reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Czesc wam :) Ja dzisiaj jakaś nie w sosie :( Pół nocy nie przespałam, bo najpierw jakieś siksy z klatki obok imprezowały do 2 w nocy i darły się w niebogłosy. Trzeba było okno zamknąć, bo nie dało sie tego słuchać. No to jak zamknęliśmy okno, to duszno było jak fiks, więc też nie dało się spać. Kurde, chyba się starzeję, jak juz na młodzież narzekam :D A poza tym całą noc brzuch mi się napinał i jakiś taki dyskomfort czułam. No i znowu się zastanawiałam, czy nie zaczynam rodzić :)
A poza tym to mój mały Kitek chyba dalej siedzi główką do góry, bo jak leżę na plecach to u góry pod piersiami da się wyczuć taką dużą kulę, no i tak myślę, że to chyba główka. Lekarka mi mówiła, że do 36 tygodnia powinien się obrócić, a 36 tydzień za 2 dni, a tu nic :(
No ale dobrze, już nie narzekam :)
Kurcze, może podamy sobie jakiś dyżurny numer telefonu, żeby chociaż smsa wysłać, jakby któraś z nas nagle wylądowała w szpitalu? Może bysmy się mniej martwiły.

A ja właśnie dostałam od siostry dwie wielkie torby pościeli i kocyków dla malucha :) No i nie wiem, czy to prać dzisiaj, bo słoneczka nie ma i nie wiem, czy wyschnie.

czesc dziewczyny, Klaudia ta wielka kula jak lezysz na pleckach to zwienczenie macicy czy jakos tak, ja tez mam to samo i pytalam lekarza i tak to jakos nazwal. A ja tez mysle ze moja malutka istotka jeszcze sobie siedzi glowka u mamy pod serduszkiem i ani mysli sie z tamtad ruszac ;D ;D ;D ;D ;D
A u nas dzisiaj pogoda piekna - 15 stopni i wiaterek ;D ;D ;D ;D ;D

Dziewczyny mam takie jedno pytanie, czy wam puchna palce u rak?? Ale chodzi mi konkretnie ze jak sie rano budze to mam takie spuchniete ze obraczki nie wloze??

Wiecie gdzies mi uciekl tydzien ciazy ;),no tak jakos smiesznie myslalam,ze teraz jest 32 a jest 33hm ::).Przebalangowalam czy co? ;) ;D.No i jeszcze do tego wszystkiego zapomnialam przez ten tydzien uzupelniac karte ruchow plodu :p
U nas tez 15 stopni i wieje-super pogoda o takiej mazylam :).

ale mam dziśdzień... jakiś płaczliwy siostra przenosi po części graty a ja jestem zła i rozdrazniona że siedzę bezczynnie, a tea lubięprzemeblowania i nic sama nie mogępoprzesuwać :(
a pogoda u nas troszkę lepściejsza, do rańca padało, a teraz tak pochmurnie i troszkę wiaterek wieje, na zewnątrz 19 stopni a w pokoju mam 27 !! i to okna pootwierane.
oki idę siedzieć z maluszkami

hej kobietki :D
u mnie wreszcie chlodzik!!!!!!!!!huraaaaaaaa

rece mi puchna,ale ja mam ogolnie obrzeki nog juz od kwietnia-pierscionkow nie nosze,bo jak zaloze to potem nie moge sciagnac.

a ja lece jesc sniadanko bo dopiero cowstalam ;Dtaki spioch ze mnie

Halo halo!

Anitko - trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!!!
Kasiu - czekamy na jakiś chociaż najmniejszy sygnalek co u Ciebie!

Wiecie co, rzeczywiscie przydalo by sie jakos powymieniac telefonami. Żeby w razie wątpliwosci szybko uruchomic "biuro interwencji"  ;) Teraz juz jestesmy w różnej formie, poza tym za jakiś czas stopniowo zaczniemy rodzić i tylko będziemy się zadręczać dlaczego ktoś sie nie odzywa kilka dni...

reklama
Dziewczyny ale jak to zrobić żeby nie podawać numerów na forum bo to chyba nie najlepszy pomysł żeby wszyscy mieli do nich dostęp.

Może wymienimy się na GG?

Do góry