reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Kurcze, Maciek ma strasznie szorstkie ciałko na ręce od łokcia w górę od jakiegoś czasu. :-( Czy to może być alergia na coś? Nie zmieniałam proszku, ani płynu, więc to pewnie z jedzenia. tylko jak tu teraz wpaść od czego, skoro on wszystko je.
Maciejas ostatnio odkrył morele suszone. Chodzi za mną cały dzień i "Mamusiu Kjadu molelkę daj!!!":-)
Klaudia to typowe początki atopówki niestety
U nas sie tak zaczęło, od łokcia w górę, potem doszły szorstkie plackowate zmiany na całych rączkach i nózkach, potem policzki.
Sprawdz Maciejce pod paszkami czy nie ma takiej jakby popękanej skórki albo mocno czerwonej w tych miescach zgięcia.
Wyeliminuj z diety Maciejaska na jakiś czas kakao i cytrusy to jedne z silniejszych alergenów. Od tego przewaznie sie zaczyna a dzieci w wieku naszych maluchow własnie teraz najczęsciej"łapią" AZS
Weronika ma typowe AZS ale po odstawieniu wlasnie cytrusów, kakao i wszelkich sztucznych rzeczy( lizaki,barwniki spożywcze,mozno pachnace plyny do mycia, balsamy ) jest duza poprawa.
Smaruje i kąpie mała w kosmetykach emolium

Elen, robiliśmy z Maciusiem twoje ciasteczka cynamonowe. Wyszły pycha - uwielbiam takie kruche ciasteczka. No i miałaś rację, że to ciasto smakuje nawet przed upieczeniem :-) Maciek nie mógł się oprzeć :-D :-D
mówiłam!!!! cieszę się, że wam smakowały :tak: :tak: :tak:

Elen, mnie też przerażają koszty, ale chyba jeszcze bardziej fakt,żę mój wzrok się ciągle pogarsza, bo pracuję przed kompem, poza tym wiecznie zaparowane okulary w zimie, a w lecie to oślepiające słońce:baffled: więc sprawa jest warta przemyslenia:tak:
no, ja już przerzuciłam się na szkła kontaktowe ale od nich jakaś narośl mi sie pojawila na gałce ocznej i w ogóle tragedia :sick: :sick: :sick: :sick: czy masz jakieś dokładniejsze informacje o tym zabiegu? (gdzie, jakie badania itd)

Okazło się, ze Julka po 5 dniach u dziadków pokazała wczoraj Żanecie i innym dzieciom swoje drugie ja:baffled: :baffled: :baffled: - tego diabełka, który rzuca zabawkami, wymusza wszystko płaczem, nie chce jeść ani spać i w ogole sie nie słucha. Nie wiem jak to będzie jak pójdzie do żłobka :dry: :dry: :dry: :dry:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D
Elen jak pojdzie do zlobka to bedzie jeszcze grzeczniejsza niz u dziadkow i to caly czas:tak: znam takie diablatko, ktore jest nie do opanowania. wymusza, krzyczy i chisteryzuje. nie ma bata, zeby go zmusic do jedzenia!zdarza mu sie nawet tate kopnac. a w przedszkolu wzor cnot!:tak: :tak: :tak: spiewa piosenki o kaczuszkach, wylizuje talerze do ostatniej kropelki i wykleja laurki dla mamusi:tak: :-D opiekunki twierdza, ze tak dziala przebywanie z rowiesnikami. maluch sie nie lubi wychylac poza szereg i nasladuje grupe. wyjatkiem sa dzieci z ADHD, ale Julcia przeciez tego nie ma.
by the way, sliczne zdjecie coruchny!:tak: :tak: :tak: tez bym chciala takie oczy! moja mama ma takie, a mi w spadku dala jakies takie dziwne zielono brazowe, co to zmieniaja kolor co pol dnia:-( ;-)

dzien dobry wszystkim i do widzenia. musze leciec.

Klaudia, no czasem moze sie odezwe jednak;-)

hello Babeczki :) :)

zakladam internet wiec moze znowu uda mi sie do Was kiknac :)

ps a tak w ogole to strasznie m Was brakuje :(

czas leci strasznie szybko my wciaz czekamy na duzego :(
gaba rozciele sobie brobe i miala miec szyta ale jakos sie udalo ..za to blizna jest :(

Tymul ma wysypke ..chyba po tych cholernych meszkach a ja ...mam 3kg na plusie :eek: :szok: :tak: po tym polskim jedzonku :tak: :tak:

dobra trzymajcie kciuki bo dzis sie okaze czy ten nieszczesny internet bedzie czy nie :baffled:

buzka

Biedna Gabcia :-(

Mam nadzieję, że uda się podłączyć internet.

no, ja już przerzuciłam się na szkła kontaktowe ale od nich jakaś narośl mi sie pojawila na gałce ocznej i w ogóle tragedia :sick: :sick: :sick: :sick: czy masz jakieś dokładniejsze informacje o tym zabiegu? (gdzie, jakie badania itd)
Ja bym sobie wylała oko, jeśłi mialabym zalożyć szkła kontaktowe:baffled: kiedys nawet okulista próbował, ale co Ty, bez szans :laugh2:
Popatrz na ta stronkę
Chirurgia plastyczna, okulistyka, wilgus, chirurgia plastyczna, laserowa korekcja wad wzroku, okulistyka, wilgus
moja znajoma korygowała tam zeza i była zadowolona. Klinika jest w katowicach, wizyta dopuszczająca do zabiegu 150zł, zabieg obojga oczu 4300zł, jest możliwośc rat w Lucas Banku:tak: Mnie chyba takie rozwiązanie najbardziej by interesowało, bo mój łoś wogóle nie chce słyszeć o tym zabiegu i to nie chodzi nawet o kasę, ale o to,że jemu sie podobam w okularach:laugh2: ale ja sobie nie...:no:

reklama
Do góry