Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Moj ginekolog z kolei twierdzi,że nadmierna higiena powoduje to ,ze tak często zapadamy na rozne choroby
Jako przykład podał mi cyganki ( podobno ma 3 pacjentki)- myją sie raz w tygodniu i nie chorują
powinnysmy z nich brac przyklad;-) Znam diewczyny co podmywaja sie sama woda bez mydla (czy plynu do higieny) Moze chociaz odbyt przejada mydlem bo... ;-)
Tak serio to niezle feromonki musza sie wydobywac z tamtych okolic. Co zrobic skoro takie czyscioszki z nas to musimy to przyplacic infekcja raz za czas;-)
Ja tam plunu do higieny nie uzywam, bo wcale nei jestem do nich przekonana, za to okolice ktore moga sie zainfekowac od miesiaca myje szarym mydlem. Jednak ginka powiedziala tak mojej przyjaciolce i wyprobowuje ten patent.
O irygacjach z jogurtow naturalnych tez slyszalam i nawet probowalam ze dwa razy. Zawsze to tansze niz Lactovaginal np.
Generalnei mysle, ze srodowisko w jakim zyjemy i stres tez powoduja czestsze infekcje u nas. Choc moze sa w srod nas takie szczesciary co to nigdy nie mialy tego typu problemow?
Jak Nisia????? działa ten drugi antybiotyk? Napiszcie proszę jak Wasze dzieci te leki zjadają? chętnie czy na siłę? U nas tak różnie, ale najczęściej w pozycji zaklinowano - przytrzymano-machająco -wyrywającej
alus ja tez nie pomoge, Kuba uwielbia leki i syropki
"Mamo daj sylopu, mniam pysne" i za chwile kaszle i sie krzywi.
Alka u mnie jak u dziewczyn Alek wrecz prosilby sie o leki. Ja daje mu Calcium jak czuje, ze mogloby go cos wziac. Raz mial antybiotyk i wcinal ze smakiem.
Wiatmy Edzie znowu na froncie. Super, ze mialas taka odskocznie i z cala pewnoscia naladowalas baterie ;-)
Dzieki za gratki