reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Własnie sie dowiedziałam ,że zostałam ciocią:-p
szwagierka urodziła 3 dziecko !!! i to 3 dziewczynkę:szok: hihi..........
nie znam szczegółów co i jak, napisze wieczorkiem:-)

biedny szwagier, 4 kobity w domku:-D

reklama
Czesc dziewuchy mnie od dwóch dni głowa boli, a w nocy to aż mnie na wymioty brało, taką mam migrenę, nic nie pomaga, zadne table ani prochy.
Moja mama dziś leci do siostry na dwa tygodnie i siostra dziś wychodzi z mała ze szpitala. A ja oczywiście straesuje sie tym mamy lotem jak nie wiem co.

Wyobrazcie sobie, że moja dobra znajoma,urodziła jakies 2 tygodnie temu, chłopczyka. Rodziła oczywiście ze znieczuleniem, wszystko było w porządku.
na 4 dzień po porodzie, była oczywiście już w domu, zaczął ja bolec brzuch,wszyscy mysleli, że to normalne, wkońcu jest po porodzie, ale bóle sie nasilały, a ona wkońcu zemdlała w toalecie, natychmiast odwiezli ja do szpitala. co sie okazało, dostała zakarzenia krwi !!! Nie wyczyslili jej dokładnie i dało sie zakarzenie, macica zaczęła puchnąc i uciskała na pęcherz moczowy. Ona nie umiała sie wysikać, miała w sobie 1,5 litra moczu. na nowo ja znieczulali, cieli, wyczyścili w srodu i szyli....lekarz powiedział, że gdyby przyjechała 2 godziny pózniej, to byłoby po niej, bo pekł by jej pęcherz moczowy i dostała by ogólnego zkakarzenia organizmu..:wściekła/y:

nie bede tego komentowac, ale jestem wstrzasnięta, bo dowiedziałam się dzisiaj...

Własnie sie dowiedziałam ,że zostałam ciocią:-p
szwagierka urodziła 3 dziecko !!! i to 3 dziewczynkę:szok: hihi..........
nie znam szczegółów co i jak, napisze wieczorkiem:-)

biedny szwagier, 4 kobity w domku:-D

Nie wiem, kogo mi bardziej żal w takich sytuacjach- rodziców, którym los po raz kolejny płata figla, czy tego trzeciego dziecka, które raczej wyczuwa, że jest trzecie, bo miało być płci przeciwnej :sorry2:

Nie no, wiem, ze to nie reguła. Czasem ludzie po prostu chcą mieć trójkę :-p:ninja2:

Wyobrazcie sobie, że moja dobra znajoma,urodziła jakies 2 tygodnie temu, chłopczyka. Rodziła oczywiście ze znieczuleniem, wszystko było w porządku.
na 4 dzień po porodzie, była oczywiście już w domu, zaczął ja bolec brzuch,wszyscy mysleli, że to normalne, wkońcu jest po porodzie, ale bóle sie nasilały, a ona wkońcu zemdlała w toalecie, natychmiast odwiezli ja do szpitala. co sie okazało, dostała zakarzenia krwi !!! Nie wyczyslili jej dokładnie i dało sie zakarzenie, macica zaczęła puchnąc i uciskała na pęcherz moczowy. Ona nie umiała sie wysikać, miała w sobie 1,5 litra moczu. na nowo ja znieczulali, cieli, wyczyścili w srodu i szyli....lekarz powiedział, że gdyby przyjechała 2 godziny pózniej, to byłoby po niej, bo pekł by jej pęcherz moczowy i dostała by ogólnego zkakarzenia organizmu..:wściekła/y:

nie bede tego komentowac, ale jestem wstrzasnięta, bo dowiedziałam się dzisiaj...

koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Nie wiem, kogo mi bardziej żal w takich sytuacjach- rodziców, którym los po raz kolejny płata figla, czy tego trzeciego dziecka, które raczej wyczuwa, że jest trzecie, bo miało być płci przeciwnej :sorry2:

Nie no, wiem, ze to nie reguła. Czasem ludzie po prostu chcą mieć trójkę :-p:ninja2:
To była wpadka, ale jeśli chodzi nie ma się co martwić, bo oni moga miec nawet 5 dzieciaczków i nie bedzie im to sprawiac jakichkolwiek kłopotów finansowych. Bardziej chodzi, że to nie wymarzony chłopczyk:sorry2: az mi żal tego maleństwa, ale i tak napewno bedzie kochane:-)

reklama
Anusia to super musiała się czuc taTwoja znajoma z tym pęcherzem
Ja po porodzie też miałam zatrzymanie moczu i nikt tego nie zauważał tylko pytali czy oddaje mocz ja odpowiedziałam że tak tylko bardzo mało a oni że jest gorąco i się pocę i do tego przecież karmię
I po 2 tygodniach dopiero znajomy ginekolog jak mnie zobaczył to stwierdził że mam chyba w brzuchu drugie bobo albo mi macice źle wyczyścili i jak zrbił usg to był zdziwiony że ja jeszcze żyje i stwierdził że o takim czymś to nawet nie słyszał że to jest możliwe - po założeniu cewnika wypompowali ze mnie ok 5,5 litra moczu prawie wielką miskę a brzuch mi momentalnie spadł i wychodząc na korytarz spodnie musiałam trzyma by mi spadły ałoś jak mnie zobaczył to się spytał co oni Ci tam robili

Do góry