reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
od kilku dni jak zaglądam tutaj to mam wrażenie że wszyscy chorzy i obolali
na dodatek ja też - mi rozwala się wszystko w krzyzu i w biodrach, bo chyba Jagódka ma ochotę na więcej miejsca

laski czy my już takie stetryczałe jesteśmy????? :szok::szok::szok:

od kilku dni jak zaglądam tutaj to mam wrażenie że wszyscy chorzy i obolali
na dodatek ja też - mi rozwala się wszystko w krzyzu i w biodrach, bo chyba Jagódka ma ochotę na więcej miejsca

laski czy my już takie stetryczałe jesteśmy????? :szok::szok::szok:

ja nie :-p:-p:-p:-p
zgłasza sie zdrowa mama zdrowego dziecka :-)

A jak? :confused: Serio pytam, bo po cichu podziwiam Cię za tą konsekwencję i trzymanie dzieciaka krótko, a sama nie do końca tak potrafię. Zdradź, jak reagujesz w sytuacji jak ta ze ścierką? :sorry2:

zawsze zwracam uwagę i proponuję co innego mógłby powiedzieć

wiecie co, mnie to aż przeraża, bo ja w takich sytuacjach nie umiem nie zwrócić uwagi :sorry2:

Przykładowo, gdy Maciek coś wymusza krzykiem (wiecie jakie dzieci potrafią być niecierpliwe) to mówię Mu, że gdy krzyczy to ja nie rozumiem co mówi i że lepiej będzie jeśli powie "poproszę". Poza tym ja lubię Jego "poproszę" z takim francuskim "r" ;-)

hmm to jest zdjęcie jeszcze sprzed wizyty u fryzjera :sorry2:

:-D:-D:-D

wiesz Nenius, ładnej dziewczynie we wszystkim ładnie ;-)

a w ogóle, to skąd macie tyle czasu, żeby ciągle zmieniać zdjęcia w avatorku? Mi po pierwsze nikt ich nie robi i musze sama gimnastykować się przed lustrem, a po drugie nie mam czasu :wściekła/y:

zawsze zwracam uwagę i proponuję co innego mógłby powiedzieć

Aaaa, to ja też tak robię :tak: I Gazelko nie pękaj, ja też non stop nawijam młodemu o zasadach dobrego wychowania. Dzieki temu moje dziecko potrafi:
1. szybko podnieść zabawkę, kiedy nią w nerwach rzuci o ziemię
2. wyrzucić po sobie pieluszkę (taką mamy zasadę, że pieluchę wyrzuca właściciel ;-))
3. umyć raczki przed jedzeniem i po przyjściu do domku
4. ładnie się z każdym przywitac i pożegnać
5.mówić dziękuję. I tak można u nas często usłyszeć: dziekuje miko, dziekuje auto, dziekuje selek (przyp. red. za wszystko co dostanie zawsze ładnie dziękuje, wymieniając przy tym przedmioty, za które jest wdzięczny :-p)

reklama
:-D:-D:-D

wiesz Nenius, ładnej dziewczynie we wszystkim ładnie ;-)

a w ogóle, to skąd macie tyle czasu, żeby ciągle zmieniać zdjęcia w avatorku? Mi po pierwsze nikt ich nie robi i musze sama gimnastykować się przed lustrem, a po drugie nie mam czasu :wściekła/y:

ale mi się miło zrobiło :-D:-D:-D:-D:-D:-D:cool2::laugh2::rofl2:

o robienie mi zdjęć muszę się trochę upominać bo generalnie to głównie ja robię zdjęcia, no chyba że jestem u siostry ;-). A co do wstawiania, hihihi to taki przerywnik w pracy jak np. coś jem albo szef gdzieś pojedzie ;-);-);-)

Do góry