reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dziewczynki, mam pytanko - co dajecie jeść dzieciom w upały? Bo Maciek odmawia ciepłej kaszy... a że pije mleko modyfikowane, to raczej nie podam Mu zimnego. Wczoraj na kolację dałam Mu zamiast kaszki mannej ryż z jogurtem i niby zjdł, ale w pewnym momencie stwierdził że ta nowa kasza ma jakieś gluty :eek:

reklama
Dziewczynki, mam pytanko - co dajecie jeść dzieciom w upały? Bo Maciek odmawia ciepłej kaszy... a że pije mleko modyfikowane, to raczej nie podam Mu zimnego. Wczoraj na kolację dałam Mu zamiast kaszki mannej ryż z jogurtem i niby zjdł, ale w pewnym momencie stwierdził że ta nowa kasza ma jakieś gluty :eek:
dawid ma beznadziejny apetyt od paru dni, ciepłych posiłków prawie wogóle nie rusza, ewentualnie kaszkę owocowa lub czekoladową. Zajada się owocami, danonami, jogurtami i pije litry soków i wody, ale wcale mu się nie dziwię bo ja też nie mam ochoty na jedzenie w taki skwar, więc Gazelko nie przejmuj się pewnie wszystkie dziaciaczki tak mają:rofl2:

dawid ma beznadziejny apetyt od paru dni, ciepłych posiłków prawie wogóle nie rusza, ewentualnie kaszkę owocowa lub czekoladową. Zajada się owocami, danonami, jogurtami i pije litry soków i wody, ale wcale mu się nie dziwię bo ja też nie mam ochoty na jedzenie w taki skwar, więc Gazelko nie przejmuj się pewnie wszystkie dziaciaczki tak mają:rofl2:

no ja wlasciwie też teraz mniej jem... tylko jakoś sobie ubzdurałam, że mleko w diecie dziecka musi być - mam hopla na pukcie zębów i boję się, że bez mleka będzie za mało wapna. Ot taki mój głupotek ;-)

hmm, trudno powiedzieć :-p Próbuję dawać serki homogenizowane ale ostatnio nie za bardzo "wchodzą" - Daria woli zjeść pomidora albo ogórka :tak:
A dlaczego nie można podać mleka modyfikowanego chłodnego :confused: Myślałam, że można przygotować o takiej temperaturze jak trzeba a potem trochę przestudzić, nie będzie wtedy dobre :confused:

U nas ostatnio furorę robiło "Monte" tylko, że tam na opakowaniu jest napisane, że to dla dzieci od 3 lat i trochę sie boję Darii tego kupować............Jak myślicie?

no ja wlasciwie też teraz mniej jem... tylko jakoś sobie ubzdurałam, że mleko w diecie dziecka musi być - mam hopla na pukcie zębów i boję się, że bez mleka będzie za mało wapna. Ot taki mój głupotek ;-)
dawid za mlekiem nie przepada, ale staram się kaszki robic mu na mleku modyfikowanym noi wpycham w niego codziennie minimum 1 danonka:rofl2:

U nas ostatnio furorę robiło "Monte" tylko, że tam na opakowaniu jest napisane, że to dla dzieci od 3 lat i trochę sie boję Darii tego kupować............Jak myślicie?

jeśli dziecko je czekoladę, to co szkodzi podać Monte? Podejrzewam że w parówkach jest więcej "śmieci" niż w byle deserku

co do modyfikowane zimnego to nie wiem czemu nie można zimnego - może coś mi się pomyliło... po prostu myślalam że nie można

my mamy teraz fazę arbuzową :tak::-):-D wyjmujemy takiego balona z lodówki i cała rodzina się zajada, a potem wszyscy się kleimy od słodkiego soku :rofl2:

reklama
Do góry