reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Nie smuć się :) ZAwsze są smutki i strachy przed wydarzeniami, na które nie mamy ochoty. Ale gdy już musimy się z nimi zmierzyć to zaczynamy sobie po prostu radzić. Najgorsze jest czekanie na taką sytuację, bo wtedy jedyne co mozna to myśleć i się stresować, tymczasem to działania nas rozładowują :)

Po tych widokach które masz obecnie na pewno jakaś nostalgia u Ciebie będzie. Ja kilka lat temu byłam w Egipcie. Tylko przez tydzien, ale potem przez rok myślalam o tym bardzo intensywnie i w w zasadzie tęskniłam za słońcem i morzem. Z tego co pisałaś to masz jakąś perspektywę powrotu, prawda?
dzieki Gazelka!:tak: no generalnie to ja bede dazyla z calej sily zeby ja stworzyc nawet jesli jej nie ma;-) nie odpuszcze;-):-p

no to teraz mam stracha:crazy: zero słodyczy, picia w nocy, kaszek sraszek, smoczków, soczków, szorowanie zębów od pierwszego ząbka i próchnica?
fuck!
:szok: co to za slowo!!!!:szok:;-)

a my się klimatyzujemy w przedszkolu
narazie kiepsko:no:mała nie pozwala mi odejść za daleko ale na szczęście okres adaptacji został dla nas wydłużony
na tyle ile będzie trzeba

ogólnie jestem zadowolona i małej też się podoba

chociaż dzisiaj się troszkę podłamałam
martynia najgorzej ze wszystkich dzieci znosi moje wychodzenie z sali:eek::sick:
trzymajcie sie dziewczyny! ja bede trzymac kciuki!:tak:

A gdzie Niania i nowa fryzura?????????????????
wow! a to juz dzis?:szok::rofl2:

NiaNia!!!! zaje...bista fryzurka.:tak::tak::tak:
a niech mnie ktoras oswieci co to za kolor na glowie ma Ania? nie miala byc jakas ciemna czekolada w koncu?
Najbardziej podobała mi się reakcja Kornelka. Wpadł do pokoju i powtarzał ciągle: Oooo, ooo, ooo pokazując palcem a to na lampke, a to na zabawki, a nawet na naszywaną naklejkę na kocu ;-) Mimo, że większość rzeczy doskonale znał, w nowym, kolorowym pokoju i z paroma nowymi dodatkami było to dla niego niezłą frajdą :-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Gazela jak sie czujesz w pierwszym dniu wolnym ??? jakie uczucia??

Lilka, dziś był taki udawany pierwszy dzień ;-) Do pracy nie poszlam, ale opiekunka spędzial z Mackiem cały dzień, a ja załatwialam sprawy. Bylam na gimnastyce, u doktora, potem jeszcze inne rzeczy załatwialam. Od poniedzialku zaczyna się akcja odpieluchowanie i to wtedy odczuję na własnej skórze siedzenie w domku, hihih

dzieki Gazelka!:tak: no generalnie to ja bede dazyla z calej sily zeby ja stworzyc nawet jesli jej nie ma;-) nie odpuszcze;-):-p

Trzymam kciuki! Chociaż kto wie, jaką niespodziankę los Ci przygotuje w PL. W końcu tu też bywają fajne chłopaki :-p;-):rofl2:

Cześć !
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz się zbieramy oglądać włości naszej Alki kochanej;-)

Elen jak miło Cię znowu widzieć:tak::-) Witaj w domu hehe:-p

Upiekłam dziś pierwszy raz w życiu muffinki i wyszły mmmmmmmmmm, pychaaa:-D
Nawet moje dziecko "nicniejedzące" zjadło jedną, no prawie jedną:-p

Spadam ;-):-)

no hej :-)
jestem ale jakby mnie nie było bo mam szlaban na Gg :-:)-:)-:)-(
z Julka zaliczyłyśmy wczoraj lekarza - tak samo jak u Ewy i Joasi - kaszel :-( no i jest masa leków i nic konkretnego :baffled::baffled::baffled::baffled: biedne to moje dziecko :-:)-:)-(
Edytko - smacznej kawy/herbaty/wina u Ewy :tak: i Tobie Ewo też :-):-)

ja wymiękam :sick::sick::sick::sick:

WITAM
ja tylko na chwilkę bo mam gości wieczorem a jeszcze wszystko w proszku

przykro mi że odebrałyście moje informacje o ząbkach jako straszenie czy robienie z igły wideł, ale myślę że lepiej dmuchać na zimne, ja gdybym od razu wiedziała co to za "osad" odwiedziłabym dentyste wcześniej a tak zaatakowane mamy 4 ząbki a może skończyłoby się na 1
jaokoś nikt nawet pediatra nie potrafił mi powiedzieć skąd to jest

klaudia ja też zawsze myślałam że te czarne ząbki u dzieci sąpopsute teraz dopiero wiem co i jak

może jeszcze zajrzę potem
ale nie wiem zobacze o której goście pójdą

my po lekarzu....

Kuba w ciagu 3 dni nabawił sie juz leciutkich zmian w oskrzelach, a w poniedziałek jeszcze nic nie było słychac........
mamy Bactrim, cos wykrzytusnego i Diphergan..........no nic, walczymy dalej!!!!
mam nadzieje, ze ten 4 tyg. kaszel wkoncu zniknie!!!

elenko witaj kochana spowrotem!!!! :happy2::happy2:

edziu miłej zabawy u Alki, pozdroweczki oczywiscie!!!

elfik jak tam szalenstwa urzedowe???

galezka miłejo wolego i trzymam qciuki za poniedziałek!!!

my po lekarzu....

Kuba w ciagu 3 dni nabawił sie juz leciutkich zmian w oskrzelach, a w poniedziałek jeszcze nic nie było słychac........
mamy Bactrim, cos wykrzytusnego i Diphergan..........no nic, walczymy dalej!!!!
mam nadzieje, ze ten 4 tyg. kaszel wkoncu zniknie!!!
na pewno zniknie :tak: życzymy zdrówka dla Kubusia, a Bactrim to jakiś antybiotyk czy syrop?

a my się klimatyzujemy w przedszkolu
narazie kiepsko:no:mała nie pozwala mi odejść za daleko ale na szczęście okres adaptacji został dla nas wydłużony
na tyle ile będzie trzeba

ogólnie jestem zadowolona i małej też się podoba

chociaż dzisiaj się troszkę podłamałam
martynia najgorzej ze wszystkich dzieci znosi moje wychodzenie z sali:eek::sick:

wiesz Kasiu wydaje mi sie zemoze to byc wynik Twojego wczesniejszego pobytu w szpitalu ...moze obawi się tak długiej Twojej nieobecności ???
Hejo :)
Witam się z herbatką i muffinką :-) Wczoraj zrobiłam na kolację muffinki z oliwkami i tymiankiem. Mówię wam, jakie dobre - dzisiaj są chyba jeszcze lepsze niż wczoraj :-)

O rany, ale fajny gość :-)

Ja też chciałabym uniknąć tego lapisowania. Zawsze mi się wydawało, że jak dziecko ma takie czarne zęby to są właśnie zepsute, ale ze mnie matołek :-)
No ale nic. Kate trochę postraszyła, więc pewnie się teraz wszystkie wybierzemy do dentysty z maluchami. No i dobrze :-)
he he he to ja też zaliczam się do grona matołków

reklama
Nianiu wygladasz kwitnąco i wiesz co ...masz taki fajny błysk w oczach ...:-)nie mówiąc o fryzurze

Elfiku - strasznie Ci współczuję przejsc ze snem Weroniki, Gazelko Tobie również, szczególnie ze jestes w ciązy i wiemy wszystkie z jaką potrzebą snu się to wiąze..cóż dziewczyny pozostaje tylko życzyc Wam szybkiej zmiany stanu rzeczy.
Iwon -GRATULUJE przeprowadzki :-):-):-):-):-):-)

hmmmmmmm...nie pamiętam co miałąm jeszcze napisac...:oo2: to uciekam ..

aaaaa trzymajcie za nas kciuki .od poniedziałku idziekuy z młodym do żłobka (na razie przez tydzien po 2 godzinki dziennie)

Do góry