reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

My zamierzamy kupic Radek VII z Klupsia
mam pytanko czy wiecie moze jaki materacyk do lozeczka jest najlepszy bo juz mam glowe kwadratowa, kokos, pianka, gryka, laczone sama nie wiem a w sklepach nie bardzo umieja powiedziec o roznicach

reklama
Uff dobrnęłam.
Wczoraj cały dzionek spędziłam u mamy i poszalałam z nią troche po sklepach. Kupiłam całą torbe ciuszków i dziś rtoche piore. I to co wyschnie pakuję do łózeczka i tym sposobem niebawem całe bedzie rzeczy do...prasowania.
A dziś musze wyruszyć po koszule do szpitala. Nie mam żadnej, tylko piżamkę, ale ją to moge załozyć tylko przed cc, na cc dotanę taką szpitalną , a potem to już tylko moje zostaną do użytku, więc zakup konieczny.

Ja słyszałam, że najelpszy jest kokosowo-piankowy (mieszany).Taki z reszta kupilismy.
Sam kokos jest za twardy. To podobno optymalny wybór.

my wzięliśmy kokosowo-gryczany
tylko że ja nie pamietam kiedy na ktora stronę przekladac ::) Podobno na początku lepsza jest jednak warstwa, a potem przeklada sie materac na drugą stronę. Może któraś wie to?

A ja za każdym razem jak ide oglądac wózki to decyduję się na inny. Zwariować można!!!
Musze isć i kupić i koniec kropka.

Sylwia co do materaców to ja kupiłam kokosowo-gryczany. Ponoć ten jest najlepszy (zgłupieć można ;)), bo kokos jest twardy, a na stronie gryczanej, jak dzidzia będzie większa to może ćwiczyć stópki, aby nie mieć płaskostopia. Te ćwiczenia to takie pocieranie stópką o materac , bo wyczuwa się przez niego takie malutkie ziarenka.

Nianiu witaj po urlopiku :)

Wiecie co. Mam kilka rozstepów na piersiach. Pod brodawkami :-( Na brzuskzu narazie nie widać, ale pewnie tez sie zjawią.
Myslicie, że da się to jezscze czymś uratowac??

A jak Wasza waga?Ja mam na plus  juz 11 kg.

Czyli na początek strona kokosowa, bo twardsza i lepsza na kręgosłup.

Choć wiecie co jak kupowałam ten materac i zapytałam sprzedawcę o rade to ten powiedział,że to zależy co lekarz zaleci.
Ostatecznie zdecydowaliśmy na taki najlepszy,żeby jakby co lekarz nie miał zastrzeżeń.
Przecież nie będę czekała z zakupem materaca aż do narodzin. :-[ I kupiłam.

reklama
Ja narazie nie mam żadnych rozstępów na brzuchu, na piersiach tez nic nowego nie wypatrzyłam. I mam nadzieję że się przed nimi uchronię???
Boję się tego momentu jak brzuch opada, bo wtedy o rozstępy najłatwiej. może mnie to ominie, w końcu rodze 1.5 tygodnia przed terminem???

Oj Wiki to co piszesz wcale nie jest pocieszające. Człowiek się cieszy że w ciązy gładziutki, a tu po porodzie masz babo placek :p

Do góry