reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Wieczorem zakropiłam dwie kropelki na ochraniacz łóżeczka. I przez całą noc chyba Maciek spał spokojnie - tzn nie krzyczał i nie budził się. Ale wstał o 6-tej... :sick:

Na razie oczywiscie za wcześnie na chwalenie, zobaczymy jak wyjdzie w ciągu następnych nocy. Prawdopodobnie czasu spania nie wydłużę, On taki ma rytm i już. Ale jeśli będzie miał spokojniejszy sen to już będę zadowolona :tak::-)
Gazelko u nas właśnie w ten sposób działają te kropelki :tak: nie wydłużają snu Weroniki ale mała śpi dużo spokojniej i nie budzi sie tak często w nocy :tak:
Nie stosuje ich cały czas, robie przerwy i ostatnio kilka miesiecy nie używałam ale teraz od jakiegoś czasu Weronika znowu uprawia nocne szalenstwa wiec kropelki poszły w ruch i jest juz znowu lepiej :tak:

Gazelko u nas właśnie w ten sposób działają te kropelki :tak: nie wydłużają snu Weroniki ale mała śpi dużo spokojniej i nie budzi sie tak często w nocy :tak:
Nie stosuje ich cały czas, robie przerwy i ostatnio kilka miesiecy nie używałam ale teraz od jakiegoś czasu Weronika znowu uprawia nocne szalenstwa wiec kropelki poszły w ruch i jest juz znowu lepiej :tak:

Elfiku, a jak długo używasz kropelek między tymi przerwami? Np miesiąc i potem przerwa, czy krócej?

Dziś drugą nockę sprobujemy. Jesliby to naprawdę pomagało, to super sprawa. Muszę przyznać, że tej nocy i ja dobrze spałam ;-)

Elfiku, a jak długo używasz kropelek między tymi przerwami? Np miesiąc i potem przerwa, czy krócej?

Dziś drugą nockę sprobujemy. Jesliby to naprawdę pomagało, to super sprawa. Muszę przyznać, że tej nocy i ja dobrze spałam ;-)
Gazelko różnie
czasami kilka dni np. tydzien i robie przerwe dłuzszą bądz taką do następnych nocnych szaleństw Weroniki.
Jak np zauwaze,że Weronice wychodzi nowy ząb to używam tych kropli az sie całkowicie przebije a potem jedna noc kontrolna bez i wtedy albo odstawiam albo sa nadal uzywane.
Tam nie ma zalecen żeby robic jakies przerwy specjalne wiec chyba można je stosowac wg wlasnych potrzeb .
Generalnie jestem z kropelek bardzo zadowolona. Zaczęłam ich uzywac w okresie kiedy Weronika budziła mi sie noca nawet do 10 razy, byłam przemęczona i raczej nie liczyłam na cud a te kropelki naprawde wtedy pomogły :tak:
Dodam,że na Weronike np nie działa zupełnie Viburcol, nawet jak była zupełnie maleńka i dałam jej ten czopek to moim zdaniem on zupełnie nie działał.Po porostu nie widziałam róznicy w zachowaniu dziecka przed i po podaniu czopka.
Kropelki natomiast daja u nas taki efekt ,że mała albo budzi sie raz i to tak nad ranem juz w okolicach 4-5tej albo śpi do 8 rano bez pobudek co dla mnie jest prawdziwą rewelacją!

ja daję tylko wapno, wit. C i wibowit :)
do nosa cokolwiek - moze byc sól fizjologiczna ;)

dzięki u nas też skończyło się na cebionie i wapnie no i jeszcze dałam to euphorbium zobaczymy jak będzie w nocy :crazy:

aaaaaa właśnie apropo nocy widzę że piszecie (elfiko i gazelaczek) o jakichś kropelkach, widziałam kiedyś podany przez elfiko link do strony z olejkami ale tam było kilka i mam pytanie o którym konkretnie mówicie? może i ja bym się skusiła bo moje dziecko strasznie jest wiercące nawet podczas snu i często się wybudza bo wędruje po łóżku i np uderzy sie w ścianę czy wisi w połowie nad podłogą :szok::crazy::eek:, może po tych olejkach spałby spokojniej

a ku ku :)

melduje się po wizycie u tesciów i 2 dniowym odpoczynku od pracy ... ale mi się nie chce jutro tam isc...

Gazleko i Kate :elvis::elvis::elvis: na Wasze rodzinne choróbska.

Elfie super ze tak pozytywnie olejki wpływają na Weronikę, i na Ciebie (tzn. brak pobudek) też :tak::-)

a tak się zastanawiam jak tam żyje reszta naszych brzuchatek , Edytko gdzie jestes ? jak tam Twoja rwa ? Aniu a Ty jak juz się przyzwyczaiłas do nowego stanu ?? no i Lilka , napisz cos więcej jak Ci na obczyźnie ??

reklama
hej hej babeczki :-):-)

dzieki pieknej pogodzie spedzilismy super rodzinny dzionek!!
bylismy nad rzeczka i na dluuugim spacerku:happy2::happy2::happy2:

z wczorajszej randki nic nie wyszło ale bylismy z łosiem na spacerku i tez bylo milo!!!

gazelka u Nas taka sama choroba, lecze Kuba tak samo jak Ty Maciusia, daje mu jeszcze czosnek, czyli powrot do sposobow babci hehe

anika miego dnia jutro w pracy hihi:elvis:

Do góry