pierwszy post napisany był 3 listopada przez jakiś anonim.
A z naszej gwardii jako pierwsza napisała Mania 15 listopada :-):-):-)

STO LAT STO LAT NIECH ZYJĄ ZYJA NAM
:wink::wink::wink::wink:

Lilka ja Cie nie chce martwić ale moja Weronika ryczała pół roku, brzuch w większości miała miekki
Jak ja brałam na ręce to cichła
Po wykonaniu serii badan wyszło ze ma zła perystaltyke jelit i ...KOLKE
Wiec ten brzuch to chyba nie zawsze musi byc twardy
Jesli cos malej szkodzi to ją ten brzuszekmoze bolec, nie musi byc twardy

Z mięch jadamy wszystko bo moje dziecko tez przyswaja wyłącznie kotleciki, klopsiki itp.
Kupuje, przepuszczam przez maszynke , przemycam warzywa i klopsikuje każdy rodzaj miesa :tak:

Oliviaa, chyba Ty pytałaś o moją dietkę? :sorry2: Otóż nic specjalnego nie robię, po prostu mam ograniczenie do 1200 kalorii i dwa razy w tygodniu biegnę na aerobik.

Przykładowy jadłospis przy diecie 1200 kcal:

1. śniadanie- dwie kanapki razowe bez masła z polędwicą
2. drugie śniadanie- jogurt, danio, jabłko lub inny owoc
3. obiadek- kotlet, surówka, zupa
4. kolacja- dwie parówki drobiowe plus dwie kromki pieczywa razowego lub dwie deski z wkładką ;-)

Wariacji jest sporo, także z głodu nie przymieram ;-) Bardziej mnie męczy monotonia posiłków, dlatego staramy się z kumpelą, która też jest na diecie wynajdować sobie różne nowe przepisy (np. przynosimy do pracy sałatki itp)

A propo, idę policzyć kaloryjki, bo jestem po obiadku, potem pyszna kawka (Elen :-p:sorry2:) i do roboty. Nie chce mi się, dzisiaj mam leniwca :ninja2::rolleyes2:
widzialam jakies dwa tyg temu wywiad z Maciag bo nastepna wydala ksiazke kucharska!(cos jeszcze oprocz kucharskim sie wydaje teraz?:confused:) i ona wyskoczyla z jakas dieta rozdzielna. poszperalam po internecie i mi sie spodobala. staram sie bardziej lub mniej jej trzymac i chyba rzeczywiscie widze efekty. podlapalam jeszcze jeden patent od niej. powiedziala ze ?jak mamy ochote na czekolade, to zastanowmy sie co to moze znaczyc? moze nam brakuje magnezu. zrobmy sobie takie prawdziwe kakao" ja notorycznie jem jogurt naturalny z kakaem granulowanym(ze niby mniej kaloryczny sobie wmawiam;-)) i zaczelam tez takie zwykle kakao dosypywac. rzeczywiscie nie mam ochoty na slodycze!:szok::szok::-p wczesnie obowiazkowo musial byc batonik, czekoladka, sliweczki w czekoladzie. cos musialam zjecs kazdego dnia i staralam sie z trudem ograniczyc do jednej rzeczy na dzien:baffled: a teraz nie mama ochoty!:-)

Rany, te zdjęcia. To jakaś zmora normalnie. Ja nawet ich nie mam zgranych na płytki, tylko wszystko w kompie. Jak mi tak kiedyś siądzie sprzęcicho, to będzie.
pamietam, ze komus sie chyba to juz na bb przytracilo?:confused: ze stracil plytki ze zdjeciami. tak sie wtedy przestraszylam ze zaczelam wypytywac znajomuch fotografow co robic zeby nie miec takich niespodzianek. powiedzieli ze trzeba jednak zainwestowac w lepsze plytki(a nie te przy kasie w supermarkecie;-)) i ZAWSZE ale to ZAWSZE nagrywac na dwie identyczne plytki! a najlepiej to kupic zapasowy dysk twardy i tam trzymac.
u nas z mięcha kujcaki, wieprzaki, cielęciaki, wołowiniaki, rybki... I ciasteczka ZOO, po których M uważa, że mama miała w brzuszku dzidziusia, a Maciuś miał kotka :sorry2:
:-D:-D:-D:-D:-D no laski nie wiedzialaysmy ze mam y jeszcze jedna ciezarowke na bb. a raczej ciezarowca. a urodzil juz tego kotka czy ciagle Macius w ciazy?:-D:-D:-D

kujce to teraz was wszystkie wiadomościami z mojej linii frontu rozłoże na łopatki
- po pierwsze Nisia od jakiegoś tygodnia sika i robi kupy tylko i wyłacznie w majtki no przesadzam siku czasami jej sie uda zawołac
Spi z pieluchą , ktora uwaga- rano jest zupełnie sucha a moje dziecko zaraz jak wstanie maszeruje na nocnik samo :baffled: potem juz leje w gacie :wściekła/y:
W kwietniu bedzie rok jak lata bez pieluchy i co? Dupa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
- po drugie mam ręke usztywnioną w nadgarstki bo...... jestem za gruba :wściekła/y: wywalilam sie w niedziele, reką podparlam i sobie ją uszczerbiłam :wściekła/y: prawą :wściekła/y:
-po trzecie mój róg przybiera kolor fioletu :wściekła/y:
-po czwarte Weronika polozyla sie z misiem na kanape zeby " go uspac mamusiu" i padła :-):-):-) jes jes jes
- po piąte zapomnialam obiad ugotowac :sorry2:
1. uups:sorry2: a zapytalas Weronisie dlaczego tak robi?:sorry2:
2. za gruba? to wlasnie znaczy Elfik ze jestes chucherko!!! ja zaliczylam ta sama akcje jak maialam 18 lat tylko ze ja swoja prawice zlamalam i piec tyg w gipsie mialam:no: uwazaj na raczke
3. korektor?:sorry2:
4. :-D
5. a co ktos cie sprawdza? nie ma to nie ma. jedzcie kanapki;-)

A wiecie, ze listopad to nasz miesiac :-p Za własnie stuknęły nam 3 lata :-):-):-)
Pierwszy post napisany był 3 listopada przez jakiś anonim.
A z naszej gwardii jako pierwsza napisała Mania 15 listopada :-):-):-)

STO LAT STO LAT NIECH ZYJĄ ZYJA NAM :wink::wink::wink::wink:
JESZCZE RAZ, JESZCZE RAZ NIECH ŻYJĄ, ŻYJĄ NAM:happy2::happy2::happy2::happy2:

reklama
Do góry