elfiko
lipcowe mamy ´05
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na TVN mówili, ze dzisiaj w Tatrach snieg, a to w sumie nie daleko od Ciebie... :-Cześć kobity:-)
ale zimno..brr...siedzę w swetrze i grubych spodniach z dresu
gdzie to ciepełko![]()
BUAHHAHAHHAHHAHAAno jaaa to już jakby nie noszę od jakichś 30 lat
Co do Julki to jeszcze nie rezygnuję. Czekam nie wiem na co, chyba na powera, który być może w końcu nadjedzieNo i czekam na 3 dzień u Was, jeśli jest on rzeczywiście przełomowy to może warto się wysilić przez te pierwsze 2 dni.
A w kwestii ilości czasu czy jego jakości w spędzaniu go z dzieckiem to mam swoje zdanie, wynikające oczywiście z mojego punktu widzenia, czyli z pozycji kury domowej, niepracującej zawodowo.
podobno wróci - po 20 ma być nawet 25 st. C !!!!Kurde, ale zimno. A u Iwon to już podobno lodówka - widziałam, że w tamtych stronach 14 stopni
Ja to nigdy nie mogę się przestawić z sezonu letniego na jesienno-zimowy. Najchętniej dalej bym chodziła w sandałkach, krótkim rękawku itp. Mam nadzieję, że lato jeszcze wróci.
Hihi, no mam nadzieję :-)
Ja go ostatnio szkoliłam w druga stronę, bo jak byliśmy w niedzielę na obiedzie, to po obiadku teściowa podeszła do Maćka i wytarła mu buzię myjakiem (tym, którym wyciera zlewozmywak!!!!!!!!) Łukasz na szczęście na nią skoczył, ale ona i tak wie swoje. A ja od niedzieli Maćka szkolę, żeby jak babcia będzie mu chciała wytrzeć buzię myjką, mówił "Nie myjakiem!!!!!' Wczoraj zrobiłam eksperyment i po jedzeniu podeszłam do niego z myjką, bo chciałam wytrzeć stolik, a on "Mamooo, nie myjakiem!!!!"![]()
Ale śliczna Nisia :-)
U nas też nie przymują z pampersami.a u nas do przedszkola nie przyjmują dzieciaczków z pampersamito nie wiem kiedy my się zapiszemy, chyba od razu do zerówki;-)
Elen nawet mnienie straszna TVN mówili, ze dzisiaj w Tatrach snieg, a to w sumie nie daleko od Ciebie... :--
-(
Hihi, no mam nadzieję :-)
Ja go ostatnio szkoliłam w druga stronę, bo jak byliśmy w niedzielę na obiedzie, to po obiadku teściowa podeszła do Maćka i wytarła mu buzię myjakiem (tym, którym wyciera zlewozmywak!!!!!!!!) Łukasz na szczęście na nią skoczył, ale ona i tak wie swoje. A ja od niedzieli Maćka szkolę, żeby jak babcia będzie mu chciała wytrzeć buzię myjką, mówił "Nie myjakiem!!!!!' Wczoraj zrobiłam eksperyment i po jedzeniu podeszłam do niego z myjką, bo chciałam wytrzeć stolik, a on "Mamooo, nie myjakiem!!!!"![]()
Dla mnie to już lekkie przegięcie, żeby wycierac myjka do zlewu dzieckoJa odkrylam kiedys ze opiekunka taką ściereczką ze zlewu wyciera Maćka po jedzeniu:dull: Aaaale bylam zła. Zresztą mialysmy tak ogólnie inne pojęcie o higienie.
Mam pytanie
poważna sprawa!
Czy gołąbek może popaść w depresje?
Albo jest bezdomny?
Od kilku dni za moim oknem na jednym z kabli elektrycznych siedzi samotny gołabek.
Siedzi jak wieje, jak pada, biedny jest i osowiały :-(
Nawet juz do niego gadąłam ale mnie olał :-(
Może mu deprim podsune?