reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Mój Oli jeszcze niewiele mówi więc ja takich problemów nie mam
Ale trzeba uważać co się mówi przy dziecku, bo dzieciaczki bardzo szybko wyłapują co gorsze wyrazy i je powtarzają
Najlepiej nie reagować
Pamiętam jak Wiki mówiła k..a, i to było zadziwiejące, że wiedziała kiedy użyć tego słówka
Bratowa mówi do niej Wiki daj piłeczkę
Ona otwiera szafkę , szuka i po chwili mówi k... a nie ma

reklama
Mój Oli jeszcze niewiele mówi więc ja takich problemów nie mam
Ale trzeba uważać co się mówi przy dziecku, bo dzieciaczki bardzo szybko wyłapują co gorsze wyrazy i je powtarzają
Najlepiej nie reagować
Pamiętam jak Wiki mówiła k..a, i to było zadziwiejące, że wiedziała kiedy użyć tego słówka

hi hi ale beka :-D

Siostra ma sie dobrze dzidzius w brzuszku rosnie i prawdopodobnie będzie to dziewczynka, a leci jej 21 tydzien.

Tusia, Kornel też woła w kółko pipa, a to w jego języku jest "ryba" :biggrin2: Oszalał na punkcie tej rybki, która się pojawia między bajkami na MiniMini i jak ją tylko zobaczy woła albo lyba albo właśnie pipaaaa :-p

Przepraszam Cię z Wiki z góry za to, co teraz zrobię, ale nie mogę się opanować: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: ;-) ;-)

No sie ma :ninja: Anybody home ???:cool2: :cool2: :cool2:
Tusia, Kornel też woła w kółko pipa, a to w jego języku jest "ryba" :biggrin2: Oszalał na punkcie tej rybki, która się pojawia między bajkami na MiniMini i jak ją tylko zobaczy woła albo lyba albo właśnie pipaaaa :-p

D.
No ale mamy sie dobrze, Maja bardzo duzo zaczęła mówic, najgorsze tylko to, że gdzie nie jesteśmy to woła "cipa, pipa, cipa, pipa" no kicha jak nic - u lekarza w poczekalni, na poczcie, w tramwaju itp. ja do niej zawsze tak mowilam po kapaniu, ze pipa umyta, lub gdy robila siku ze cipa aa robi, lub do niej pipko moja to nie wiem czy to od tego tak?

ale mega jazda:-D :-D :-D :-D :-D

Mój narazie zasuwa od czasu do czasu KUDA:-p :tak: ;-) :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

ufffff
padam na pyszczek!!!

remontu czesc dalsza, własnie skonczyłam oprozniac szafki, dzisiaj bedziemy gruntowac i przygotowywac sciany do malowania!!

tuska
fajnie ze jestes, no i pogratuluj siostrze 21 tygodnia, ale to zleciało!!!
i jeszcze gratulacje corci!!!!

a dziewczyny jeszcze wam napisze, ze mam straszny problem z jedzeniem Majki - ona je tylko mleko, danonki, zupe- rosół, krupnik, jarzynowa i nieraz troche jajka, kanapke z serem. Nic wiecej nie chce jesc. Wszystkim pluje, nie ma mowy o jakims miesku, ziemniakach, kielbasce, jakiejs innej zupie. Elfiko a jak twoja Weronika? (zawsze sie nią pocieszam :p)

reklama
Tusiu, mój Kornel też nie jest smakoszem :no: Mleko, danonki, parówki, owoce, zupy i to nie wszystkie, je ze smakiem. Ale co do innych, o wiele zdrowszych przecież dań, jest dosyć wybredny. Niby je, ale "z łaską" :baffled: Je naprawdę niewiele, jeśli chodzi o drugie dania, kolacje, sniadania, a przecież dostaje naprawdę dużo do wyboru- kolorowe kanapki w wędliną i warzywami, ziemnaczki, kluseczki śląskie, makarony, ryże, mięska z warzywami, nalesniki, cuda.. A ia tak najbardziej rzuca się na mleko z kaszką :baffled:

Do góry