reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
hej!

Wlasnie zmarzlam na świątecznym spacerku. I rozgrzewam się herbatką :-)

Dziś zakaz handlu i w związku z tym duże wzięcie ma stacja Statoil, na ktorej sporo można kupic. Cała dzielnica kierowała się dziś na stację, więc i my poszlismy. Na... hot-dogi :happy2:

Olivia - zgadzam się - ból ucha jest okropny! Podobno jeszcze rodzenie kamienia z nerki daje moc przeżyć :baffled:

Kasiu, rozumiem Cię, że chcesz się pozbyć pieluch. Tym bardziej że wszystkie dzieci dookoła już po odwyku, no i bez pieluchy wygodniej. Kiedyś rozmawiałam z pediatrą i babka powiedziała, że do 3go roku życia dziecko wykształca fizjologiczne umiejętności do treningu nocnikowego. A do 4go ma czas na załapanie o co chodzi. U Martyni na pewno pójdzie szybciej, bo mała rozumie o co chodzi :tak: Daj Jej czas - może teraz jest na etapie, że "załapuje" coś innego i dopiero za jakiś czas będzie gotowa porzucić pieluszkę.

A u Edzi Julia w końcu po odpieluchowaniu? Jakoś nie załapałam, a miałyśmy razem odzwyczająć dzieci :confused:

To pytanie do mnie czy do Iwon?
Jesli do mnie to znaczy,że pytasz czy możesz sobie taka fryzurke strzelic/
Jasne :tak: bedziesz miala nawet lepiej bo juz masz wystarczającą długośc wlosów do takiego szalenstwa a do tego przyznam,ze mogłabys ciekawie wyglądac w takim odcieniu rudości :tak::tak::tak:

Hanti, dawaj z nową fryzurą, elf ma rację, z Twoją długością włosów masz duże pole do popisu ;-)

dzięki kochane...........bardzo mi się podoba ta fryzurka i odcień też(kiedyś taki miałam),chociaż lepiej czuję się teraz w ciemnym brązie+kilka cieńkich pasemek blond

zrobię sobie wydruk fryzurki,a ze łosiek przyjeżdża w środę mogę sobie pobiec do fryzjera:tak::tak::tak:

hanti fajne fotki powklejałaś bardzo mi się podobają te dwa ostatnie z zameczkami
a i spódnieczka Twoja mi się spodobała chyba pierwsze zdjęcie:tak:

ja prawie wogóle nie chodzę w spódnicach
nadal nie opuszcza mnie komleks (nabawionych dzięki teściowej )chudych nóżek:tak:

dziękuję pięknie Kasieńko........latem bardzo chętnie biegam w spódniczkach i mam ich kilka,chociaz i jesienią zakladam do kozaków.........a co do moich nóżek,to raczej sa za grube.......hihihihihihi

uwielbiam wąchać facetów tzn lubię męskie perfuma
czasami specjalnie chodzę po galeryjkach bo tam pełno się kręci wypachnionych facetów
prawie same ciacha mniammmniam:-p
to dokłanie,jak ja........uwielbiam fajnie pachnących facetów:-p:-p:-p:-p:-p

Anusia fajnie masz że Dawidek bez pielusi
to chyba tylko mój uparciuszek z pieluchą:-:)wściekła/y:

dzisiaj się zdenerwowałam
staram się w ciągu dnia małej ściągać pieluchę i jak ona chce siusiu to woła że chce pieluche
jak zrobi to ściąga
próbowałam dzisiaj nie zakładać i zachęcać na nocniczek
i klapa totalna zsiusiała się w majteczki
poszła spać i co chwilke płacze przez sen wołając mamusiu oddaj pieluszkę proszę :-(

ja naprawdę nie wiem czy ja za bardzo naciskam czy powinnam czy nie
pasuję
nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo nie chce siadać ani na toaletę ,ani na nocnik ani na krzesełko takie z nocniczkiem

dziewczyny co robić
czy my się kiedyś odpieluszkujemy mam wrażenie że to nigdy nie nastąpi:no:

dodam że żadne zachęty słodyczami i niespodziankami
nie pomagają
ciągle jej mówię że jest dużym przedszkolakiem i tylko malutkie bobaski noszą pieluszki
jak próbowałam ściemniać że się skończyły to mi powiedziała że są w sklepie i trzeba kupić:baffled:

i tylko kupując każdą kolejną paczkę pieluch wkurzam się niesamowicie

a już kompletnie mnie dobijają wszyscy dookoła mówiąc że taka duża dziewczynka a my ją w pieluchach trzymamy

kk...jasne że tak i to z wielką ochotą to robimy:angry::wściekła/y:

chyba łapię doła przez te pieluchy
co robię aż tak bardzo nie tak:-(

Kasia u nas to samo,już tyle razy próbowałam,by Otylka odzwyczaiła się od pieluchy i nic,nawet jak jeden dzień w miarę było dobrze,to następne dwa do bani .......... ona chyba z ta pieluchą do szkoły pójdzie:-:)-:)-(

sama nie wiem co robic:confused::baffled::baffled:

jeśli chodzi o depilacje,ja zawsze depiluję maszynką,bo inaczej miałam zapalenie.........zawsze chciałam sprawdzić wosk,ale boję się bólu

piątek miałam pod znakiem PORZĄDEK,odgruzowywałam dwie chałupki,a wieczorkiem wybrałam się na spotkanko klasowe z podstawówki
a tak wygladaliśmy.......widać mnie?
0026943289uy6.jpg

i powiem szczerze,że niby bawiłam się dobrze do ranka(raz instytucja babcia spisała się na medal i przypilnowała mi dzieci),jakoś tak nie do końca jestem zadowolona.........chyba bardziej brakuje mi Radka,niż myślałam.........wolałabym to z nim imprezować i podchmielona wracać do chatki na jego ramieniu,a nie samotnie taryfą

dodam jeszcze,że jako osoba niepaląca,byłam wczoraj strasznie chora,głowa mało mi nie pękła,niby nie wypiłam dużo,ale kaca miałam od dymu.........dla mnie knajpki mogły by byc podzielone

pościel zmieniam średnio raz na trzy tygodnie i lubię sprzątać swoje mieszkanko,chociaż ostatnio,kiedy Otylcia potrafi mi nabroić w jednym kącie,gdy ja czyszczę inny,jestem poirytowana,że w kółko robię to samo i nie mam czasu na inne części mieszkania:dry::baffled::tak:

reklama
Klaudus ile masz brac ten antybiotyk? Ja powiem Ci chyba bym sie tym nie przejela za bardzo w planowaniu kolejnego potomka. Przeciez zaplodnione jajeczko wedruje sobie okolo dwoch tygodni przechodzac podzialy roznorakie i wtedy wcale nie odzywia sie krwia, a kozysta z zapasu jaki jest w kom. jajowej. Dopiero potem jak sie zagniezdza w macicy to zaczyna "doic" mame, a wtedy to Ty juz bedziesz po antybiotyku najpewniej;-) Ja mysle , ze antybiotyk nie moze zaszkodzic przy palnowaniu, tym bardziej, ze zdrowa jestes.

Wspolczuje bolu :elvis::elvis:

Kaludia w Twojej sprawie mam takie samo zdanie jak Martusia- antybiotyk na 100% nie zaszkodzi kiedy jajeczko jest na etapie wędrówki, jeszcze troche czasu minie zanim sie zagnieździ.Zaufaj troche naturze, ona wie co robi :tak:

Elwiski dla Ciebie
Tak mówicie??? Kurcze, ja tak sobie jakoś ubzdurałam, że lepiej teraz nie działać. Ale skoro tak mówicie, to może rzeczywiście niech natura zdecyduje :-)
ale ja mam inny problem. mi strasznie wrastaja wloski i za nic nie moge sobie poradzic z tym! nie ma roznicy czy uzywam depilatora, maszynki, wosku i czy chodzi o nogi czy o okolice bikini! przyznam ze mnie to wkurza niemilosiernie!!!:wściekła/y: jakis sposob?
Ja miałam Olivia własnie to samo. Jak się depilowałam depilatorem, to potem miałam nogi całe w czerwone kropki ropne, w których pod skórą sobie rosły włoski. Jak się depilowałam u kosmetyczki ciepłym woskiem, to było lepiej, ale i tak trochę wrastały. Dlatego się zdecydowałam na laser i teraz mam spokój.:-)

Do góry