reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a ja dzisiaj weszlam na wage i mam juz mniej niz jak zaszlam w ciaze :happy:
co mnie bardzo ucieszylo :-)

WOW!!! Gratulacje :-)
Ja mam od jakiegos czasu zasadę nieważenia się bo mam dość swoich schiz z powodu nie spadającej wagi :-(. Jeszcze mnie nieraz nachodzą doły, ale cóż chyba muszę sie pogodzic z myślą, ze nigdy już nie wrócę do swojej wagi sprzed ciąży...

Hej :)

Z kremow dla dzieci polecam Delfi z belli - lepiej sie rozsmarowywuje niż nivea, a sklad ten sam - cynk, pantheenol czy jak sie to pisze..

Cynk na twarz? A mi się wydawało że to na pupcię.....

reklama
my teraz mieszkamy na górze,zasiedlonej of kors
i wczoraj jechalismy (zjezdzalismy z gory) do znajomych i...wpadlismy na zakrecie w poslizg :szok::szok:
a z naprzeciwka jechaly samochody...Karol walczył z poslizgiem a nas auta mijały:szok:
opony zimowe juz mamy,tutaj zima jeszcze na dobre sie nie zaczeła...a tu taki nr.......

normalnie teraz sie boje o Karola jak diabli :-(
bo on codziennie o 5 rano jedzie do pracy:-(
qrcze jakby cos sie mu stalo.....normalnie mam schizy od wczoraj :-(

drogi dalej sa ok,ale ta nasza gora mnie teraz przeraza..

:szok::szok::szok: dobrze, że nic się Wam nie stało...

Niania, BOMBA. !!!!!!!!
nie masz czego żalować, wogóle masz boskie oczy:sorry2: a w połączeniu z ciemnymi wlosami, wyglądasz świetnie:cool2::cool2::cool2:
zresztą reszta lipcówek napewno podzieli moje zdanie:-p:-p
oooo! no! oo! dokladnie tak!:tak:(zreszta juz pisalam;-))

zapomniałam ,że jak moje włosy zaczynają przypominac siano to uzywam jakies 2 tygodnie tego i znowu jest dobrze

Oliviaa Inglot Silk Warp- preparat podkladowy z jedwabiem używam juz kilka lat i to jest dla mnie rewelacja paznokciowa
Chyba udało mi sie nawet zxarazic nim Joasie :tak::-p
:tak: kiedys siedzialam u kolezanki w pracy i ona przylukala te moje paznokcie ale pipka nic nie powiedziala. poszla do domu i trzy godziny polerowala swoje bo mi "zazdroscila". dopiero po kilku dniach polerowania sie zapytala co ja robie ze swoimi?:-D
Elfik, a jak dokladnie sie nazywa ta odzyweczka do wlosow? wyprobuje i ja:tak:
Hejoo :happy:

Kosmetyki na tapecie- to jest to, co lubię najbardziej :cool2: Będę musiała dokładnie przestudiować Wasze propozycje, a póki co Gazelko, specjalnie dla Ciebie mój aktualny zestaw ;-)

- tusz do rzęs ostatnio Loreal telescopic
- cienie różnie, z naciskiem na Astor (mają fajną konstsyencję, nie rozmazują się)
- krem antycellulit z Avonu
ten Avon sie dla mnie nie nadaje, choc wiele osob go zachwala.
twoj wybor tuszu i cieni do powiek Iwon popieram w stu procenatch. odnosze wrazenie ze Telescopic i Lash Architect to jest ten sam tusz (bardzo dobry zreszta)tylko jeden ma innowacyjna szczoteczke. a ja wlasnie dzis bylam na zakupach i kupilam Lash Architect bo zapomnialam, ze Telescopic w moim wypadku by sie lepiej nadal z ta smiszna szczoteczka:-(
by the way, pamietacie moja irracjonalna potrzebe posiadania torebki kopertowki? to kupujac tusz wzielam jeszcze puder True Match Minerals. o taki
18928ml3.jpg

i dostalam w prezencie torebke kopertowke projektu Zienia:szok::-p

Dzień dobry wszystkim.Jak tam po niedzieli ?Widze że sporo czytania mnie czeka
sporo? Lipcowki w zastoju sa. zwykle to trzeba bylo nadrabiac po 15 stron, a teraz szkoda gadac:sorry2:

Uciekam do roboty, dzisiaj zdecydowałam się zostać po godzinach, bo mam niewyróbkę, więc jakby co, nie było mnie tu dziś rano :ninja2:;-)
hmm, ciekawe kiedy Iwon wreszcie wpadnie i przedstawi nam swoja liste kosmetykow? no ciekawe?;-):-D

ps.Iwon a ta twoja nocka to wypasiona:-D:-D:-D

Gardło nadal mnie boli :baffled:
Halls?:sorry2:

Czesc , jestem i ja :-) Totalnie zwalona bo w pracy cały dzien intensywnej 'zabawy':baffled:
Zaraz się zwijam na aerobik :-p

U nas generalnie dobrze.
Przyzwyczajam się do ciemnych włosów :blink: Troche sie wypłykały wiec faktycznie jest trochę lepiej i trochę brązowiej. Teraz intensywna regenaracja :tak::tak::tak: I na wiosne powinno być lepiej :-p No chyba zeby jakies ...........rozjasnianko :-D:-D:-D:-D Nie przysięgam!!:-)

Co do kosmetyków:
1. włosy - szampon, odzywka, maska, ampułki - Kerastase :tak: , ostatnio Goldwell (zajebiscie nabłyszcza nawet zniszczone włosy:tak:)
2. Ciało - ELANCYL Krem na rozstępy dla kobiet w ciąży (gazelka:cool2:) i ostatnio tez Nivea Q10 krem modelujący

3. Twarz - kremy tu róznie Olay, Matiz-krem upiekszający, Loreal

4. Malowanie - podkład wypełniający zmarszczki Vichy, Tusz - tu róznie ostatnio Telescopic, puder brazujący Yves Saint Laurent (kupiłam w wakacje na bezcółwce :-p) - polecam jest czadowy, cieni prawie nie uzywam, mam brazową kredkę z gabeczką do rozmazywania co daje efekt przydymienia :tak:

5. Paznkocie - Peggy Sage uwielbiam lakier French Manicure i inne rzeczy z serii do paznokci:-)

6. Antyperspirant Dove:-p

7. Pasta wybielająca do zebow sensodyne :-p

8. Perfumy - Escape-Calvin Klein, Angel - Thierry mugler

I bez tego zyc nie mogę :ninja2::ninja2::ninja2::wink::rofl:

po 30 h pytania "słucham" "kawa z mlekiem czy czarna" lub " cos jeszcze?" mam lekko dosc......nogi mnie bola sakramencko, nie mowiac o kregosłupie i o guzie na głowie :baffled::baffled::baffled:
:tak: skad ja znam te klimaty?:-D na nogi polecam 15 minut lezenia z uniesionymi wysoko(zwykle opartymi o sciane w moim wypadku) po kazdym dniu pracy. Joasia a stanowisko ze tak powiem stacjonarne mialas czy musialas latac miedzy jakismis stolikami?

Kasiu jak Martynka? widac jakas poprawe? Leki dzialaja?
a tak przy okazji kosmetyków chciałabym poruszyć temet suplementów diety: czy któraś z was bierze coś na włosy, skórę, paznokcie???? bo zaczynam wyglądać jak jakaś zjawa, w ciągu 4 tygodni schudłam 3 kg, włosy mi lecą, paznokcie sie łamią :-:)-:)-( po prostu tragedia, buuu :-(
ja biore Skrzypovite juz bardzo dlugo(od 2005r. mowia ze pierwsze efekty przychodza dopiero po trzech-pieciu miesiacach. potwierdzam). czasem mi sie zdarza miec przerwy ze dwa tyg jak zapominam kupic nowe opakowanie.:zawstydzona/y: lubie sobie polykac Capivit A+E hydro (czy jakos tak sie to nazywa) i raczej tyle. czasem mi sie zdarzy zarzyc opakowanie multiwitamin.

My wczoraj bylismy w Krakowie na zakupach, wróciłam cała happy, bo zrobiłam transakcję miesiąca. Kupiłam sobie golfik za... 1 zł. Dziewczyny w tym sklepie

PRIVATE MEMBER
przy zakupie dwóch rzeczy, trzecią dostajecie za 1 zł!!!!!! :szok: Kupiłam sobie kremowy golfik, mój mąż bluzę a pani mówi, prosze sobie jeszcze coś wybrać, to zapłaci pani za tę rzecz 1zł. Nie mogłam nic znaleźć, więc wzięłam drugi taki sam golfik tylko czarny :-) A normalnie ten golf kosztuje 101 zł :szok::szok: Więc kto ma ten sklep w pobliżu to polecam.
Klaudia, to poszalalas. fajne takie promocje nie?:-) ja swego czasu kupujac komplet bielizny w Mistique moglam kupic drugi stanik za 1gr!(kosztowal 85zl):szok::-) to kupilam i jeszcze stringi i mialam dwa komplety za smieszna sume:tak: pamietam ze dawalam wam cynk o tej promocji:tak:

Hej :) Ja już nauczylam sie przewijac z zamkniętymi oczami i podsypiam przy karmieniu :-p Do tego pisze lewą ręką na klawiaturze z dziecięciem na drugim ręku, umiem jednoczesnie uspokajać Jagódkę i karmić Macka. Jeszcze tylko sie waham pilnować dzieci i jednoczesnie gotować, ale to kwestia czasu :-)
jak uczennica Julinka;-):-D

dzięki za Wasze listy kosmetyków :-)
Gazelka swietny temat rzucilas!:tak::tak: ja juz dzisiaj przy okazji zakupow wachalam to cudenko zielone z Biothermu!:tak: rzeczywiscie super zapach! kojarzy mi sie z czyms ale nie pamietam teraz z czym i tak to za mna chodzi pol dnia. jakis kosmetyk tak pachnie na pewno!:confused:

Gazelaczku Lierac to kosmetyki francuskie. Tutaj masz stronkę www.alesgroupe.com.pl :happy: Sama zaczęłam ich używać niedawno, kupuję je w aptece przez allegro. Do tanich nie należą, ale są naprawdę rewelacyjne :tak: Zwłaszcza ta maseczka nawilżająca czyni cuda. Na pewno jeszcze sięgnę po tą serię :-p

Podgląduję tylko :ninja2: Jestem jeszcze w pracy :nerd:

reklama
Co do kosmetyków:
1. włosy - ostatnio Goldwell (zajebiscie nabłyszcza nawet zniszczone włosy:tak:)

4. Malowanie - , mam brazową kredkę z gabeczką do rozmazywania co daje efekt przydymienia :tak:

7. Pasta wybielająca do zebow sensodyne :-p

8. Perfumy - Escape-Calvin Klein, Angel - Thierry mugler

I bez tego zyc nie mogę :ninja2::ninja2::ninja2::wink::rofl:
1.juz kolejna osoba wspomina ta marke. zainteresuje sie tym bardziej ze mam hopla na punkcie blyszczacych wlosow:tak:
4. a wlasnie! tez mam wierna jestem od 6! lat. uzywam Isadora bo ta z Clinique ma nie ten odcien brazu.
7. a nie masz przez ta wybielajaca paste nadwrazliwych zebow? u mnie sie tak zawsze konczy. stosuje dwa tyg i goracej kawy sie nie napije.
8. Klein zajebisty, a Mugler dla mnie troszke za bardzo "ciezki":tak:

Lilka ty nie prorokuj czarnych scenariuszy! Karlos na pewno nie ma co robic tylko o piatej rano wpadac w poslizgi jak jedzie do roboty!;-) daj chlopu zyc i nie mysl o tym! nie ma sensu sie dreczyc.

pisalam wczoraj ze moja siostra sie z szymkiem spoznila na samolot z Londynu? no to zamiast wyleciec o 9 to siedzieli na lotnisku od 10 i czekali na samolot o 19.30!:szok: potem bylo opoznienie i jeszcze jedno i jeszcze jedno i jeszcze jedno i opady! po 22 ich poinformowali ze leca ale chyba nie do warszawy!:szok:(nikt nie wie o co im chodzilo bo przeciez w warszawie pogoda byla ok) i laskawie o 23.05 wystartowali. do domu dojechali po 3 w nocy. a teraz sobie wyobrazcie dwuletnie dziecko w tym wszystkim:no:

Do góry