reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

witam wszystkie kobietki u mnie prześlicznie świeci słoneczko i żadnej chmurki, :D
mężulek pomykał do pracy a ja zrobiłam mu kanapeczki i zmykam na ploteczki

hihi ale mi sie zrymowało miłego dzionka wszystkim życzę pa

reklama
No a ja dzis rozpoczynam WIELKIE PRANIE dla malucha! WSZYSTKO trafi do pralki, chyba caly dzien mi to zajmie, bo rzeczy uzywane mam zamiar prac dwukrotnie. Bede rowniez szykowac pokoik dla mojej malej. Pozostaly do pomalowania okno i drzwi, no moze jeszcze regalik, jak dam rade.

Niestety wszystko bede robic sama i przy pomocy corki, bo moj ukochany musial wyjechac na 4 dni.... Oby mnie nic nie zlapalo w miedzyczasie, nie chce rodzic sama!!!!!!!!!

A wiecie, dzis w nocy snilo mi sie, ze karmie Rozyczke, i ona byla usmiechnieta i najedzona! Oby to byl w 100% proroczy sen!

O Boze jak zesz wszystko mnie w nocy boli, przy kazdym wstawaniu musze uskuteczniac malpie sztuczki, zeby w ogole uniesc sie z pozycji lezacej, a potem jeczac ide do wc... Wy tez tak pewnie macie?

cześć dziewczyny
Skarbuś dla mnie przekręcenie się z boku na bok w nocy to prawdziwe wyzwanie że nie wspomnę właśnie o wstaniu
wszystko mnie tak cholernie boli

a jeśli chodzi o pieluchowanie to napewno nie zaszkodzi a może wiele pomóc
ja bym wam radziła jednak odwiedzić ortopedę mimi wszystko z dzidzią
u mojej córeczki żaden lekarz nic niepokojącego nie stwierdził w bioderkach podczas badania ( ani w szpitalu ani pediatra) ale i tak odwiedziłam ortopedę i okazało się że mała ma dysplazję stawów biodrowych
no i 2 miesiące musiała nosić taką poduszkę między nogami
i wiem tylko tyle że im wcześniej się to wykryje tym szybciej można to wyleczyć bo stawy u takiego maluszka są jak z plasteliny i szybko można je "wymodelować'

hallo!!! dzien dobry!!! ale tu dzis pustki...pewnie pogoda dopisuje i wszystkich wygnalo  ;D
ja tez piore i piore i konca nie widac  :p
Skarbus ja dzis tez koncze pokoik i tyleeeeee jeszcze chcialabym zrobic.....mam cicha nadzieje ze zdarze i ze te malpie podskoki mi nie zaszkodza  ;)
moj Lukasz tez w pracy i wlasnie dzwonil i...tylko sie wkurzcyc mozna...nie wiadomo o ktorej wroci  :-[ :-[ :-[ a tyle jeszcze dzis mielismy spraw zalatwic...aaaah szkoda mi go bardzo
dobra nie smuce i ide dalej dzialac
milej soboty wszystkim!!!!

cześć babeczki :)o pogoda dziś piękna więc aż zal by było nie wyjść z domu ;D jutro jade na Komunie i powiem szczerze ,że nie bardzo mi się chce ...a jak pomyśle,że w kościułku 2 godziny to mnie trzęsie :mad:ale juz ustaliłam,że jak cos to posiedze w aucie...bo jak znam życie to w kościułku bedzie tłok i nie bedzie szans na klapnięcie :(....i jeszcze ta pogoda...normalnie się ugotować bedzie można jeśli będzie taka pogoda jak dziś :)

A w Paryzu zimno !! I wieczorem idziemy na grila !! Wiec chyba zmarzne !!!
W dodatku bede zmuszona rozmawiac po angielsku !! I jak by bylo malo to mamy grac w jakas gre ktora nazywa sie risk i ja nie mam pojecia co to jest !!
Mialam isc dzisiaj do fryzjera i nawet tego mi sie nie chce !! Chyba jest niskie cisnienie !!
A moj maz oglada mecz !! Dzisiaj jest final !!
Jednym slowem sobotaa jak mazenie !!!
Z naszej trojki tylko maluszek ma az nadmiar energji i daje mi kopniaki !!

Anitko za Oceanem pogoda tez jakas pokrecona :p slonce zza chmur wyglada ale pewnie bedzie wieczorem burza
(haa a ja uwielbiam burze! bo wszystko jest powylaczane i ma sie czas dla siebie :) ) co prawda mielismy w planie po poludniu jechac na golfa ale przepadlo bo Lukcio w pracy siedzi do wieczora :p wiec z Tymciem musimy sobie dzien samotnie zorganizowac
wlasnie ta moja mala szczypawka ( nie wiem co go osatatnio dopadlo ale caly czas mnie szczypie w lokiec :/ )
idzie spac a ja dalej prac :p

Maniu dzieki za dobre mysli, ale jakos mi sie nic nie sklada. Rano byly zakupy, potem obiad, jakies drobne sprzatanie, potem samo przygotowanie ubranek do prania (odciecie metek, wyjecie z toreb, segregowanie) zajelo mi ponad godzine i dopiero teraz bierzemy sie z Paulina (moja corka) za pokoik...A juz 16:30... Nie zaskocze chyba nikogo informacja, ze ja juz jestem zmeczona i generalnie nie mam sily na zadno malowanie :(

Kupilysmy dzis kosmetyki i higiene dla mnie i maluszka, nie udalo mi sie dostac nic z Aventu, kupilam tylko jedna buteleczke 125 ml, ale tez sie przyda. Bo u mnie w lokalnej aptece jest 25% niz w Warszawie, gdzie nrmalnie pracuje i robie zakupy, wiec warto poczekac, maja mi sprowadzic. Moze sie jeszcze uda. Potrzebuje butelke na torebki, torebki jako takie i smoki silikonowe.

Jak macie zamiar sterylizowac? Po prostu goraca woda? Czy moze kupilyscie sterylizatory?

Och dobra, ide!! Kazda minuta zbliza nas do porodu.....

reklama
Witajcie lipcowe mamusie! :)
Te niedługo (bo 5 lipca zosanę mamusią  :laugh:) i  po prostu musiałam się podzielić z kimś tąwiadomością :) Czy Wasze maluszki też mają czkawkę??? Bo moje maleństwo ma - takie miarowe "pukanie" w brzuszku no i lekarz stwierdził że to czkawka. Mhm takie małe a już ma czkawkę.... aż powoli zaczynam się tym martwićbo "czka" często - klka razy dziennie. a jak to jest u Was?? wiecie coś na ten temat. Pozdrawiam  

Do góry