reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

witam

Macie buziaki od Mani!!!!!!!!!!!! Gadałyśmy dzisiaj. Siedzi na Kaszubach, Duży w USA. Ł. ma problemy z kręgosłupem, więc Bogusia się martwi, Bogusia ma problemy z palcem, więc tez się martwi. Może Duzy przyjedzie w sierpniu. Maludy zdrowe. Mania tęskni za nami :tak:

No więc tak:
- okna umyte,
- pranie zrobione,
- wszystko wyprasowane,
- obiad prawie ugotowany,
- dziecko wyspacerowane,
- dziecko nakarmione
No i co ja mam teraz robić?????????
wiecie że ja po przeczytaniu tego posta (a było to ok godz 16) poszłam myć okna i firanki prać :sorry2: klaudia jak ty to kobieto zrobiłaś że o tej godzinei już miałaś wszystko porobione ja chyba jakoś słabo zorganizowana jestem

reklama
:surprised::oo2::chief::angry:

Urażona nie jestem, sama się prosiłam o Wasze zdanie ;-),ale...nie przesadzacie troszkę? :sorry2: Przecież to ma być pościel dla dwulatka! Takiego rodzaju auta i shreki są moim skromnym zdaniem dobre dla starszych chłopców. A już spidermany czy supermany odpadają u mnie w przedbiegu :sorry2:Może za lat kilka dojrzeję do tego rodzaju klimatów :-p A pszczółkę Maję mój Gucio bardzo lubi :tak:

w sumie tak Iwon,ale ja biorę poprawkę,
że ten nasz dwulatek za chwilkę bedzie troszkę starszy
i juz bedzie miał coś ulubionego,
co przerodzi sie w pasję........osobiście znam chłopca,
co osiągnął taki stan w wieku trzech lat:tak:
a Damian od kiedy mówi.......uważa swój ulubiony
kolor za niebieski.......i ma tak nadal i wciąż

co do spidermana,to tu wyjątkowo miałam na myśli Damiana
i chociaż jest juz wyższy ode mnie to nadal jest dzieciakiem

a pościel w auta Damian miał od 1,5 roku:rofl2::sorry2:,
kiedy poszedł na swoje dorosłe łóżko,
Otylci natomiast nie chcę na takie dać w wieku 2, lat:baffled::eek: sama nie wiem co mam myśleć
o takim moim zachowaniu..........ale to chyba
ze strachu,że jak ją dam na dorosłe łóżko,
to będzie koniec etapu dzidzi..........a mnie takie przeżycia
już nie pisane........ale się rozczuliłam:sorry2:

to ja też chce do klubu :) nawet jak bardzo nie chce widziec brudu, to mi się nie udaje.... I chyba dlatego teraz mam już prawie deprechę, bo remont sie przeciaga, co jakis czas przez dom przealaja się chmary kurzu, i nie mogę powiesić firanek i urządzić się tak do końca :crazy: A na dodatek mam syndrom wicia gniazda :eek:

Elfika proponuję na szefa :tak:

no to zakładajmy ten FANCLUB........Elfik szefowa:elvis:

Gazelko ta podusia z Elmem fajowska,
sama bym na takiej poleżała:rofl2::happy2:

Joasiu nie umiem oddać na Ciebie głosu,
proszę o instrukcje:-:)eek:

Wiecie co ostatnio czytamy przed spaniem? Maciek kiedyś mówi "Mamo przeczytaj o nalodzeniu.":szok::szok: Nie mogłam się kapnąć o co mu chodzi, więc kazałam pokazać, jaką chce książkę a on wyciągnął o Bożym Narodzeniu. No i przez ostatni tydzień codziennie muszę śpiewać "Cichą noc." :-D:-D
jak ja śpiewam to moje dziecko zaczyna płakać :eek:

nawiązując do postu Klaudii - jakie mleko piją wasze dzieci? bo Julka kategorycznie odmawia prawie wszystkich mlek modyfikowanych i Juniora i nawet kręci nochalem na smakowe mleka w kartonikach z np. mlekovity. jednynie NAN jeszcze uchodzi i kaszki do picia z nestle :sick::sick::sick::sick::sick:
dajecie maluchom zwykłe mleko z kartonu?
Krzysiek pije bebiko junior albo kaszki mleczne ryżowe o jakichs smakach (wszystko jedno) z kartonu pije mleko jak np Piotrek pije albo my do kawy dolewamy to on krzyczy że też chce ale więcej wyciapie niż wypije, natomiast jak chciałam mu dawać kaszkę np mannę na mleku z kartonu to krzyczał że chce mleko INNE

Co do mleka, młody pije zarówno zwykłe krowie, jak i bebilon. Ten drugi daję mu często wieczorkiem oprócz kolacji, najczęściej podczas wieczornej bajki. I tutaj mam do Was pytanie- czy Wasze robaczki piją mleko z butli? Ja daję młodemu modyfikowane z butelki właśnie. Robię to z czystego przyzwyczajenia, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Kornel nie jest już na to trochę za duży? :unsure: Tym bardziej, ze napoje pije normalnie z kubka, niekapka nie mamy już od dawna...
Krzyś pije z butli ..............bo lubi :happy2:

:cool: nietoperzem będe chyba :-p

gadałam z G. jest chory :sick:
Nisia śpi i już trzy razy ja poprawiałam bo jej nogi zwisaja między szczebelkami :tak:
Wiecie co ostatnio czytamy przed spaniem? Maciek kiedyś mówi "Mamo przeczytaj o nalodzeniu.":szok::szok: Nie mogłam się kapnąć o co mu chodzi, więc kazałam pokazać, jaką chce książkę a on wyciągnął o Bożym Narodzeniu. No i przez ostatni tydzień codziennie muszę śpiewać "Cichą noc." :-D:-D
U nas na tapecie dwie baje
pierwsza o słoniku i zajączku na wakacjach
a druga o bałwanach...
10 bałwanów stało na polanie
stały równiutko bałwan przy bałwanie
jednego bałwana w nosie zaswędziało
jak zaczął kichac to 9 zostało itd...

Nie bedzie foty bo nie ma mi kto zrobic a jak robie sama to paskudne wychodzą :tak:

n

smacznego ciacha:sorry2::sorry2::sorry2: modra kapusto
hi hi nie miała ciasta!!!!! WYOBRAżASZ SOBIE?!!!:szok::crazy:
nawiązując do postu Klaudii - jakie mleko piją wasze dzieci? bo Julka kategorycznie odmawia prawie wszystkich mlek modyfikowanych i Juniora i nawet kręci nochalem na smakowe mleka w kartonikach z np. mlekovity. jednynie NAN jeszcze uchodzi i kaszki do picia z nestle :sick::sick::sick::sick::sick:
dajecie maluchom zwykłe mleko z kartonu?
Weronika pije Bebiko Junior -rano samo wieczorem z kaszą

elfica, miał być bordo a tu widzę kapuściana głowa Ci wyszła?? :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D
nom
nie podoba sie czy co? :-p
Elfik,a jak sprawa wygląda u Ciebie??????
te włoski(kolor) to raczej chyba z tęsknoty za siostrą........hihihihihih
raczej z tęsknoty za G i za siostra - kumulacja :sick::sick::sick::-:)sad:

Dawid pije Nestle Junior, czasami mleko z kartonu........tzn. mleka nie pije, bo nie chce, ale na takich właśnie robie mu kaszki. On jest takim samym przeciwnikiem mleka jak ja....bleeee....:baffled:
Weronika natomiast nie jadłaby nic tylko piła mleko

Wypasione :rofl2: A nie boisz się, że Maks będzie zaliczał w nocy glebę? :szok: Mój ma niziuteńkie łóżeczko-fotelik, a mimo to czasem jeszcze zdarza mu się z niego zjechać podcza snu :eek: Póki co asekurujemy go poduszkami, ale bałabym się zaryzykować wyższy sprzęt :huh:
no wlasnie
ja tez juz bym przeniosła Weronike do dorosłego wyrka ale sie boje ,że bedzie gleby zaliczac wiec sie wstrzymuje chyba :baffled::eek:
ale ona tak sie w tym łózeczku obija bidna :eek:
Dziewczyny, te które kupiły takie pamiątkowe albumy dla dzieci: "Moje pierwsze 5 lat", czy wypełniacie je systematycznie?? Bo ja miałam zryw zaraz po zakupie i trochę uzupełniłam ale zatrzymałam się na ząbkach nr 4 i kuniec;-);-);-):sorry2::sorry2::sorry2:
Nie wkleiłam żadnych fotek, no bo do tej pory nie zrobiłam w wersji papierowej:zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
hi hi ja nawet nie kupiłam :tak::-p
Co do mleka, młody pije zarówno zwykłe krowie, jak i bebilon. Ten drugi daję mu często wieczorkiem oprócz kolacji, najczęściej podczas wieczornej bajki. I tutaj mam do Was pytanie- czy Wasze robaczki piją mleko z butli? Ja daję młodemu modyfikowane z butelki właśnie. Robię to z czystego przyzwyczajenia, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Kornel nie jest już na to trochę za duży? :unsure: Tym bardziej, ze napoje pije normalnie z kubka, niekapka nie mamy już od dawna...
z butli :tak:

KONIEC :szok:

kurcze coś mi się dzieckowy suwaczek zaciął i się nie rusza :baffled: ale dzisiaj nie mam już sił sie z nim zmagać
idę spać
dobranoc

U nas mleko wchodzi tylko z butli.:zawstydzona/y: Próbowałam dawać w kubeczku albo z bidonie i nic z tego. Całe szczęście, że w nocy Julka nie pije, to nie boję się, że jej tą butlą w jakiś sposób zaszkodzę. Najbardziej w piciu z butelki wkurza mnie jej mycie!:no: No nie cierpię tego:baffled:

tak tak, tylko u nas 4 wyszły przed 3-kami i teraz nie pamiętam, kiedy te 3-ki się wykluły hehe, a 5-tek nie mamy w dalszym ciągu:sorry2:
A wiecie ,że ja odpuściłam
Weronika czasami ma jazdy i budzi sie w nocy około 3, 4tej i woła meko ciem( mleko chce) i ja zazwyczaj zaczynałam akcje w stylu o tej porze sie mleka nie pije i kończyłos ie tym,ze mała wrzeszczała z godzinke dobra a potem padąła a od rana maruda była wielką bo miala zarwana nocke. Teraz jak chce tego mleka to jej daje
wyciaga i momentalnie zasypia a ja tez myk do wyra i spackam :tak:
oduczac ją tego bede...... innym razem :-p:zawstydzona/y:

u nas króluje pościel w gwiazdki, księżyce i inne niebieskie ustrojstwa, bo Julia lubi robić "papapapapa" księżycowi :-):-):-) KAZDEMU :rofl2:
moja najpierw z uwagą słucha bajki którą jej czytam potem biore ja na rece robimy "Bozi " amen i całusy ślemy najpierw biedronce potem słoneczku a potem żabce( takie drewniane badziewia przyklejone na szafie) potem podchodze z nia do łózeczka i robimy pa pa pszczółkom zawieszonym nad wyrkiem.
potem daje mamie kisa i wkladam ja do łózeczka., zasypia sama a raczej z 3 misiami :-p- jeden to gąbka kupiona w biedronce ( ma kształt misia)
lecę babulce.............bo pół dnia przesiedziałam
przed kompem.........w chatce nic nie zrobione:baffled:

a co mi tam czasem chyba tak można,
ale zaraz mnie to zacznie razić,
a wtedy mam zły chumor,bo mnie brud przygnębia,
odwaliło mi przez te siedzenie w domu:crazy::crazy::crazy:
hi hi skąd ja to znam :-p

Jezu, ja mam to samo :wściekła/y: Jak jest brudno, to od razu mnie wszystko wkurza :angry: I strasznie mnie to denerwuje, ze mnie to denerwuje :-)
:-p:-p:-p:rofl2:
no to i ja się pod tym podpiszę:tak:
a brud szczególnie na mnie działa jak mam PSM
:tak::tak: mój PSM trwa w takim razie cały miesiac na okrąglo :-p:sorry2:
To może jakiś klub założymy, hihi ????

myślę, że Elfik by na pewno dołączył:-)
małpa :-p

:surprised::oo2::chief::angry:

Urażona nie jestem, sama się prosiłam o Wasze zdanie ;-),ale...nie przesadzacie troszkę? :sorry2: Przecież to ma być pościel dla dwulatka! Takiego rodzaju auta i shreki są moim skromnym zdaniem dobre dla starszych chłopców. A już spidermany czy supermany odpadają u mnie w przedbiegu :sorry2:Może za lat kilka dojrzeję do tego rodzaju klimatów :-p A pszczółkę Maję mój Gucio bardzo lubi :tak:
zgadzam sie
dziecko małe nadal jest a te spajder cos tam to pająki przecież!!!!!!!!!!!!!!!!
No litości!!!!:szok::szok::szok::angry:

Mam to samo! :tak: Nic tak we mnie nie wywołuje nerwicy-k.u.r.w.i.c.y, jak dwie rzeczy- syf dookoła i jak jestem niewyspana :eek::sorry2:
:tak::-D:-p

to ja też chce do klubu :) nawet jak bardzo nie chce widziec brudu, to mi się nie udaje.... I chyba dlatego teraz mam już prawie deprechę, bo remont sie przeciaga, co jakis czas przez dom przealaja się chmary kurzu, i nie mogę powiesić firanek i urządzić się tak do końca :crazy: A na dodatek mam syndrom wicia gniazda :eek:

Elfika proponuję na szefa :tak:
małpa do kwadratu :tak:

Ja ja i ja!! :tak:

No juz juz choć na buziaczka :elvis::tak::-p Też Cię kocham:rofl2: Ja teraz wyłapałam to ciśnienie bo kuplilismy to duze łożeczko i chcę dac pościel taką bardziej męską:sorry2:
Taaa Elfika na szefa :-p:tak:
hihi czyli za rok Maks gołe lasie na pościeli znajdzie ,ze niby coraz bardziej męskie bedą jego pościele :-p:-p:rofl2::cool:

1. Takie pikowane mają poza tym jeszcze jedną zaletę - sa pikowane
bu hahah tekst dnia!!

trzecia kupiona w ikea ma na sobie motylki i chyba żuczki gąsienice
niektóre zwierzaki siedzą na sobie i wygląda jakby .:sorry2:były bardzo blisko przywiązane do siebie pod względem czułości

jak to kupowałam to nie zauważyłam że to wygląda jak zbiorowe bzykanie na łące
:-D:-D:-D:rofl2:

aaaaaaaaaaaaa

i skromnie prosze o pomoc w wygraniu wymarzonego aparatu cyfrowego!!!:happy2::happy2:

Dziewczyna lata
głos oddany kuleżanko moja :elvis::elvis::elvis:

no to zakładajmy ten FANCLUB........Elfik szefowa:elvis:
no małpy mowie przecież :wściekła/y:;-):-p

Joasiu nie umiem oddać na Ciebie głosu,
proszę o instrukcje:-:)eek:
jak nie umiecie?
normalnie wchodzi sie na kandydatki i tam szuka Asi i pod jej fotka pisze oddaj glos i juz :tak:

Dobra to ja tez spadam
wczoraj do 1szej włosy farbowałam wiec dzisiaj ide wcześniej do wyra :tak:
jeszcze tylko chcialam................

Hanti fajnie,ze wróciłas do nas, brakowało tu Ciebie
i jak juz jestes to mam pytanie
dlaczego piszesz posty wierszem??? :eek:

reklama
Do góry